Ik ken Sportstuif van andere locaties en het is echt een mooi concept. Kinderen kunnen zowel sportief als creatief hun 'ei' kwijt.

Martine Sanders Martine Sanders
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Meivakantie bij Sportstuif Best ! - Week 17 en 18 - 2022

Lekker voetballen, trefballen, hockeyen of bijvoorbeeld meedoen aan een stormbaanrace onder begeleiding van vakdocenten lichamelijke opvoeding en pedagogisch professionals, dat kan bij Sportstuif. We bieden iedere dag sportieve activiteiten aan die aansluiten bij de leeftijd en interesses van uw zoon of dochter. Kinderen zijn dol op dingen uitproberen. Daar bieden wij dan ook alle ruimte voor én we stimuleren kinderen hun talenten te ontwikkelen. Bij onze sport BSO kunnen kinderen na school lekker uitleven! 

Ben je benieuwd naar onze sportieve buitenschoolse kinderopvang? Lees hier wat we gedaan hebben in de meivakantie!

Veel leesplezier.

Maandag 25 april:

Het is VAKANTIE! Dat betekent dat we allemaal leuke dingen gaan doen. Sportstuif Son komt deze week ook gezellig langs. De kinderen kunnen in de vakantie de hele dag bij ons terecht. Helaas was het deze maandagochtend geen mooi weer. Dus we hadden een bioscoop gemaakt binnen. En lekker de vakantie ingeluid met een leuke film. Vervolgens hebben we met zijn alle geluncht en konden we in de middag lekker naar buiten toe. In de middag stond er een voetbaltoernooi op het programma. We hebben teams gemaakt en als er een team scoorde ging het team waarbij gescoord werd eruit en kwam er een nieuw team in. Dit was erg gezellig en we hebben nog lang door gevoetbald en daarna mochten de kinderen zelf kiezen of ze nog even binnen of buiten gingen spelen.

 

Dinsdag 26 april:

We gaan naar Monkey town in Veghel!! Dit is helemaal geweldig en vooral in de vakantie, want dan kunnen we lekker lang blijven. Hier hebben de kinderen heerlijk gespeeld. Tussendoor kregen we nog een lekker ijsje. We reden begin van de middag weer terug naar de BSO en hebben we met zijn alle geluncht. Toen de lunch op was, ging het zonnetje ook een beetje schijnen. We zijn met zijn alle lekker naar de natuurspeeltuin gereden en hebben daar een middagje gespeeld. Een dag vol met super leuke activiteiten.

Woensdag 27 april:

Koningsdag! Vandaag met Koningsdag is er vanalles te doen in de gemeente Best. Wij zijn daar natuurlijk ook bij! 

Op het dorpsplein konden de kinderen weer allemaal hun fiets versieren. Hierna kunnen ze hun fiets 'showen' in de gemeente door de fietsspeurtocht te fietsen die wij hebben opgezet. Daarnaast hebben wij de hele middag op het dorpsplein gestaan met leuke activiteiten zoals de XL games! Wat een leuke oranje middag, genieten. 

  

Donderdag 28 april:

Het was heerlijk weer! Vandaag stonden de XL games op de planning. Dit zijn spellen die wij in het mega groot hebben. We hadden Mikado, 4 op een rij, Twister en Jenga. Deze 4 spellen hadden we buiten liggen en iedereen was er mee aan het spelen. Daarna mocht iedereen vrij spelen, dus je mocht verder gaan met de XL games of lekker iets voor jezelf doen. Na de lunch zijn we naar speeltuin Dijkstraten gereden. Dit is een hele toffe speeltuin bij Kindcentrum de Platijn. Tussendoor hebben we nog een lekker ijsje gegeten. Toen we terug waren op de BSO hebben we ook nog wat fruit gegeten en vervolgens nog spelletjes gespeeld.

Vrijdag 29 april:

Vandaag gaan we naar speelpark de Splinter in Eindhoven. In de ochtend gingen we er al naar toe, maar voordat we gingen hebben we allemaal lunchpakketjes gemaakt. Toen dit geregeld was, zijn we de auto’s ingegaan en naar Eindhoven gereden. Sportstuif Son en Sportstuif Strijp komen ook, dus dat was erg gezellig. Rond 12:30 hadden we iedereen bij elkaar geroepen en hebben we op de picknick banken onze lunch opgegeten. Toen iedereen uitgegeten was zijn we nog eventjes verder gaan spelen. Echt een hele toffe speeltuin is dat! Vervolgens reden we terug naar de BSO en hebben we nog lekker vrij gespeeld.  En dan zit week 1 van de vakantie er al weer op. Wat gaat dat snel!

 

Maandag 2 mei:

Deze week gaan wij naar Sportstuif Son en Breugel toe, gezellig!! In de ochtend speelden we daar het spel vies- en lekkerland. Dit is een spel dat aan de ene kant viesland is en aan de andere kant is lekkerland. Iemand staat in het midden en is de tikker. Maar diegene roept ook iets van eten; friet! Diegene die dit lekker vinden rennen naar de overkant en de kinderen die het  niet lusten blijven staan bij viesland. Als je onderweg wordt getikt, ga je naast de kant staan. Als het 3de kind erbij komt staan, dan mag de eerste weer weg. 3 is te veel. Vervolgens gingen we lekker fruit eten en daarna eventjes vrij spelen. Na de lunch hadden we een ander spel op het programma staan. Mini games, er waren allemaal kleine mini games uitgezet waarbij je met je tweetal een ander tweetal kon uitdagen. Je mocht helemaal zelf weten welke spelletjes je deed en hoe vaak je ze deed. Het was een super geslaagde dag.

 

Dinsdag 3 mei:

Vandaag zijn we in de ochtend naar het Joe Man gegaan in Son. Dit zijn bossen met allemaal leuke dingen gemaakt van hout. Je kunt vooral over boomstammen klimmen en een heel leuk parcours afleggen, dat hebben we natuurlijk ook gedaan. Vervolgens reden we terug naar de Sportstuif en hebben we met zijn alle geluncht.  Na de lunch hebben we veel buiten gespeeld. Het was namelijk heerlijk weer. Wat later op de middag hadden een verjaardag! We hebben voor haar gezongen en we kregen een super lekkere traktatie. Het was een cupcake!! Deze was heerlijk en iedereen heeft hem helemaal opgegeten.

Woensdag 4 mei:

Vandaag een uitje wat we niet zo vaak doen. We gaan naar de dierentuin! Maar niet zomaar een, maar we gaan naar Dierenrijk in Nuenen. Dit is een grote dierentuin met bijna alle dieren. We hadden hier echt heel veel dieren gezien en ook hele grote dieren. Tussendoor zijn we ook een paar keer gestopt, omdat er ook hele leuke speeltuinen bij zitten. Hier hadden we even pauze gehouden en ook meteen wat gedronken. En zo zijn we heel de dierentuin rond geweest en hebben we alles gezien, wat we maar konden zien. In de middag hebben we nog eventjes op de BSO gespeeld en toen was de dag alweer voorbij.

 

Donderdag 5 mei:

In de ochtend gingen we net zoals de andere dagen weer naar Sportstuif Son toe. Hier hebben we eerste even rustig wat gespeeld en zijn we vervolgens naar de speeltuin in Breugel gegaan. Dit is een grote speeltuin en hier hebben ze zich met zijn alle goed vermaakt. In de middag hadden we nog een lekker ijsje gekregen om de dag goed mee af te sluiten. We zijn terug gereden naar Best en hebben daar bij ons ook nog lekker buiten gespeeld. Sommige kinderen hadden de teken spulletjes mee naar buiten genomen en hebben buiten lekker zitten kleuren.

Vrijdag 6 mei:

Vandaag staat er iets op het programma wat we niet zo vaak doen. We gaan naar het Oertijdmuseum in Boxtel. Ze hebben daar hele grote dinosaurussen en fossielen, dit is erg interessant. Ook hadden ze buiten een erg leuke speeltuin en hier hadden we ook lekker even gespeeld. In de filmzaal werden korte filmpjes vertoond met daarop allemaal dingen over vroeger. Het was een leerzame en een super leuke dag. Terug in Best zijn we met de kinderen nog naar het Wilhelminapark geweest, het was tenslotte nog heerlijk weer. Hier hebben de kinderen nog even lekker kunnen spelen en kregen ze als verassing nog een lekker ijsje.  Het waren twee super leuke vakantieweken en ook bij als begeleiders hebben enorm genoten!

  



Ons team

Guus Dobbelsteen            Vestigingsmanager
Guus Dobbelsteen Vestigingsmanager
Tessa van Kaathoven - de Cort
Tessa van Kaathoven - de Cort
Stijn van der Horst
Stijn van der Horst
Demi Ernest
Demi Ernest
Rik van de Greef
Rik van de Greef
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Levy Klaassen
Levy Klaassen
Jorn Brands
Jorn Brands
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches