Super initiatief in Best. Een opvang waar de nadruk ligt op sporten. Ook nog eens voordeliger dan de andere BSO aanbieders.

Wessel Slemmer Wessel Slemmer
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Actieve speurtocht 2.0 en noodopvang bij Sportstuif - Week 9 - 2021

Hoi allemaal,

Wat leuk dat je weer de nieuwe blog leest van BSO Sportstuif Best. Als we eenmaal met de reguliere opvang open mogen dan vind je hier elke week een leuk stuk met foto's en verhalen over de activiteiten van de hele week tijdens de opvang. Zoals we het nu al een paar weken doen, lees je hier wat extra informatie over Sportstuif Best en over activiteiten waar we ons nu mee bezig houden. Als je nog niet alles gelezen hebt, geen probleem want alle blogs blijven op de website!

Veel leesplezier.

Maandag 1 maart:

Hoe graag we het ook willen, we zijn nog steeds niet officieel open. De reguliere BSO opvang moet nog even op zich wachten. Wel willen we jullie, zoals we al eerder hebben gedaan, graag rondleiden door onze locatie bij Sportstuif Best. Onze teamleider Ruben neemt jullie mee op een virtuele tour. 

 

Dinsdag 2 maart:

Na de eerste geslaagde Actieve Speurtocht in januari, hebben we een tweede speurtocht gemaakt voor jullie! Deze keer loop je weer een nieuwe route, met nieuwe opdrachten. Tijdens de speurtocht loop je langs verschillende speeltuintjes in Best, dus onderweg tijd genoeg om even rusten of lekker te spelen! 

De speurtocht is deze keer verdeeld in 13 verschillende opdrachten. Deze bestaan uit actieve opdrachten, quizvragen en rebussen. Het is een speurtocht, dus je moet soms wel even op zoek naar de opdrachten; Op een boom, aan de lantaarnpaal of achter een prullenbak... Heb je de opdracht gevonden, dan noteer ook de letter die erop staat. Alle 13 letters vormen uiteindelijk een woord, lukt het jou om dit bij elkaar te puzzelen? 

De speurtocht is vanaf morgen te lopen tot en met woensdag 24 maart. Succes! 

Woensdag 3 maart

Wij als BSO mogen helaas nog steeds niet de reguliere opvang draaien. Heb je onze blogs gelezen van de afgelopen weken, dan heb je wellicht wel gelezen dat we iedere vrijdag open zijn voor noodopvang. Vanaf deze week komen daar 2 dagen bij! Woensdag, donderdag en vrijdag zijn we open voor de noodopvang van basisschool kinderen in Best. Mocht het nu zo zijn dat er kinderen zijn die op andere dagen de noodopvang nodig, dan zullen we ook die dagen extra open gaan. 

Na het ophalen van de kinderen van basisschool Bricks (voorheen Paersacker), hebben we lekker fruit gegeten. Vanaf vandaag is de actieve speurtocht te lopen, dus daar hebben we meteen gebruik van gemaakt! Met pen, papier en de route gingen we op pad. We hebben alle opdrachten weten te vinden en tussendoor was er zelfs nog even tijd om te ontspannen en spelen in de speeltuinen. Onderweg kwamen we zelfs andere kinderen tegen die de speurtocht ook aan het lopen waren, heel leuk! 

 

 

Donderdag 4 maart

Ook vandaag hebben we weer kinderen tijdens de noodopvang. We hebben 2 kinderen dus de perfecte dag om eens te duiken in de sportkast en te kijken welke materialen we allemaal kunnen gebruiken. De jongens hebben gekozen om samen een potje te voetballen op de velden van Best Vooruit. Klik hieronder om de slowmotion video te zien van een fantastisch schot!

Na lekker gevoetbald te hebben, zijn we overgestapt naar een andere sport; Tennis! Door de twee verschillende maten tennisrackets konden beide jongens mee doen met een racket die bij ze past. We hebben ruimte zat op de velden, dus we hebben heel wat af getennist. 

Na het tennissen hebben we binnen nog even gespeeld met de Lego, Kapla en we hebben wat bordspellen uitgeprobeerd. Wat een leuke middag hebben we gehad! 

 

Vrijdag 5 maart

De laatste dag van de week alweer. Ook vandaag zijn we dus weer open voor noodopvang. Vandaag hebben we andere kinderen dan op de woensdag en de donderdag, dus konden we de speurtocht weer lopen! Wederom gingen we op pad met pen, papier en de routekaart. We zijn ook nog even extra gestopt op de brug boven het spoor om treinen te spotten, tussen opdracht 1 en 2. 

Toen we opdracht 7 hadden gevonden, was de verleiding voor het spelen in het leuke speeltuintje te groot. Hier zijn we dan ook de rest van de middag lekker gebleven. Toen de dag alweer bijna afgelopen was, zijn we een andere route terug naar Sportstuif Best gewandeld. 

Weer een super leuke dag waar we lekker actief bezig zijn geweest!

 

 



Ons team

Guus Dobbelsteen            Vestigingsmanager
Guus Dobbelsteen Vestigingsmanager
Tessa van Kaathoven - de Cort
Tessa van Kaathoven - de Cort
Stijn van der Horst
Stijn van der Horst
Demi Ernest
Demi Ernest
Rik van de Greef
Rik van de Greef
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Levy Klaassen
Levy Klaassen
Jorn Brands
Jorn Brands
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches