Hele fijne en flexibele opvang! Onze kinderen zitten er nog geen maand op, maar ik kan nu al zeggen dat het een fijnere opvang is dan waar we hiervoor gebruik van maakten. Heel fijn, die korte lijntjes tussen ouders en Sportstuif. De activiteiten die gedaan worden zijn ook echt een pluspunt!

Loeki van den Elzen Loeki van den Elzen
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Door de bossen van Joe Mann, Speelpark de Splinter en weer leuke spelletjes - Week 25 - 2021

Lekker voetballen, trefballen, hockeyen of bijvoorbeeld meedoen aan een stormbaanrace onder begeleiding van vakdocenten lichamelijke opvoeding en pedagogisch professionals, dat kan bij Sportstuif. We bieden iedere dag sportieve activiteiten aan die aansluiten bij de leeftijd en interesses van uw zoon of dochter. Kinderen zijn dol op dingen uitproberen. Daar bieden wij dan ook alle ruimte voor én we stimuleren kinderen hun talenten te ontwikkelen. Bij onze sport BSO kunnen kinderen na school lekker uitleven! 

Ben je benieuwd naar onze sportieve buitenschoolse kinderopvang? Bekijk hieronder de activiteiten van week 25.

Veel leesplezier.

 

Maandag 21 juni

De eerste officiële zomer dag! Het echte zomerse weer met tropische temperaturen hebben we vorige week al mogen voelen, deze week is het wat koeler met hier en daar een bui. Vandaag was het gelukkig precies goed, met temperaturen rond de 20 graden. Heerlijk om lekker actief te zijn buiten bij onze Sport-BSO! 

Vandaag op het programma staan mikspelletjes, we gaan namelijk Hoepelpong spelen. Twee teams staan bij dit spel tegenover elkaar, achter vier hoepels per team.  Om beurten mag er een pittenzakje gegooid worden, onderhands of bovenhands. Valt het pittenzakje precies in een hoepel van het andere team, dan mag je deze hoepel komen halen en bij je eigen hoepels neerleggen. Welk team lukt het om alle hoepels van het andere team af te snoepen? 

Dinsdag 22 juni

Bij Sportstuif doen we altijd leuke activiteiten op onze eigen locatie bij Best Vooruit. Toch vinden wij en zeker ook de kinderen het wel eens leuk om uitstapjes te maken! Vandaag doen we dat naar de bossen van Joe Mann, in Best. In dit bos kun je heerlijk wandelen, zeker weer met die temperaturen van vandaag. Dat gaan wij dus ook zeker doen, maar dan wel natuurlijk met een sportief tintje eraan.. 

Net naast de parkeerplaats aan het begin van het bos start een heus sport parcours. Je loopt hier langs een pad, waar je om de zoveel bomen een bord tegen komt met weer een nieuwe sportoefening. Hang bijvoorbeeld 10 seconde aan het touw, doe 5 keer de buikoefeningen, spring over de boomstammen heen, klim over het klimrek.. En zo nog veel meer toffe activiteiten. De kinderen vinden dit erg leuk en rennen enthousiast van de ene opdracht naar de andere. 

Woensdag 23 juni

Ook vandaag blijven we niet heel de dag bij Sportstuif, in Best. Omdat de kinderen op woensdag meestal wat vroeger uit zijn, vonden we het vandaag ook leuk om weer een uitstapje te maken. Na het fruit eten kon dus iedereen nog snel even naar het toilet zodat we allemaal klaar waren om te gaan. 

We brengen een bezoek aan Speelpark de Splinter in Eindhoven. Een supermooie speeltuin op maar tien minuten rijden vanaf onze sport-bso. In het speelpark zoeken we samen een plekje waar Ruben en Jessie zitten. Hier kunnen de kinderen dan heen komen wanneer ze zin hebben in een bekertje ranja of even willen uitrusten! Er is genoeg te doen in deze speeltuin, klimmen en klauteren op het piratenschip, op ontdekking door het speelkasteel, glijden van de hoogste glijbaan en er zijn zelfs dieren op de kinderboerderij die je kunt komen aaien!

Op de terug waren de kinderen erg moe van het spelen en hebben sommige zelfs even hun ogen gesloten... 

 

Donderdag 24 juni

Vandaag hadden we een groot groepje met kinderen, erg leuk! Tijdens het fruit eten, hebben we nog even een klein rondje namen gedaan omdat nog niet iedereen elkaar kende. Iedereen was weer snel gewend aan de nieuwe gezichten en stonden alweer te trappelen om het grote voetbalveld op te mogen. We hebben vandaag twee verschillende activiteiten op het programma staan. We starten met een tikspel:

Tijdens dit tikspel zijn er twee jagers die proberen iedereen af te tikken. Maar er zijn ook twee pittenzakjes die er voor kunnen zorgen dat je weer bevrijd wordt! Hoe werkt dat? Wanneer je getikt bent door een jager, maak je met je handen een kommetje en hou je deze voor je open. Is er iemand die het pittenzakje heeft, dan mag hij deze in jouw kommetje leggen. Ben jij nu in het bezit van het pittenzakje, dan ben je weer vrij! Nu is het jouw taak om andere afgetikte kinderen te bevrijden! 

Na het intensieve tikspelletje en iedereen die een keer tikker is geweest, gaan we nog een spelletje spelen. Bij Sportstuif hebben we namelijk een hele grote muziek box, die we mee kunnen nemen op het veld. Muziek en kinderen is een hele leuke combinatie! We spelen de stopdans. Als je muziek speelt, mag je zo gek dansen als je wilt. Maar als de muziek stopt, moet je bevriezen als een echt standbeeld. Beweeg je nog wel? Dan ben je helaas af.. 

Na de leuke spelletjes heeft iedereen nog fijn vrij kunnen spelen. Het was een erg leuke middag!

Vrijdag 25 juni

De laatste dag van de week alweer. Vandaag halen we alleen kinderen op van basisschool de Zevensprong, omdat deze dichtbij ligt bij onze sportbso kunnen we te voet gaan! Terug bij Sportstuif eten we lekker ons fruit en bespreken we weer even de dag en het aankomend weekend. Buiten tijdens de activiteit doen we leuke tikspelletjes en hebben we een muziekje op de achtergrond. Heerlijk om zo het weekend in te gaan! 

Hierna hebben we nog even vrij gespeeld, buiten en binnen. Binnen met spelletjes of bouwen met de Lego en Kapla, buiten nog even met de voetbal en in het speeltuintje. 

 

 



Ons team

Guus Dobbelsteen            Vestigingsmanager
Guus Dobbelsteen Vestigingsmanager
Tessa van Kaathoven - de Cort
Tessa van Kaathoven - de Cort
Stijn van der Horst
Stijn van der Horst
Demi Ernest
Demi Ernest
Rik van de Greef
Rik van de Greef
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Levy Klaassen
Levy Klaassen
Jorn Brands
Jorn Brands
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches