Fijne flexibele opvang, veel speelruimte voor de kinderen. Contact leggen gaat gemakkelijk, al zou ruilingen ed mogelijk gemakkelijker kunnen via een app oid. Erg tevreden!

Linda Sanders Linda Sanders
4 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Een volle week met leuke activiteiten afwisselend met zon en regen - Week 20 - 2021

Lekker voetballen, trefballen, hockeyen of bijvoorbeeld meedoen aan een stormbaanrace onder begeleiding van vakdocenten lichamelijke opvoeding en pedagogisch professionals, dat kan bij Sportstuif. We bieden iedere dag sportieve activiteiten aan die aansluiten bij de leeftijd en interesses van uw zoon of dochter. Kinderen zijn dol op dingen uitproberen. Daar bieden wij dan ook alle ruimte voor én we stimuleren kinderen hun talenten te ontwikkelen.

Ben je benieuwd naar onze sportieve buitenschoolse kinderopvang? Bekijk hieronder de activiteiten van week 20.

Veel leesplezier.

 

Maandag 17 mei

De eerste dag na de meivakantie. Iedereen is weer uitgerust dus we kunnen er weer tegenaan op school en bij Sportstuif! Vandaag halen we de kinderen op van basisschool de Zevensprong en voor het eerst van Kindcentrum Antonius in de Heivelden. We hebben dus ook wat nieuwe kinderen, dus tijdens het fruit eten leren we elkaar allemaal wat beter kennen! Natuurlijk worden ook alle verhalen van de meivakantie gedeeld, wat een leuke dingen heeft iedereen gedaan. 

Na het fruit eten staat de activiteit weer op het programma. Vandaag spelen we een spel met heel veel materialen die de kinderen kunnen kopen met speciale Sportstuif muntjes.

De kinderen krijgen bij aanvang van het spel 20 muntjes. Deze muntjes kunnen ze inruilen tegen de materialen die klaar liggen voor dit spel (zie afbeelding). Het doel van het spel is om met zo min mogelijk materialen de overkant van het veld te bereiken. Bijvoorbeeld; Ik koop van één muntje de voetbal. Hiermee mag ik vanaf het beginpunt zover mogelijk schieten, gooien of rollen. Wanneer de bal tot stilstand komt, koop je met de muntjes weer een nieuw materiaal. Bijvoorbeeld de frisbee! Met de frisbee in de hand, start je de nieuwe beurt vanaf het punt waar de bal tot stilstand is gekomen. Zo kom je steeds verder over het veld en bereik je uiteindelijk de overkant. Wie van de kinderen heeft nog de meeste muntjes over en wint het spel?!

 

Dinsdag 18 mei

Ook vandaag mochten we weer nieuwe kinderen verwelkomen bij Sportstuif Best! Deze keer haalden we kinderen op van basisschool de Heydonck (locatie Heivelden) en ook weer van Kindcentrum Antonius. De scholen staan letterlijk tegenover elkaar..! 

In tegenstelling tot gisteren scheen vandaag meer de zon. We hebben dus lekker lang kunnen buiten spelen. Voor het vrij spelen, hebben we een leuke activiteit gedaan; Steen - papier -schaar estafette. In twee teams wordt er tegenover elkaar gestreden. Hinkelend door de hoepels kom je je tegenstander tegen. Op dat moment moet je steen papier schaar tegen elkaar doen. De winnaar mag door hinkelen, de verliezer mag helaas weer achteraan sluiten. 

Na de activiteit was er nog genoeg tijd om vrij te spelen. Zo werd er bijvoorbeeld een tennis veld gemaakt van voetbaldoeltjes en binnen werd er hard gewerkt aan de Disney puzzel van Frozen. 

 

Woensdag 19 mei

Het is weer woensdag, dus dat betekent een woensdagmiddag activiteit bij Sportstuif. Via www.samenbijsportstuif.nl kan iedereen zich gratis inschrijven voor deze activiteiten. Vandaag op het programma ; Lasergamen! Helaas liet het weer ons enorm in de steek en heeft het de hele dag geregend. Vanwege de coronamaatregelen mogen we kinderen die zich ervoor hebben ingeschreven helaas niet binnen ontvangen, om die reden hebben we de activiteit helaas moeten annuleren.. 

Onze collega vestiging Sportstuif Valkenswaard was wel speciaal op bezoek gekomen voor deze activiteit. Kinderen die bij de BSO zitten mogen wel naar binnen toe. Dus we hebben alles helemaal donker gemaakt en hebben we met de kinderen die er wel waren in het donker Lasergamen gespeeld! Dat was super gaaf! Met een spannend muziekje op de achtergrond en de lampjes van de geweren in het donker maakte het extra leuk. Op het einde hielden de kinderen Bart (Valkenswaard) en Ruben (Best) nog even onder schot.

Donderdag 20 mei

Vandaag hadden we een rustig dagje. Door een aantal afmeldingen, hebben we vandaag alleen kinderen opgehaald bij Kindcentrum Bricks. We hebben samen fruit gegeten en toen was het al gelijk even kijken wanneer we naar buiten zouden kunnen gaan. Want ook vandaag was het weer droevig weer met veel regen. Heel kort was er een droog moment, daar hebben we gebruik van gemaakt en zijn we gaan voetballen. Al snel bleek dat we toch beter binnen konden blijven, en daar hebben we maar het beste van gemaakt. 

We zijn in de spelletjes kast gedoken en hebben bijna elk spel wel gespeeld! Via onze Instagram pagina hielden we zelfs een Poll bij, wie gaat er winnen? 

Vrijdag 21 mei

De laatste dag van de week alweer, wat gaat het toch snel! Ook vandaag hadden we weer nieuwe kinderen bij Sportstuif. Deze keer haalden we ook kinderen op bij basisschool de Klimboom! 

Na een wisselvallig week (veel regen) hoopten we vandaag op wat beter weer. Maar het tegendeel was waar.. Het regende weer flink. Het bijzondere was wel dat het hard genoeg waaide, zodat er het ene moment harde regen was, en een paar minuten later de zon weer scheen. Tussen de activiteiten door konden we goed schuilen in de Dug-outs van de Best Vooruit. We hebben gelukkig genoeg spelletjes kunnen spelen zoals Schipper mag ik overvaren? en verschillende tikspelletjes. Hierna was er weer genoeg ruimte om vrij te kunnen spelen in bijvoorbeeld de speeltuin of met de voetbal op het kunstgrasveld. 

  



Ons team

Guus Dobbelsteen            Vestigingsmanager
Guus Dobbelsteen Vestigingsmanager
Tessa van Kaathoven - de Cort
Tessa van Kaathoven - de Cort
Stijn van der Horst
Stijn van der Horst
Demi Ernest
Demi Ernest
Rik van de Greef
Rik van de Greef
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Levy Klaassen
Levy Klaassen
Jorn Brands
Jorn Brands
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches