Ik ken Sportstuif van andere locaties en het is echt een mooi concept. Kinderen kunnen zowel sportief als creatief hun 'ei' kwijt.

Martine Sanders Martine Sanders
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Samenwerkingsspellen en lasergamen!! - Week 25 - 2022

Lekker voetballen, trefballen, hockeyen of bijvoorbeeld meedoen aan een stormbaanrace onder begeleiding van vakdocenten lichamelijke opvoeding en pedagogisch professionals, dat kan bij Sportstuif. We bieden iedere dag sportieve activiteiten aan die aansluiten bij de leeftijd en interesses van uw zoon of dochter. Kinderen zijn dol op dingen uitproberen. Daar bieden wij dan ook alle ruimte voor én we stimuleren kinderen hun talenten te ontwikkelen. Bij onze sport BSO kunnen kinderen na school lekker uitleven! 

Ben je benieuwd naar onze sportieve buitenschoolse kinderopvang? Lees hier wat we gedaan hebben in week 25!

Veel leesplezier.

Maandag 20 juli:

Deze week zit het weer ons heel erg mee! Er is lekker veel zon voorspeld. Vandaag speelde we verschillende samenwerkingsspellen. We hadden 2 groepen gemaakt, een jongere groep en een wat oudere groep kinderen. Het eerste spel hadden de kinderen tweetallen gemaakt en lagen er verschillende kleuren pionnen op het veld verspreid. Eén kind kreeg een blinddoek op en het andere kind ging hem begeleiden. Jessie riep aan de kant bijvoorbeeld de kleur BLAUW, dan moest iedereen met zijn maatje onder de aanwijzingen van de ander een blauwe pion pakken. De andere groep was in 2 groepjes verdeeld. Ze hadden 3 hoepels, een frisbee en een bal. Daarmee moesten ze naar de overkant en terug zonder de grond aan te raken. Ze mochten alleen maar in het hoepels staan en de spullen moesten ook mee. Onderweg kwamen ze nog tennisballen tegen, die ze ook mee moesten nemen. Ze werkte allemaal heel goed samen en iedereen had iets meegenomen onderweg. De rest van de middag hebben we lekker buiten gespeeld.

 

Dinsdag 21 juli:

Vandaag is het heerlijk weer! We gaan de rest van deze week LASERGAMEN!!! Nadat we met zijn alle lekker fruit hebben gegeten ging één groep lasergamen en de andere groep begon met het spel raak en haal. Met lasergamen hadden we twee teams gemaakt. Eén team met de groene en gele pistolen en het andere team de blauwe en de rode. Ze moesten proberen om zoveel mogelijk levens van de andere af te nemen door op ze te schieten. Het andere spel was raak en haal. 2 groepjes werden er gemaakt. Vervolgens stonden er 8 pionnen in het ene vak en 8 pionnen in het andere vak. Ze moeten proberen de pionnen met de bal om te gooien of om te rollen. Als dat lukte mocht je de pion pakken en in je eigen vak zetten. Degene met de meeste pionnen heeft gewonnen.

Woensdag 22 juli:

Een erg warme dag vandaag. Vandaag hadden we 5 kinderen, maar we hadden Sportstuif Oirschot en Sportstuif Son en Breugel uitgenodigd. In totaal waren we nu met 12 kinderen. Iedereen hebben we eerst goed ingesmeerd en hierna speelde we in de grote middencirkel op het veld het spelletje waterpistooltikkertje. Dit is een spel waarbij we 2 tikkers hebben met een waterpistool. Als je dus af bent geschoten door het water kwam je langs de kant staan tot dat er 3 kinderen waren, dan mocht de eerste weer gaan. Als tweede spel deden we watertrefbal. We hadden 2 teams gemaakt. Elk team had een goaltje en een bak water met waterballetjes erin. Je moest proberen je goal zoveel mogelijk te beschermen en proberen bij de andere in de goal te gooien. Na de spellen hebben we het water lekker buiten laten staan, zodat de kinderen zelf nog met het water konden spelen. Sommige vonden het te warm worden en zijn lekker binnen bij de airco iets voor zichzelf gaan doen.

Donderdag 23 juli:

Vandaag hebben we 30 kinderen en het is heel erg warm! Ook vandaag gingen we lasergamen. Op het veld het spelletje raak en haal in een water vorm. We maakte 2 groepen van jong en oud. De eerste groep ging op het veld het spelletje spelen. Van die groep werden ook 2 groepen gemaakt. Je had in je vak een goaltje, 6 pionnen en 4 flessen met water. Je moest proberen om met de waterballetjes de pionnen of de flessen om te gooien. De pionnen mocht je naar je eigen kant halen, maar als je fles omgooide moest de tegenpartij die zo snel mogelijk weer overeind zetten. Wie het meeste water uit de flessen had, pionnen naar zijn eigen vak had gehaald en de meeste goals had gemaakt, die had gewonnen! Vandaag met lasergamen hadden we een andere variatie dan dinsdag. Ook hier hadden we weer 2 teams, maar dan mocht elk team 7 vlaggen verstoppen in zijn eigen gedeelte. Toen ze dat hadden gedaan telde Demi af 3,2,1 BEGINNEN. Je mocht elkaar dus natuurlijk afschieten, maar je moest er ook voor zorgen dat je zoveel mogelijk vlaggen vond. Het was een super dag! Daarna hadden we nog een traktatie van onze eigen Jessie. Ze is eigenlijk een dagje later pas jarig, maar ze trakteerde vandaag met dit warme weer lekkere ijsjes. Vervolgens hebben we nog buiten gespeeld en toen was de dag alweer voorbij.

 

Vrijdag 24 juli:

De laatste dag van de week alweer. Het beloofde vandaag een wat minder mooie dag te worden als de rest van de week, met regen en onweer. Echter hebben we behoorlijk wat geluk gehad. Zodra alle kinderen op de BSO waren, begon de zon weer te schijnen net zoals de rest van de week! 

Dat komt natuurlijk erg goed uit, want ook vandaag hebben we nog de Lasergame sets bij ons in Best liggen. Na eerst wat vrij gespeeld te hebben, zijn we begonnen met het Lasergame spel. Net zoals gisteren mochten de twee verschillende teams eerst de lintjes gaan verstoppen. Dit element hebben we erin gebracht om het spel nog net wat spannender te maken. Zodra iedereen er klaar voor is, starten we het spel! Op het einde hebben we nog tijd over om een extra team toe te voegen.. Team Sportstuif! Demi én Ruben nemen het samen op tegen álle kinderen! 



Ons team

Guus Dobbelsteen            Vestigingsmanager
Guus Dobbelsteen Vestigingsmanager
Tessa van Kaathoven - de Cort
Tessa van Kaathoven - de Cort
Stijn van der Horst
Stijn van der Horst
Demi Ernest
Demi Ernest
Rik van de Greef
Rik van de Greef
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Levy Klaassen
Levy Klaassen
Jorn Brands
Jorn Brands
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches