Sportstuif is een buitenschoolse opvang waar de kinderen op een sportieve en vooral leuke manier kennis maken met veel verschillende sport en spel activiteiten! Naast de buitenactiviteiten is er ook de mogelijkheid om binnen creatief te zijn door te kleuren, te knutselen enz. 😄

Judy V Judy V
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Het circus in met Acrogym ! Week 41 - 2021

Lekker voetballen, trefballen, hockeyen of bijvoorbeeld meedoen aan een stormbaanrace onder begeleiding van vakdocenten lichamelijke opvoeding en pedagogisch professionals, dat kan bij Sportstuif. We bieden iedere dag sportieve activiteiten aan die aansluiten bij de leeftijd en interesses van uw zoon of dochter. Kinderen zijn dol op dingen uitproberen. Daar bieden wij dan ook alle ruimte voor én we stimuleren kinderen hun talenten te ontwikkelen. Bij onze sport BSO kunnen kinderen na school lekker uitleven! 

Ben je benieuwd naar onze sportieve buitenschoolse kinderopvang? Bekijk hieronder de activiteiten van week 41!

Veel leesplezier.

Maandag 11 oktober

De week is weer van start! We zijn weer allemaal opgeladen in het weekend, in het zonnige weekend! Dat betekent dat we weer klaar zijn voor een weekje sporten, bewegen en veel plezier bij Sportstuif Best, de sportieve BSO!

Zoals gewoonlijk beginnen we de dag op de opvang met een stukje fruit na school. We bespreken samen het weekend en de drukke schooldag. Als het fruit op is, gaan we weer snel naar buiten want de activiteit staat al op ons te wachten! We trappen het programma af met een wedstrijdje rennen.. Allemaal op één rij op de middenlijn en bij START rennen we zo snel mogelijk naar de grote goal toe. Op de terugweg doen we hetzelfde, maar dan achteruit rennend..! 

We zijn wel warm nu.. Tijd voor het echte spel: Hoepelpong! 

Bij dit spel staan er teams tegenover elkaar. Ieder team heeft twee hoepels in het bezit die voor hun op de grond ligt. Eén team begint met de bal en probeert vanuit achter de eigen hoepels, de bal in de hoepel te gooien van de tegenstander. Gooi je raak? Dan mag je de hoepel zo snel mogelijk komen ophalen. Welk team lukt het om als eerste alle hoepels van de tegenstander te verzamelen? 

Dinsdag 12 oktober

Het lekkere weer beginnen we nu toch wel langzaam achter ons te laten.. De dag begint zeer nat met veel regen en kou. Gelukkig beginnen wij pas na schooltijd uiteraard en hebben we geluk dat het in de middag weer zonnig is! Dat betekent dat we ons geplande programma gelukkig door kunnen laten gaan, en dat we niet over moeten op ons slecht weer programma. 

Want vandaag gaan we namelijk de acrobaat uithangen! We gaan verschillende vormen van Acrogym beoefenen. Op het veld leggen we wat dekens neer, omdat het nog wel een beetje nat kan zijn (dit viel achteraf gelukkig erg mee!). We hebben gelamineerde vellen neergelegd met daarin voorbeelden van vormen voor Acrogym. Vormen met 2, 3, 4 of meer personen. Zo kunnen de kinderen zelf groepjes maken en een vorm uitzoeken om te proberen. Super leuk hoe kinderen vanalles willen proberen, natuurlijk wel veilig onder begeleiding van ons team! 

 

Woensdag 13 oktober

Vandaag maken we een uitstapje naar een collega Sportstuif vestiging. We gaan namelijk op bezoek bij Sportstuif Someren, waar vandaag de Open Dag plaatsvindt! Tijdens deze inloopmiddag zijn er allemaal leuke activiteiten georganiseerd voor de kinderen. Net zoals bij onze Open Dag kunnen de kinderen Archery Tag spelen, maar er is ook de mogelijkheid om een Nerf battle te houden. 

Met de kinderen van Sportstuif Someren eten we nog een lekker stukje fruit. Hierna doen we samen nog wat leuke spelletjes. Dan is de middag alweer snel voorbij, en rijden we weer terug richting Best. 

Donderdag 14 oktober

Op donderdag hebben we altijd wat meer kinderen dan de rest van de week. Normaal blijven we dan ook altijd op de locatie voor de activiteiten die we doen, maar vandaag besluiten we toch om eens een klein uitstapje te maken! We gaan naar de natuurspeeltuin in Batadorp. 

Hier kunnen de kinderen lekker vrij spelen en is voor iedereen wat te doen! De meiden hebben een leuk spel bedacht op het piratenschip, een aantal jongens draaien zich dol op het rad en het voetbalveld wordt ook goed gebruikt met de ballen die we hebben meegenomen. Zo hebben we allemaal een super leuke middag gehad! 

Vrijdag 15 oktober 

De laatste dag van de week alweer.. Door wat afmeldingen vandaag, hebben we maar een paar kinderen. Ook vandaag besluiten we dus om met de Sportstuif auto de locatie te verlaten. Vandaag gaan we op bezoek bij Sportstuif Meerhoven. Dit is een van onze grotere vestigingen, gelegen bij voetbalvereniging DBS. 

De activiteit die we hier spelen heet Bommetjes bal!

We maken met alle kinderen een mooie kring. Eén iemand staat in het midden en heeft een bal vast. In de kring zelf heeft er ook iemand een bal vast. De bal in de kring wordt doorgegeven zodra degene in het midden start met tellen. Eerst tot 10 hardop, daarna tot 10 in het hoofd. Wanneer de laatste 10 seconde voorbij zijn, roept diegene Bommetje! Wie de bal op dat moment vast heeft, mag samen met de degene in het midden een battle doen. Wie gooit er namelijk als eerste drie andere kinderen af, die zo snel mogelijk wegrennen nadat er bommetje is geroepen. We starten weer opnieuw, met iemand nieuws in het midden, wanneer de battle is voltooid!

 



Ons team

Guus Dobbelsteen            Vestigingsmanager
Guus Dobbelsteen Vestigingsmanager
Tessa van Kaathoven - de Cort
Tessa van Kaathoven - de Cort
Stijn van der Horst
Stijn van der Horst
Demi Ernest
Demi Ernest
Rik van de Greef
Rik van de Greef
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Levy Klaassen
Levy Klaassen
Jorn Brands
Jorn Brands
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches