Super leuk dat er een sportieve BSO opent bij Best Vooruit! Een BSO waar kinderen zich op het gebied van sport -en spel helemaal kunnen uitleven!

Laura Laura
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Lasergamen, Levend Stratego en nog meer leuke spellen! - Week 45 - 2021

Lekker voetballen, trefballen, hockeyen of bijvoorbeeld meedoen aan een stormbaanrace onder begeleiding van vakdocenten lichamelijke opvoeding en pedagogisch professionals, dat kan bij Sportstuif. We bieden iedere dag sportieve activiteiten aan die aansluiten bij de leeftijd en interesses van uw zoon of dochter. Kinderen zijn dol op dingen uitproberen. Daar bieden wij dan ook alle ruimte voor én we stimuleren kinderen hun talenten te ontwikkelen. Bij onze sport BSO kunnen kinderen na school lekker uitleven! 

Ben je benieuwd naar onze sportieve buitenschoolse kinderopvang? Bekijk hieronder de activiteiten van week 45!

Veel leesplezier.

Maandag 8 november

We trappen de week af met wisselvallig weer, dat heb je nu eenmaal middenin de herfst. Maar dat mag de pret niet drukken uiteraard. 

Met onze blauwe Sportstuif auto's rijden we weer onze vaste route langs alle basisscholen in Best om de kinderen op te halen. Eenmaal aangekomen bij Best Vooruit, waar onze sport BSO zit, spelen de kinderen binnen even met de Lego, Kapla, knutselspulletjes of zijn buiten te vinden. Ondertussen hebben wij tijd om het fruit te snijden of mee te spelen natuurlijk. Na het verse stukje fruit zijn we weer klaar voor de activiteit van vandaag. We spelen Steen Papier Schaar Estafette! Een van de favoriete spellen van de kinderen. Een spel waarbij je de juiste tactiek moet gebruiken, maar er ook wel een stukje geluk bij komt kijken. 

Dinsdag 9 november 

Heerlijk, we hebben een zonnetje vandaag! Ondanks de kou is het toch heerlijk om buiten te zijn. Dan hebben wij een geluk dat we dat ook veel zijn bij onze BSO! 

Na het fruit eten, spelen we buiten ons favoriete tikspelletje; Iedereen tikkertje. De naam zegt het al, iedereen is de tikker! Als je af bent getikt, hou je goed in de gaten wie jou getikt heeft. Want als diegene af is, mag jij weer meespelen. Een spel wat eigenlijk oneindig door kan gaan. Na een klein kwartiertje moeten we het dan ook stopleggen want we gaan door naar de hoofdactiviteit van vandaag; Slagbal!

We spelen slagbal in twee teams, één veldteam en één slagteam. Halverwege draaien we een keertje om, zodat iedereen aan de beurt komt. De kinderen mogen de bal wegslaan met een tennisracket of een foombal wegschoppen. Probeer dan zover mogelijk te komen langs alle honken, maar let op want het veld team probeert de bal te branden in de emmer.. 

Woensdag 10 november

Het is weer woensdag! En in november betekent dat een woensdagmiddag activiteit. Een uurtje sporten bij Sportstuif waar alle kinderen uit Best in de leeftijd van 4-12 jaar zich voor kunnen aanmelden. Vandaag op het programma staat Lasergamen, hoe gaaf! We hebben vandaag dan ook een record aantal kinderen, en daar worden wij heel blij van. Er doen wel 25 kinderen mee aan de activiteit van vandaag! 

In 4 verschillende teams gaan we het spel spelen, wel steeds twee teams tegen elkaar. We wisselen genoeg door zodat iedereen een keer aan het andere kant van het veld mag beginnen. Er wordt gerend, dekking gezocht en veel op elkaar geschoten. De tijd vliegt helaas voorbij en het uurtje is alweer afgelopen.. Wat hebben we een leuke middag gehad, en hopelijk komt iedereen volgende week weer. Want dan hebben we Spelen Kermis bij Sportstuif Best!

Donderdag 11 november

Ja hoor, het is weer lekker weer vandaag! Althans, aan de koudere kant maar gelukkig wel met een zonnetje af en toe. Op donderdag hebben we vaak de meeste kinderen bij onze sportieve BSO rondlopen. Normaal zouden we dan ook in twee verschillende groepen, op leeftijd ingedeeld, de activiteit doen. Zo komt iedereen aan zijn of haar niveau en zijn de spellen het leukste. Vandaag doen we echter een activiteit met de hele groep! We spelen namelijk Levend Stratego. 

We verdelen de groep in team Geel en in team Rood. Eén team gaat met Jessie mee, en één team met Ruben. Voordat we beginnen, verstoppen we per team de vlag. Want als de tegenstander deze heeft gevonden, hebben ze het spel gewonnen. Zodra dit gebeurd is, krijgt iedereen een kaartje van de teamcaptain en kunnen we het spel beginnen! De kaartjes waarmee we spelen zijn speciale kinderen Levend Stratego kaarten. Hier staan namelijk dieren op en staat er uitgelegd welke andere dieren jij kan verslaan. Ook kinderen die dus niet zo goed kunnen lezen, kunnen dit spel ook prima spelen. 

We spelen een paar potjes en we ruilen ook een keer van speelveld. Na ongeveer 45 minuten te hebben gespeeld, is het mooi geweest en mag iedereen nog even vrij spelen. 

Vrijdag 12 november 

 De laatste dag van de week alweer, en een spannende ook! Want morgen komt namelijk Sinterklaas al in het land. Ook bij Sportstuif zijn we daarmee bezig natuurlijk, want al heel de week tijdens het fruit eten gaat het nergens anders over dan het Sinterklaas Journaal. Bij ons krijgen de kinderen ook de kans om een schoentje te knutselen; Eerst mooi inkleuren en versieren, daarna in elkaar zetten. Daar zijn ze vandaag allemaal flink mee bezig geweest. Tussendoor gaan we nog even naar het speeltuintje bij ons op de locatie en spelen we even het spel Voetje van de vloer (de vloer is lava!).  

 



Ons team

Guus Dobbelsteen            Vestigingsmanager
Guus Dobbelsteen Vestigingsmanager
Tessa van Kaathoven - de Cort
Tessa van Kaathoven - de Cort
Stijn van der Horst
Stijn van der Horst
Demi Ernest
Demi Ernest
Rik van de Greef
Rik van de Greef
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Levy Klaassen
Levy Klaassen
Jorn Brands
Jorn Brands
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches