Sportstuif is een buitenschoolse opvang waar de kinderen op een sportieve en vooral leuke manier kennis maken met veel verschillende sport en spel activiteiten! Naast de buitenactiviteiten is er ook de mogelijkheid om binnen creatief te zijn door te kleuren, te knutselen enz. 😄

Judy V Judy V
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Frisbeegolf, hockey en een Sinterklaas Speurtocht! - Week 47 - 2021

Lekker voetballen, trefballen, hockeyen of bijvoorbeeld meedoen aan een stormbaanrace onder begeleiding van vakdocenten lichamelijke opvoeding en pedagogisch professionals, dat kan bij Sportstuif. We bieden iedere dag sportieve activiteiten aan die aansluiten bij de leeftijd en interesses van uw zoon of dochter. Kinderen zijn dol op dingen uitproberen. Daar bieden wij dan ook alle ruimte voor én we stimuleren kinderen hun talenten te ontwikkelen. Bij onze sport BSO kunnen kinderen na school lekker uitleven! 

Ben je benieuwd naar onze sportieve buitenschoolse kinderopvang? Bekijk hieronder de activiteiten van week 47!

Veel leesplezier.

 

Maandag 22 november

Het is alweer maandag! De scholen openen de deuren weer na het weekend, en zo doen wij dat bij BSO Sportstuif dat uiteraard ook. 

We halen alle kinderen weer op van school met onze blauwe Sportstuif auto's en eten lekker een vers stukje fruit. Op het programma van vandaag staat wel een hele bijzonder variant van golf. We spelen namelijk Frisbee Golf!

Over  het veld liggen 7 verschillende holes. In tweetallen begin je samen met één frisbee bij één van de holes. Je start dan bij de pion en probeert de frisbee in de hoepel te gooien. Bij de ene hole ligt de frisbee binnen twee meter, bij de andere kan het zomaar 20 meter zijn of de hoepel hangt in de lucht. Je telt het aantal worpen dat je neemt voordat de frisbee in de hoepel eindigt. Deze score kom je vertellen bij Sportcoach Ruben en hij turft met jullie mee. Als jullie alle holes hebben gehad, kan Ruben vertellen wie het minst aantal worpen heeft van het tweetal! 

 

Dinsdag 23 november

Vandaag hebben we, net zoals vorige week donderdag, een hockey clinic van onze sportcoach Jessie! 

Jessie is zelf al jaren actief als lid en coach bij MHC Best. Het is dus erg leuk dat we speciaal voor de BSO terecht kunnen op de velden en de materialen mogen lenen. We starten de clinic met wat basisvaardigheden. Hoe houd je de stick nu precies vast en waarmee moet je de bal raken. Dit gaat al best snel erg goed bij iedereen! We kunnen dus langzaam gaan uitbreiden en zelfs al stukjes gaan rennen met de bal. 

We sluiten nog af in twee groepen waar we halverwege omdraaien. Eén groep gaat knotshockey spelen, en de andere groep werkt af op goal waar Jessie gaat keepen. We  hebben veel geleerd vandaag maar vooral ook veel plezier gemaakt!

 

Woensdag 24 november

Vandaag is het de laatste woensdag van november. We hebben deze maand dus nog één keer een woensdagmiddag activiteit. 

Vandaag op het programma: Voetbaltoernooi! En waar kan dat beter dan op de velden van voetbalvereniging Best vooruit.
Met de aangemelde kinderen maken we verschillende teams. Voordat we beginnen, rennen we even warm tijdens wat potjes Zeekomkommer tikkertje. Wanneer iedereen er klaar voor is, starten we met het toernooitje. 

Het uur was alweer snel voorbij. We hebben mooie acties gezien, fantastische goals maar bovenal weer veel lachende gezichten! 

Donderdag 25 november

Het is vandaag koud buiten, brr! De winter komt eraan is te voelen. Dat betekent een extra dikke jas aan en toch lekker naar buiten. We starten dan ook met een extra lang tikspel om lekker warm te worden. De hoofdactiviteit van vandaag is Geluksestafette:

Tijdens dit spel strijden er twee teams tegen elkaar. Voor ieder team liggen er 6 pionnen klaar in een rijtje met daarin steeds twee meter ertussen. De eerste van de groep mag de dobbelsteen gooien. Het aantal ogen dat wordt gegooid, staat gelijk aan een pion. Degene die de dobbelsteen gooide rent nu zo snel mogelijk naar de pion die er bij hoort. Deze draait hij om. Wanneer hij terug is, gooit de volgende in de rij ook de dobbelsteen. Hij of zij doet precies hetzelfde. Wanneer al een nummer wordt gegooid die is omgedraait, rent de speler er toch heen maar tikt hij de pion alleen aan. Vandaar de naam geluksestafette, want wie weet er als eerste alle pionnen om te draaien? 

 

 

Vrijdag 26 november

De laatste dag van de week alweer. En Sinterklaas komt nu ook wel erg dichtbij.. Daarom mogen alle kinderen deze week een schoentje zetten bij Sportstuif. Op de BSO hangt een verlanglijstje die de kinderen mogen invullen met ideeën voor leuke spellen, materialen of knutselspullen voor bij Sportstuif! Deze doen we vandaag, op de laatste dag voor het weekend, in de schoentjes erbij. Vanaf volgende week ligt er hopelijk wat leuks klaar voor ons! 

Om in het thema te blijven, lopen we vandaag de Sinterklaas Speurtocht door Best. Speciaal voor deze periode heeft BSO Sportstuif een speurtocht gemaakt met een route door Best heen. Onderweg vind je leuke opdrachten die sportief kunnen zijn, muziekaal of waarbij je mag gaan nadenken. Een leuke speurtocht om dus met je familie te wandelen. 

Meer informatie hierover is te vinden op www.samenbijsportstuif.nl  net zoals de rest van onze activiteiten buiten de BSO om. 



Ons team

Guus Dobbelsteen            Vestigingsmanager
Guus Dobbelsteen Vestigingsmanager
Tessa van Kaathoven - de Cort
Tessa van Kaathoven - de Cort
Stijn van der Horst
Stijn van der Horst
Demi Ernest
Demi Ernest
Rik van de Greef
Rik van de Greef
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Levy Klaassen
Levy Klaassen
Jorn Brands
Jorn Brands
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches