Een geweldig concept! Kinderen zitten tegenwoordig al zoveel binnen, fijn dat deze BSO de nadruk legt op buiten spelen en sporten!

Anne Smets Anne Smets
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Voetbal, Hockey en leuke sport parcours! - Week 22 - 2022

Lekker voetballen, trefballen, hockeyen of bijvoorbeeld meedoen aan een stormbaanrace onder begeleiding van vakdocenten lichamelijke opvoeding en pedagogisch professionals, dat kan bij Sportstuif. We bieden iedere dag sportieve activiteiten aan die aansluiten bij de leeftijd en interesses van uw zoon of dochter. Kinderen zijn dol op dingen uitproberen. Daar bieden wij dan ook alle ruimte voor én we stimuleren kinderen hun talenten te ontwikkelen. Bij onze sport BSO kunnen kinderen na school lekker uitleven! 

Ben je benieuwd naar onze sportieve buitenschoolse kinderopvang? Lees hier wat we gedaan hebben in week 22!

Veel leesplezier.

Maandag 30 mei

Het is weer eens heerlijk weer vandaag, ons seizoen is begonnen hoor! 

Nadat we met iedereen heerlijk fruit hebben gegeten, kunnen we weer het veld op voor de activiteiten van vandaag. Om even warm te worden, starten we met een leuk tikspelletje die we nog niet eerder gedaan hebben; Octopustikkertje! Bij dit spel starten twee tikkers die samen een octopus vormen door een hoepel vast te houden. Wanneer ze het lukt om iemand te tikken, wordt hij of zij ook onderdeel van de octopus en houdt ook de hoepel vast. Bij vier kinderen wordt de octopus in tweeën verdeeld en zijn er twee octopussen! Zo gaan we door totdat iedereen is getikt. 

Voor de hoofdactiviteit verdelen we de groep in twee. We maken een verdeling op leeftijd. De ene groep start met een Sport Parcours. Hier gaan de kinderen langs pionnentjes in tweetallen. Bij iedere pion ligt een kleine opdracht die ze samen óf juist tegen elkaar moeten uitvoeren. Hoe vaak kan jij bijvoorbeeld de tennisbal omhoog houden met het racket? Of hoe lang kan jij in de plankhouding liggen? Leuk om elkaar hier dus uit te dagen! 
Bij de andere groep spelen we Teambal! Dit spel lijkt een beetje op hand- of korfbal, alleen kun je hier scoren door zo vaak mogelijk de bal over te gooien! Halverwege draaien de groepen om zodat iedereen aan de beurt komt. 

 

Dinsdag 31 mei

We starten de dag weer met alle kinderen ophalen! Dat doen we tegenwoordig al op 10 verschillende basisscholen in en buiten Best. Sommige kinderen worden zelfs met de taxi gebracht, de andere halen wij zelf op met onze Sportstuif auto's. Wanneer iedereen er is wordt er nog even fijn vrij gespeeld; voetballen op het veld, spelen in het speeltuintje of toch even lekker creatief met een kleurboek of de lego! 

Na het fruit eten is het weer tijd voor de activiteit. We spelen in twee groepen Estafettes! Bij de ene estafette probeer je in het veld de speelkaarten te zoeken die bij jouw team hoort. Ben je bijvoorbeeld het team Harten dan zoek je alle kaarten met daarop de harten. Per keer rennen mag je maar één kaart meenemen, dus goed zoeken en snel terug! 
Bij de andere estafette ga je ook op zoek naar iets wat bij jouw team hoort. Alleen zijn het dit keer geen kaarten met gekleurde clicks. Helaas zijn deze niet zo makkelijk voor het oprapen, want ze liggen verstopt onder een pion. Bij deze vorm heb je dus ook een klein beetje geluk nodig, dat je de juiste pion omdraait! 

 

Woensdag 1 juni

Vandaag gaan we op bezoek bij Sportstuif Son en Breugel. Bij onze vestiging maken we gebruik van de voetbalvelden van Best Vooruit. In Son en Breugel maken ze gebruik van de hockeyvelden van HTC Son! En wat kunnen we nu beter gaan doen op een hockey veld, dan hockeyen

Na de activiteit is er nog genoeg tijd om lekker vrij te spelen. Gelukkig is ook hier genoeg ruimte om alles te ontdekken en los te gaan met de (sport)materialen die de kinderen tot hun beschikking hebben. 

Donderdag 2 juni

Op donderdag hebben we de grootste groep kinderen. Ook vandaag hebben we weer 33 kinderen rondlopen, wat een aantallen! Dat betekent dat we vaker kiezen om de groep op te splitsen, op leeftijd maar ook kijken we naar vriendjes en vriendinnetjes. Tijdens het fruit eten gaan we al in twee verschillende groepen zitten, en dit trekken we door naar de activiteiten. Tijdens het vrij spelen, voor en na de activiteiten, mogen de kinderen spelen met wie en waar ze maar willen! 

We starten de activiteit met Iemand is 'm Niemand is 'm. Dit is een trefbal variant waar er geen teams zijn. Als je de bal hebt, mag je iemand afgooien. Zoals de titel al zegt, iedereen kan 'm dus zijn bij dit spel! Hierna gaan we door naar een Voetbalclinic. We hebben over het veld verschillende voetbal spelletjes uitgezet, van dribbelen, tot penalty schieten en kleine partijtjes. Super leuk!

 

Vrijdag 3 juni 

De laatste dag voor het weekend kan beginnen! En wat sluiten we de week weer af met heerlijk weer. 

Vandaag hoeven we geen kinderen op te halen bij een school die later uit is dan half 3. Dat betekent dat we een wat langere middag hebben en de kinderen dus lekker veel kunnen spelen! Op onze locatie is er genoeg plek om te doen wat je wilt en waar je zin in hebt. We zien dan ook iedereen fijn zijn of haar eigen ding doen. Sinds kort zitten we in de kantine van Best Vooruit, en daar mogen we gelukkig ook gebruik maken van de voetbaltafel! 

Voor de activiteit van vandaag spelen we SportBingo! Iedereen heeft een eigen bingo kaart gekregen met daarop de cijfers 1-10. Over het hele terrein liggen 10 materialen verstopt die de kinderen mogen gaan zoeken. Wanneer je er een gevonden hebt, ren je terug naar het verzamelpunt. Hier liggen namelijk dezelfde materialen, met daarbij een cijfer én een opdracht. Voordat je het getal mag afstrepen op je bingokaart, voer je eerst de opdracht uit die erbij hoort. Wie lukt het allemaal op bingo te krijgen?

 



Ons team

Guus Dobbelsteen            Vestigingsmanager
Guus Dobbelsteen Vestigingsmanager
Tessa van Kaathoven - de Cort
Tessa van Kaathoven - de Cort
Stijn van der Horst
Stijn van der Horst
Demi Ernest
Demi Ernest
Rik van de Greef
Rik van de Greef
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Levy Klaassen
Levy Klaassen
Jorn Brands
Jorn Brands
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches