Beste overstap die wij ooit hebben gemaakt. Fijn dat contact snel via WhatsApp kan ook.
Ze maken veel uitstapjes (vooral in vakanties). Zijn altijd vriendelijk. Erg flexibel en denken goed mee. Tevens mogen ervaren dat ze adequaat reageren in geval van "nood".
Tevens krijg je filmpjes toegezonden met wat ze hebben gedaan. Dochter krijgt genoeg beweging maar ook genoeg vrijheid om juist rustiger te doen.

Charlotte H Charlotte H
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Leuke spelletjes, verjaardag en Spelenkermis bij BSO Sportstuif Best - week 26 - 2021

Lekker voetballen, trefballen, hockeyen of bijvoorbeeld meedoen aan een stormbaanrace onder begeleiding van vakdocenten lichamelijke opvoeding en pedagogisch professionals, dat kan bij Sportstuif. We bieden iedere dag sportieve activiteiten aan die aansluiten bij de leeftijd en interesses van uw zoon of dochter. Kinderen zijn dol op dingen uitproberen. Daar bieden wij dan ook alle ruimte voor én we stimuleren kinderen hun talenten te ontwikkelen. Bij onze sport BSO kunnen kinderen na school lekker uitleven! 

Ben je benieuwd naar onze sportieve buitenschoolse kinderopvang? Bekijk hieronder de activiteiten van week 26.

Veel leesplezier.

Maandag 28 juni 

Vergeleken met vorige week belooft dit een week te worden met minder zon en meer regen helaas. Gelukkig vinden we bij onze sport-bso altijd een gaatje waar het droog genoeg is om lekker naar buiten te gaan om te spelen, sporten en bewegen! 

Ook vandaag hebben we dat gaatje gevonden en wilde de kinderen heel graag iets met muziek doen. De grote muziekbox kan dus mee naar buiten en we gaan verschillende spelletjes spelen met muziek. Om warm te worden doen we eerst even lekker los dansen, iedereen mag één lievelingsliedje doorgeven waar we even op gaan bewegen. Natuurlijk wordt er ook lekker hard meegezongen!

Als we alle liedjes gehad hebben, zijn we klaar voor het eerste spel; De stopdans!  Als je de muziek hoort, dans je zo goed als je kan. Maar als de muziek stopt, stop jij ook! Probeer dan zo stil mogelijk te staan.. als je beweegt, ben je af. Hierna gaan we snel door met het volgende spel, en misschien kan je het al raden.. De stoelendans! Tijdens dit spel zetten we één stoel minder neer dan de kinderen die mee doen. Wanneer je de muziek hoort, dans je rond de stoelen. Stopt de muziek, zoek je zo snel mogelijk een stoel uit waar je op gaat zitten. Heb je geen stoel om op te zitten, dan ben je helaas af. Wat een spannend spel! 

Na de leuke spelletjes hebben we op de achtergrond de lievelingsliedjes nog eens aangezet, en iedereen kon lekker vrij spelen. 

Dinsdag 29 juni

Het is feest! Want teamleider Ruben is vandaag jarig. Speciaal daarvoor trakteert hij deze week aan alle kinderen. De verassing is, dat iedereen een plakje cake mag versieren met slagroom, hagelslag en smarties. Mmmm dat wordt smullen! 

De activiteit van vandaag is een denk spelletje: Mastermind!

Er worden twee teams gemaakt. Van ieder team mag er één persoon een kleurencombinatie maken van vier verschillende pionnen. Bijvoorbeeld rood-geel-wit-blauw. De combinatie is geheim en wordt verstopt onder een bak/deken/trui, als het maar geheim blijft voor de rest. De rest van het team heeft de zelfde kleur pionnen. Eén voor één rennen de deelnemers met één pion naar de overkant en leggen ze een kleuren pion neer op de plaats waar hij of zij denkt dat deze hoort te liggen. Degene die de kleurencombinatie gemaakt heeft, kijkt snel of hij op de juiste plek ligt. Zo ja, dan mag er een lintje bovenop de pion zodat iedereen weet dat het de juiste is! Zo nee, dan mag de volgende rennen om het nog eens te proberen met een andere kleur. Welk team weet als snelste de kleurencombinatie te kraken? 

Voor de jongste is dit een wat moeilijker spel en daarom vinden de oudere kinderen het leuk om hun te helpen. Vandaag werd het spel extra goed uitgelegd door Milou, heel goed!

  

Woensdag 30 juni

Vandaag hadden we weer een woensdagmiddag activiteit bij BSO Sportstuif Best! Omdat het kermis is in Best, spelen wij SpelenKermis!

Bij deze activiteit krijgen alle kinderen muntjes die ze kunnen inzetten bij verschillende spelletjes. Hier dagen ze iemand anders uit voor bijvoorbeeld een wedstrijdje rennen, frisbee werpen of hoepel lopen. Bij winst van het spel krijg je de inzet van je tegenstander. Wie heeft er aan het einde van de middag de meeste muntjes verdiend?

Donderdag 1 juli

Ook vandaag was het weer een natte dag. Tijdens het fruit eten zijn we aan het overleggen of we naar buiten gaan of niet. Iedereen riep volmondig 'Naar buiten!'. Toch regende het wel erg hard, maar daar hebben we iets op verzonnen. Want op onze locatie bij Best Vooruit hebben we genoeg mogelijkheden om te spelen, in binnen en buitenlucht. Op het terras naast het veld en de kantine kun je overdekt lekker buitenspelen. Hier hebben we dus vandaag onze activiteit gedaan, zonder nat te worden!

Het spel van vandaag is Boter - Kaas - Eieren.

Dit spel wordt ook weer gespeeld in twee teams. Met negen hoepels wordt er een vak gevormd waar je drie op één rij kan maken: horizontaal, verticaal en schuin. Elk team beschikt over drie lintjes; het ene team heeft de gele, de andere heeft de rode. Op het startsignaal mogen de eerste deelnemers van ieder team rennen naar de hoepels. Hier leggen ze hun lintje neer in één van de hoepels. Zo snel mogelijk rennen ze terug om de volgende aan te tikken, ook deze leggen de lintjes weer in één van de hoepels. Uiteindelijk probeer je met jouw kleuren lintjes om drie op één rij te krijgen. Is dat niet gelukt na drie beurten, omdat het andere team bijvoorbeeld een lintje in jouw rij heeft gelegd, dan mag de eerst volgende één lintje oprapen die er al ligt en verplaatsen  naar een andere hoepel. 

 

Vrijdag 2 juli

De laatste dag van de week alweer, het vliegt voorbij! 

Nadat we alle kinderen weer hebben opgehaald van school, gaan we lekker fruit eten. We bespreken iedereens plannen voor het weekend en gaan daarna snel naar buiten!
Omdat we vandaag weer andere kinderen op onze sport-bso hebben dan woensdag, spelen we ook vandaag het spel Spelenkermis. Alleen de naam al vinden de kinderen fantastisch, omdat het nu ook Kermis is in Best. Heel leuk om te zien hoe verantwoordelijk de kinderen omgaan met hun eigen muntjes, en hoe ze omgaan met het winnen of verliezen van een spelletje. 

Vandaag hadden we, net zoals een paar andere dagen deze week, ook wat kinderen die een proefdag hadden bij Sportstuif. Ze komen gezellig een middagje met ons mee spelen om te kijken of onze sportieve BSO wat voor hun is! Ook geïnteresseerd in een proefdag? Laat het ons vooral weten!

 

 



Ons team

Guus Dobbelsteen            Vestigingsmanager
Guus Dobbelsteen Vestigingsmanager
Tessa van Kaathoven - de Cort
Tessa van Kaathoven - de Cort
Stijn van der Horst
Stijn van der Horst
Demi Ernest
Demi Ernest
Rik van de Greef
Rik van de Greef
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Levy Klaassen
Levy Klaassen
Jorn Brands
Jorn Brands
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches