Erg tevreden over de Sportstuif! De kinderen gaan er graag naartoe en de leiding is enthousiast en betrokken.

Bregje Swinkels Bregje Swinkels
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Binnen activiteiten, boksen en spelen! - Week 39 - 2021

Lekker voetballen, trefballen, hockeyen of bijvoorbeeld meedoen aan een stormbaanrace onder begeleiding van vakdocenten lichamelijke opvoeding en pedagogisch professionals, dat kan bij Sportstuif. We bieden iedere dag sportieve activiteiten aan die aansluiten bij de leeftijd en interesses van uw zoon of dochter. Kinderen zijn dol op dingen uitproberen. Daar bieden wij dan ook alle ruimte voor én we stimuleren kinderen hun talenten te ontwikkelen. Bij onze sport BSO kunnen kinderen na school lekker uitleven! 

Ben je benieuwd naar onze sportieve buitenschoolse kinderopvang? Bekijk hieronder de activiteiten van week 39!

Veel leesplezier.

Maandag 27 september

De eerste dag van de week alweer, het weekend is weer voorbij! Bij Sportstuif zijn we natuurlijk veel buiten, lekker spelen en sporten op de velden van voetbalvereniging Best Vooruit. De maandagochtend starten we dan ook meestal met het bekijken van het weer voor de komende week. Helaas zijn de voorspellingen komende tijd niet super goed. Veel regen en de temperaturen gaan weer wat zakken. We bekijken per dag dus even of we naar buiten kunnen, want voor een klein beetje regen zijn we natuurlijk niet bang! 

Vandaag regent het helaas wel net iets te hard om op het veld een activiteit te doen. Gelukkig hebben we ook een hele mooie binnen ruimte voor onze BSO. Daarnaast ook nog de mogelijkheid om op onze overdekte terras buiten te zijn. Daar maken we vandaag dan ook gebruik van voor onze activiteit! We spelen namelijk Levend Memory. 

Twee kinderen wachten even op de gang, terwijl de rest van de kinderen een partner zoekt voor het spel. Met je partner verzin je een beweging, dit kan zijn dat je twee keer in je handen klapt of in de lucht springt bijvoorbeeld. Alle duo's gaan vervolgens verspreid staan over het speelveld. Het tweetal van de gang mag weer de ruimte inkomen en dan start het spel. Ze strijden tegen elkaar om de meeste memory's te verzamelen. De eerste begint met het aanwijzen van een kind. Deze doet zijn of haar beweging die van te voren is bedacht met de partner. Vervolgens mag er nog iemand aangewezen worden, die wederom een beweging uitvoert. Het tweetal moet goed onthouden wie welke beweging doet, om zo de juiste parnters bij elkaar te zoeken!

Na het spel kunnen we helaas niet buiten spelen door het slechte weer. We blijven dus lekker binnen en gaan creatief aan de slag, met een puzzel, kleurplaat, bordspelletjes of loombandjes!

Dinsdag 28 september

Vandaag hebben we geluk, want er is geen regen voorspeld! Het is zelfs super lekker weer, met de zon en een blauwe lucht! Wat een geluk, want vandaag gaan we boksen. 

Na het fruit eten verzamelen we weer met zijn allen op het sportveld. We doen als warming up eerst een leuk tikspel, Iedereen tikkertje! Zodra iedereen warm is, kunnen de bokshandschoenen aan. Onder leiding van Ruben maken we kennis met het boksen. We leren verschillende bewegingen en stoten. Voor de allerkleinste noemen we geen links en rechts, maar krijgen de handen en voeten een dierennaam. Wanneer je bijvoorbeeld de olifant hoort, mag je stoten met de rechterhand! 

Na goed oefenen mag iedereen op de stootkussens gaan slaan. We maken netjes twee rijen, zodat iedereen vaak genoeg aan de beurt komt. Wat een stoere en leuke activiteit was dit!

  

Woensdag 29 september

Sportstuif is een organisatie die steeds meer groeit. Zo zijn we in Best een half jaar geleden begonnen, maar ondertussen ook op andere locaties. Binnen een jaar tijd zijn we gegroeid van zes vestigingen naar twaalf..! Onze jongste vestiging ligt in Son en Breugel en vandaag mogen we op bezoek voor de open dag!

Tijdens de open dag zijn er leuke activiteit te doen zoals een sprinkussen, knotshockey en Archery Tag. Helaas laat het weer ons aardig in de steek en valt er af en toe behoorlijk wat regen uit de lucht. Gelukkig zijn er wel genoeg kinderen langs geweest om de locatie te kunnen bekijken!

Volgende vrijdag, 8 oktober, is er ook een Open Dag maar dan bij ons in Best. Aanmelden hiervoor kan nog via www.samenbijsportstuif.nl/best

Donderdag 30 september

Voor vandaag staat er een hele leuke activiteit op de planning! Eentje die we al vaker gespeeld hebben, maar voor veel kinderen hier toch nieuw. We spelen namelijk Spelen Kermis.

Bij het spel Spelen Kermis krijgt iedereen 10 muntjes die ze goed moeten bijhouden! Want over het veld staan 8 verschillende mini games die je kan spelen met iemand anders. Je daagt iemand uit voor een spel, waarbij je één muntje inlegt. Win je het spel van de ander, dan krijg je zijn of haar muntje. Wie heeft er, wanneer de tijd is gestopt, de meeste muntjes verzameld? 

We spelen spellen zoals Jeus de Boules met pittenzakken, wedstrijdje rennen, bal schieten, frisbee werpen en het hoepelpad! Een erg leuk spel omdat de kinderen redelijk vrij worden gelaten in wat ze gaan doen. Ze kiezen zelf tegen wie ze spelen en worden zo steeds op een andere manier uitgedaagd. Daarnaast zit er ook een stukje verantwoordelijkheid bij, om je munten goed te bewaren. Natuurlijk leren ze hier heel goed om om te gaan met winst en verlies. 

  

Vrijdag 1 oktober 

De laatste dag van de week alweer.. Vandaag brengen we een bezoekje aan de speeltuin. Normaal eten we lekker ons fruit bij Sportstuif op de locatie, maar deze keer nemen we het mee en houden we een kleine picknick. Wat een leuke en fijne afsluiter van de week. 



Ons team

Guus Dobbelsteen            Vestigingsmanager
Guus Dobbelsteen Vestigingsmanager
Tessa van Kaathoven - de Cort
Tessa van Kaathoven - de Cort
Stijn van der Horst
Stijn van der Horst
Demi Ernest
Demi Ernest
Rik van de Greef
Rik van de Greef
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Levy Klaassen
Levy Klaassen
Jorn Brands
Jorn Brands
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches