Een hele leuke BSO waarbij kinderen zich na schooltijd actief kunnen uitleven! Er wordt naar ieder kind gekeken en elke dag worden er leuke sportactiviteiten georganiseerd!

Anouk Houterman Anouk Houterman
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Oud Hollandse spellen, Springkussen, Malpie Hoeve | week 9 - 2024

Maandag 26 februari 
Een nieuwe week begon met een regenachtige dag, wat voor de kinderen betekende dat ze deze keer binnen moesten blijven bij ons op de BSO. Maar geen zorgen, want we hadden genoeg leuke ideeën voor activiteiten in petto. Na een smakelijk bordje met fruit besloten we ons te vermaken met Oud-Hollandse spelletjes.

De middag werd gevuld met plezier en competitie terwijl we genoten van een potje sjoelen, ringwerpen en een race om als eerste de puzzel te voltooien. Het spel 'pen poepen' bleek niet zo eenvoudig te zijn, maar zorgde zeker voor zeer veel schaterlachen. Tot slot sloten we de dag af met een spannend spel pylonnen gooien. Ondanks de regen was het een actieve en gezellige middag.

 

Dinsdag 27 februari 
Vandaag maakte echt het verschil, want de zon straalde volop en de lente had haar intrede gedaan. We grepen meteen de kans en genoten samen met de kinderen van een heerlijk bordje fruit buiten, onze snoetjes verwarmd door de zon. Wat een zaligheid!

Daarna begaven we ons met de jongsten naar het speelveld, met een ballon en badmintonraket. Het doel was om de ballon op de racket te balanceren, een lijn volgend, en zo snel mogelijk naar de overkant te komen zonder dat de ballon de grond raakte. Een uitdagend spel waarbij concentratie en behendigheid werden getest. Vervolgens probeerden we de ballon zo lang mogelijk hoog te houden, wat met de niet voorspellende wind altijd even makkelijk was.

We sloten de buitenactiviteiten af met een reactiespel. Twee ballonnen, een paarse en een rode, werden tegelijkertijd in de lucht gegooid. Bij het roepen van een kleur moesten de kinderen zo snel mogelijk de ballon van die kleur in handen zien te krijgen. Na een uur van beweging in de buitenlucht waren de kinderen wel toe aan een welverdiend koekje. Dit genoten we rustig aan tafel, met een goed gesprek. Na dit moment van ontspanning gaven we de kinderen de vrijheid om zelf te spelen. Langzaamaan werden de eerste kinderen opgehaald, en zo kwam er een eind aan een dag vol plezier, beweging en genietmomenten onder de stralende lentezon.

 

Woensdag 28 februari

Een bruisende woensdagmiddag begon met het ophalen van kinderen van school en gezamenlijk hun eigen broodtrommels leeg te eten aan tafel op de BSO. Daarna zetten we alles klaar voor onze woensdagmiddagactiviteit, waarbij de kinderen enthousiast meehielpen voordat de andere 20 aanmeldingen arriveerden. Collega's van Sportstuif Veldhoven Rood-wit kwamen ook langs voor een gezellig bordje fruit voor de start van de activiteiten om 15:00 uur.

Om 14:50 uur druppelden de eerste kinderen binnen, vrij om te doen waar ze zin in hadden. We hadden een groot springkussen, een opblaasbare pannakooi en diverse leuke XXL-spellen zoals Twister, 4 op een rij, mikado en Jenga. Alle kinderen genoten van de activiteiten en verlieten de BSO met rode wangen en een glimlach. Kortom, een zeer geslaagde middag waar we hebben genoten van ieders gezelschap.

 

Donderdag 29 februari 
Vandaag hadden de kinderen een studiedag, wat betekent dat we genoeg tijd hadden om samen een uitje te maken. We stapten in de auto en reden naar de Malpie Hoeve in Valkenswaard. De hele ochtend hebben de kinderen geklommen, geklauterd en met gigantisch grote LEGO-stenen gebouwd. Na een geweldige ochtend keerden we terug naar de BSO, waar we met z'n allen genoten van eigen gebrachte goed gevulde lunchtrommel.

Na het smullen van de lunch konden de kinderen vrij spelen, en al snel was het tijd voor een tussendoortje. We serveerden een bordje met fruit en een bekertje ranja. Ondanks het wat guur weer buiten, besloten we Hollandse spelletjes op te pakken. Zo konden de jongere kinderen tegen elkaar spelen, terwijl de oudere kinderen zich met elkaar konden meten. Het was een dag vol plezier en gezelligheid!

 

Vrijdag 1 maart 

De laatste dag van de week begonnen we met een lunch die de kinderen zelf hadden meegebracht. Daarna hadden ze vrije tijd om te spelen, fruit te eten en besloten we nogmaals naar de Malpie Hoeve te gaan. Het was gisteren zo leuk dat we nog niet genoeg hadden van het plezier. De flink rode wangen en stralende gezichten waren het resultaat van het klim- en klauterwerk van de kinderen aan het einde van de dag. Ze hebben heerlijk gespeeld en hun weekend is op een fijne manier begonnen.

 



Ons team

Bas de Bruyn
Bas de Bruyn Vestigingsmanager
Jolanda Berends
Jolanda Berends
Pedagogisch Coaches
Pedagogisch Coaches