Sportstuif is een buitenschoolse opvang waar de kinderen op een sportieve en vooral leuke manier kennis maken met veel verschillende sport en spel activiteiten! Naast de buitenactiviteiten is er ook de mogelijkheid om binnen creatief te zijn door te kleuren, te knutselen enz. 😄

Judy V Judy V
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Een weekje bij Sport BSO Best - Week 38 - 2021

Lekker voetballen, trefballen, hockeyen of bijvoorbeeld meedoen aan een stormbaanrace onder begeleiding van vakdocenten lichamelijke opvoeding en pedagogisch professionals, dat kan bij Sportstuif. We bieden iedere dag sportieve activiteiten aan die aansluiten bij de leeftijd en interesses van uw zoon of dochter. Kinderen zijn dol op dingen uitproberen. Daar bieden wij dan ook alle ruimte voor én we stimuleren kinderen hun talenten te ontwikkelen. Bij onze sport BSO kunnen kinderen na school lekker uitleven! 

Ben je benieuwd naar onze sportieve buitenschoolse kinderopvang? Bekijk hieronder de activiteiten van week 38!

Veel leesplezier.

Maandag 20 september

Nadat we ons fruit gegeten hebben, gaan we weer snel naar buiten om in het zonnetje te luisteren naar de uitleg van Stan! Er staan vandaag verschillende activiteiten op het programma. We spelen verschillende vormen van tikkertjes en doen leuke balspellen. Bij onze sportieve opvang proberen we zoveel mogelijk in te spelen op de interesses van alle kinderen. De leeftijden verschillen soms namelijk van 4 tot 12 jaar! 

We doen onder andere poort tikkertje, Sportstuif tikkertje, Stand in de mand en Lummelen! 

 

Dinsdag 21 september

Voordat de dag begint bij onze sport BSO in Best moeten we uiteraard eerst alle kinderen ophalen. Dat is soms nog een hele puzzel, want ook vandaag komen we langs zeven (!) verschillende scholen! Gelukkig hebben we al twee Sportstuif busjes om alle kinderen te vervoeren. Wanneer iedereen er weer op tijd is, gaan we natuurlijk eerst lekker fruit eten. 

We beginnen de activiteit vandaag weer met een paar tikspelletjes om lekker warm te worden. Heel leuk dat de kinderen zelf met ideeën komen voor een tik variant! Hierna is het tijd voor het spel de Makers en de Krakers. 

Er worden 3 groepen gemaakt; de makers, de krakers en de rust/ tijdbewakers. In het veld staan overal pionnen rechtop. De makers moeten ervoor zorgen dat deze rechtop blijven staan. De krakers tikken ze allemaal om (alleen met de handen!). De tijdbewakers houden met de stopwatch de tijd bij. Wie heeft er na 30 seconden gewonnen, de makers of de krakers?

 

Woensdag 22 september

Op woensdag zijn de meeste kinderen ook al wat eerder uit. We starten de dag dan niet met het fruit eten, maar eten we onze boterhammen op tijdens de lunch! Omdat deze middag vaak wat langer duurt, is het leuk om soms ook een uitstapje te maken. Vandaag brengen we een bezoek aan het Wilhelminapark in Best. Het is hier heerlijk weer voor en kunnen fijn heel de middag spelen in de speeltuin. Er wordt geklommen op het klimrek, kuilen gegraven in de zandbak en met een gewaagde snelheid van de kabelbaan gegaan! 

Daarnaast is het een feestelijke week deze week, want we hebben meerdere verjaardagen. Vandaag vieren we de verjaardag van Julia, die morgen alweer 6 wordt! 

 

Donderdag 23 september

Ook vandaag is het weer feest, want vandaag gaan we zingen voor Pleun! Dit doen we na het fruit eten en omdat we zo goed gezongen hebben voor Pleun krijgen we ook een kleine traktatie. 

Tijdens de activiteit van vandaag brengen we een oudhollands spelletje tot leven: Levend Kwartet!

De groep wordt verdeeld in vieren. Elk team heeft dezelfde materialen, van elk soort één. Bij het startsignaal ga je proberen materialen te stelen bij een ander team. Je moet namelijk van één soort materiaal er vier verzamelen om kwartet te krijgen. Maar let op, per team staat er één bewaker. Deze bewaker mag jou aftikken wanneer je een materiaal hebt gestolen van het team. Ben je getikt, leg je het materiaal terug en moet je eerst naar je eigen team terug gaan, voordat je weer mag gaan verzamelen. Welk team weet de meeste kwartetten te verzamelen? 

 

Vrijdag 24 september

De laatste dag van de week alweer. Het is vandaag heerlijk weer dus we besluiten naar de speeltuin te gaan! 

We nemen twee ballen mee en stappen met z'n allen in de auto. We gaan naar de nieuwe speeltuin in Dijkstraten. In deze mooie nieuwbouwwijk, waar ook de nieuwe Platijn is gebouwd, ligt een mooie speeltuin. Hier hebben we heel de middag kunnen spelen, op het klimrek, in het zand en met de voetballen. 



Ons team

Guus Dobbelsteen            Vestigingsmanager
Guus Dobbelsteen Vestigingsmanager
Tessa van Kaathoven - de Cort
Tessa van Kaathoven - de Cort
Stijn van der Horst
Stijn van der Horst
Demi Ernest
Demi Ernest
Rik van de Greef
Rik van de Greef
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Levy Klaassen
Levy Klaassen
Jorn Brands
Jorn Brands
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches