Geweldig concept! Enthousiaste en betrokken begeleiders (je hoort op een school BSO wel eens andere verhalen). Leuke spelletjes maar kids kunnen ook rustig aan doen als ze daar behoefte aan hebben. Op studiedagen gaan ze wel eens op uitje, dat bevalt de kids ook altijd goed. Sterk gegroeid in een paar jaar, korte lijntjes en je kunt alles vragen of zeggen dus ik laat mijn kids er graag achter. Enige nadeel is de kleine binnenruimte bij slecht weer (sinds ze zo gegroeid zijn) op een na schoolse middag maar dat proberen ze op te lossen met bijv optredens of bingo dus ook dat is dan weer heel leuk!

Marjoleine van Kollenburg Marjoleine van Kollenburg
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Nieuwe activiteiten in herfstachtig weer! - Week 44 - 2021

Lekker voetballen, trefballen, hockeyen of bijvoorbeeld meedoen aan een stormbaanrace onder begeleiding van vakdocenten lichamelijke opvoeding en pedagogisch professionals, dat kan bij Sportstuif. We bieden iedere dag sportieve activiteiten aan die aansluiten bij de leeftijd en interesses van uw zoon of dochter. Kinderen zijn dol op dingen uitproberen. Daar bieden wij dan ook alle ruimte voor én we stimuleren kinderen hun talenten te ontwikkelen. Bij onze sport BSO kunnen kinderen na school lekker uitleven! 

Ben je benieuwd naar onze sportieve buitenschoolse kinderopvang? Bekijk hieronder de activiteiten van week 44!

Veel leesplezier.

Maandag 1 november

De vakantie is achter de rug dus iedereen is weer fris en fruit om de week weer te beginnen. We halen zoals gewoonlijk alle kinderen weer op van school en eten lekker wat fruit op de BSO. Buiten is de herfst nu echt begonnen; Het waait, het regent en overal liggen bruine bladeren. Maar voor een beetje wind en regen zijn wij niet bang bij Sportstuif! Dus lekker naar buiten toe en laat de activiteit van vandaag maar beginnen. Op het programma vandaag staat een voetbaltoernooitje! En waar kan dat beter dan op het hoofdveld van Best Vooruit. 

Dinsdag 2 november

Ook vandaag is het steeds afwachten of het niet te hard regent. Gelukkig vinden we tijd om naar buiten te gaan waar het nog redelijk droog is. Want we zijn graag buiten te vinden natuurlijk, dus jas aan en naar het veld! We spelen om even lekker warm te worden het spel Harry Potter tikkertje:

Alle kinderen staan met hun ogen dicht op een rij. Dan komt de tovernaar langs met zijn toverstok en tikt iedereen op de schouder. Ben je één keer getikt dan ben je een loper in het spel, ben je twee keer getikt dan verander je in Voldermort.. Ben je drie keer getikt dan ben je deze ronde Harry Potter! Maaaar, omdat iedereen zijn ogen dicht heeft, weet niemand wie welke rol heeft. Het kan dus zomaar zijn dat je naast een Harry Potter en een Voldermort staat. De tovernaar telt af en bij start begint het spel: De lopers rennen zo snel mogelijk het veld in, want Voldermort mag iedereen gaan tikken. Wanneer je getikt bent , ga je gehurkt op de grond zitten. Harry Potter is dan de enige die jou weer kan vrij tikken. Dit spel zit vol spanning en je moet altijd goed opletten omdat je dus niet weet wie wie is.. 

Na dit spannende warming up spel, spelen we nog een aantal potjes buskruit. Een spel dat lijkt op verstoppertje maar hierbij is de buut een voetbal. Deze kun je tijdens het spel ook wegschieten zodat iedereen weer bevrijd is die al gevonden was. Maar let wel op dat je zelf dan niet eerder gevonden wordt.

Woensdag 3 november

In het voorjaar van 2021 hebben we op woensdag al verschillende gratis woensdagmiddag activiteiten gegeven bij onze Sport BSO. Aangezien de groepen op woensdag vaak wat kleiner zijn, en de middag extra lang is, vinden wij het leuk om ook voor kinderen die niet bij Sportstuif zitten een leuke activiteit te organiseren. In november kun je je voor elke woensdag middag aanmelden via www.samenbijsportstuif.nl. Deze week op het programma: verschillende tikspellen! 

We spelen onder andere het spel Kat en Muis en we doen Leeuwenkooien. Volgende week op het programma.. Lasergamen!

Donderdag 4 november

Op donderdag hebben we al een wat grotere groep kinderen. Dat geeft ons de kans om nog beter in te spelen op de verschillende leeftijden en voorkeuren van de kinderen. We splitsen de groep dus op in tweeën, de jongste kinderen en de oudste van de groep. Zo speelt iedereen meer op zijn of haar niveau en dat maakt het toch net wat leuker. 

Tijdens de activiteit hebben we dus ook twee spellen uitgezet in twee vakken. In het ene vak spelen we Raak en Haal. Dit is een soort trefbal variant maar in plaats van de bal op elkaar gooien, gooi je nu op één van de pionnen van de tegenstanders. Wanneer je een pion raakt, mag je deze halen en bij je eigen pionnen neerzetten! In het andere vak spelen we alles bal. De begeleider roept een aantal en een sport en dan wordt er gespeeld: Bijvoorbeeld Twee, Voetbal. Dan wordt er twee tegen twee voetbal gespeeld tot er gescoord is, dan volgt er een nieuwe aanwijzing: Drie, Handbal. En zo door.. 

Op de helft wisselen we van activiteit en zo komt iedereen aan de beurt! 

Vrijdag 5 november 

De laatste dag van de week alweer, wat gaat het toch weer snel. Ook vandaag hebben we weer redelijk geluk dat we een moment vinden waar het droog is. Na het vers stukje fruit kunnen de jassen dus weer aan en gaan we naar buiten. Want vandaag op het programma staat een Puzzel Estafette!

Twee puzzels, twee teams. Iedere puzzel heeft 50 stukjes die verspreid liggen over het veld. Eén voor één mogen de teamleden het veld in om een stukje te gaan zoeken. Er komen dus steeds meer puzzel stukjes samen. Welk team weet als eerste de puzzel op te lossen. Team 1 mag de Disney puzzel oplossen van de Leeuwenkoning, team 2 krijgt de Cars puzzel!

 



Ons team

Guus Dobbelsteen            Vestigingsmanager
Guus Dobbelsteen Vestigingsmanager
Tessa van Kaathoven - de Cort
Tessa van Kaathoven - de Cort
Stijn van der Horst
Stijn van der Horst
Demi Ernest
Demi Ernest
Rik van de Greef
Rik van de Greef
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Levy Klaassen
Levy Klaassen
Jorn Brands
Jorn Brands
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches