Ik ken Sportstuif van andere locaties en het is echt een mooi concept. Kinderen kunnen zowel sportief als creatief hun 'ei' kwijt.

Martine Sanders Martine Sanders
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Activiteiten bij Sportstuif met lente weer! - Week 16 - 2021

Lekker voetballen, trefballen, hockeyen of bijvoorbeeld meedoen aan een stormbaanrace onder begeleiding van vakdocenten lichamelijke opvoeding en pedagogisch professionals, dat kan bij Sportstuif. We bieden iedere dag sportieve activiteiten aan die aansluiten bij de leeftijd en interesses van uw zoon of dochter. Kinderen zijn dol op dingen uitproberen. Daar bieden wij dan ook alle ruimte voor én we stimuleren kinderen hun talenten te ontwikkelen.

Ben je benieuwd naar onze sportieve buitenschoolse kinderopvang? Bekijk hieronder de activiteiten van week 16.

Veel leesplezier.

Maandag 19 april

19 april. Een dag die we bij Sportstuif Best met veel plezier in de agenda hebben omcirkeld. Waarom? We mogen eindelijk officieel open! ðŸ¥³ Vandaag was dan ook gelijk de dag dat we voor het eerst de deuren kunnen openen op een maandag. We starten met een klein groepje kinderen die we ophalen bij basisschool de Zevensprong. Spannend zo'n eerste keer op de nieuwe BSO.. We beginnen de middag dan ook lekker rustig door gezamelijk fruit te eten, zo leren we elkaar gelijk een beetje kennen. Al snel is iedereen gewend aan de nieuwe omgeving en gaan we beginnen met de sportactiviteit van vandaag. Op het programma staat een leuke voetbalclinic, en wat is een betere plek om dit te doen dan op het hoofdveld van Best Vooruit? 

Nadat we ons hebben ingespannen op het kunstgras is het tijd om lekker vrij te spelen. Dat kan bijvoorbeeld in de leuke speeltuin op het sportpark, met schommel, rekstok, glijbaan en klimrek! Of even terugtrekken in de BSO ruimte met een kleurplaat. Het was een fijne eerste maandagmiddag! 

 

Dinsdag 20 april

Bij BSO Sportstuif Best hebben we nog genoeg plek voor alle basisschool kinderen in Best. Kinderen in de leeftijd van 4 - 12 jaar zijn welkom! Vrijblijvend een keer komen kijken of meedoen aan onze activiteiten kan natuurlijk altijd, dat vinden we alleen maar leuk! 

Benieuwd naar onze tarieven? Op onze website hebben we een tarieven calculator. Deze berekent je netto kosten per maand voor opvang van je kinderen bij onze BSO. Daarnaast zie je het bedrag wat je zou kunnen ontvangen met betrekking tot de kinderopvangtoeslag.

Woensdag 21 april

Het lenteweer komt deze week weer even om de hoek kijken. Het is elke dag weer spannend wat de zon doet, want je weet wat ze zeggen; ''De maand april, doet wat hij wil..'' Maar vandaag scheen heerlijk de zon, en dat komt goed uit want we hebben weer een woensdagmiddag activiteit op de planning staan! 

Vandaag gaan we Levend Stratego doen! 

Dit spel spelen we in twee teams; Het rode team én het gele team! Ieder team heeft een teamcaptain met een stapel Levend Stratego kaartjes in de kleur van het team. We spelen het spel met speciale dieren kaarten, die gesorteerd zijn op rang. Nummer 1 is bijvoorbeeld de Olifant, deze verslaat álle dieren.. Voordat we beginnen mag ieder team eerst de vlag verstoppen, deze is ook weer in de kleur van het team. De opdracht is om deze goed te verstoppen binnen het aangegeven gebied, maar hij moet nog wel een klein beetje zichtbaar zijn. Wanneer de vlag verstopt is, krijgt iedereen een dieren kaartje mee. De kinderen die nog niet zo goed kunnen lezen, kunnen samen lopen met iemand die het wel kan! 
Het spel start.. Vanaf nu kun je opzoek gaan naar de vlag van de tegenstander, heb je deze gevonden en veilig aan je teamcaptain gegeven dan win je het spel. Maar onderweg kom je dieren tegen van het andere team. Je mag elkaar tikken! Als je iemand tikt of je bent getikt dan laat je elkaar de kaarten zien. Degene met het beste dier wint het kaartje van de ander, ren zo snel mogelijk terug naar je teamcaptain voor een nieuw kaartje of lever het gewonnen kaartje in. Heb je nu allebei hetzelfde dier, dan mag je steen papier schaar spelen! 

Iedereen deed super leuk mee, we hebben zelfs meerdere potjes kunnen spelen. Tussendoor hebben we lekker ranja gedronken, heerlijk in het zonnetje! 

Donderdag 22 april

Ook vandaag was het weer een perfecte dag om heerlijk buiten te zijn bij Sportstuif Best! Zelfs het fruit eten, hebben we vandaag buiten gedaan. De activiteit van vandaag was een spelletjes parade. We hebben zo veel mogelijk spelletjes uit de kast gehaald, samen met sportmaterialen en onze grote muziekbox. Muziekje aan en beginnen maar! Mens-erger-je-niet, voetballen, Jenga, trefbal, dansen op muziek en nog veel meer. Heel leuk om eens te kunnen variëren in de spellen. Goed voor de kinderen om competitief te spelen, zo leren ze omgaan met winst en verlies. 

 

Vrijdag 23 april

Hier worden we toch vrolijk van.. Een week vol met lekker weer. De meeste kinderen hadden vandaag op school de Koningsspelen. Kinderen mochten in het oranje naar school komen en sommige zelfs hun fiets meenemen om deze te versieren. Het kwam prima uit in onze planning, dus de kinderen konden te voet worden opgehaald zodat zij op de fiets naast ons naar Sportstuif konden. Na het fruit eten stond de activiteit alweer klaar op het sportveld. We gaan vandaag een sportparcours afleggen, wie kan dit het snelste? Slalommen door de pionnen, in de hoepels stappen, een rondje draaien om het hoedje en zo snel mogelijk weer terug. Om het iets moeilijker te maken moet iedereen een tennisbal balanceren op een tennisracket.. Belangrijk om hier dus goed op je coördinatie te letten. 

Na de activiteit was er nog tijd over om buiten te spelen. Kinderen kunnen hier hun eigen gang gaan en de pedagogisch medewerkers vragen om mee te doen natuurlijk. De voetbal werd alweer gepakt en de doeltjes klaar gezet. Tijd voor een potje voetballen! Ook van de speeltuin werd weer goed gebruik gemaakt, in de zandbak of op de schommel. 

  



Ons team

Guus Dobbelsteen            Vestigingsmanager
Guus Dobbelsteen Vestigingsmanager
Tessa van Kaathoven - de Cort
Tessa van Kaathoven - de Cort
Stijn van der Horst
Stijn van der Horst
Demi Ernest
Demi Ernest
Rik van de Greef
Rik van de Greef
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Levy Klaassen
Levy Klaassen
Jorn Brands
Jorn Brands
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches