Een hele leuke BSO waarbij kinderen zich na schooltijd actief kunnen uitleven! Er wordt naar ieder kind gekeken en elke dag worden er leuke sportactiviteiten georganiseerd!

Anouk Houterman Anouk Houterman
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Just dance, springkussen en sportcircuit | week 16 - 2024

Maandag 15 april

Maandag begonnen we met wisselvallig weer op de BSO. Op het moment dat het droog was, kozen de kinderen ervoor om lekker buiten een balletje te trappen, terwijl de kleinsten liever binnen bleven. Toen begon de lucht ineens erg donker te worden en gingen de kinderen naar binnen omdat het begon te rommelen. Eenmaal binnen begon het heel hard te waaien en te regenen, en zagen we zelfs flitsen en donderslagen. Een zeer flitsend begin van de week. We genoten van de flitsen met een bordje fruit, en omdat het regende besloten we natuurlijk binnen te blijven voor de activiteit. We hadden twee activiteiten binnen gepland en verdeelden de groep in tweeën. Een groepje mocht hun danskunsten laten zien tijdens Just Dance, en er werd flink bewogen bij het spellen van je naam. Het idee was dat de kinderen langs elke letter van hun naam gingen en voor elke letter een beweging uitvoerden, zoals bijvoorbeeld lopen en grommen als een beer voor de letter 'E'. Na flink te hebben bewogen binnen was het tijd voor een lekker koekje en hebben we hier stilletjes van genoten. 

 

 

Dinsdag 16 april 

Het was weer een mooie dag, want vandaag hadden we een groepje kleuters. Eenmaal met de blauwe auto vol kleuters reden we op ons gemakje naar de BSO. De kinderen begonnen meteen bij binnenkomst hutten te bouwen met blokken en matten en speelden erg leuk met elkaar. Toen was het tijd voor het gezonde snackmoment. De kinderen smulden van de stukjes fruit en deelden erg goed. Na het snackmoment gingen we met de kinderen een activiteit doen. We hadden de Hop Up-bruggen mogen lenen van onze collega's uit Veldhoven, waar veel gevarieerd mee gespeeld kan worden. We begonnen met opdrachten op de brug, zoals met één been door een gat en je hoofd door een ander gat. De kinderen schaterden van het lachen en ontwikkelden veel motorische vaardigheden, van balans tot sterke armen om erop te klimmen en in een brugje te staan. Als laatste gingen we sorteren. De kinderen kregen de opdracht om de juiste kleurring om de juiste kleur pylon te leggen, en moesten ook weer onder de bruggen door kruipen. Het was een fantastisch gezicht, vol gegiechel. Al snel werden de eerste kinderen weer opgehaald en was de dag alweer voorbij op de BSO.

  

 

Woensdag 17 april

De week is halverwege en gezamenlijk hebben we geluncht met een boterham met onder andere kaas en pindakaas, die de kinderen uit hun eigen meegebrachte broodtrommel haalden. Na de heerlijke boterhammen was het tijd om vrij te spelen, de kinderen waren enthousiast om binnen een hut te bouwen. Natuurlijk is alles mogelijk, dus die mogelijkheid was er voor hen. Na een fijn uurtje spelen was het tijd om met de kinderen te gaan zitten voor wat fruit, voordat we aan een waanzinnige activiteit zouden beginnen. We hadden namelijk een springkussen! De kinderen waren natuurlijk dolenthousiast. Daarnaast hadden we ook nog de mogelijkheid om skippybalvoetbal te spelen. Dit spel was erg bijzonder, want je moest natuurlijk op een skippybal vooruit gaan en met een voetbal proberen te scoren in de goal van de tegenstander. Het was weer een dolle woensdag, ondanks de regen, maar gelukkig paste het springkussen onder de overkapping!

 

Donderdag 18 april 

We haalden de kinderen weer op van hun vertrouwde plekje op school. We merkten dat de kinderen wel een beetje moe waren, aangezien ze voor de Koningsspelen al een sportdag hadden gehad. Dus begonnen we rustig met opladen binnen, waarbij ze konden kleuren, een dominoslang besloten te maken en gingen puzzelen. Voor we het wisten, vroegen we de kinderen om al het speelgoed op te ruimen, waarna we onze handen wasten, want het was tijd om fruit te eten. Terwijl het bordje met fruit rustig van kind naar kind werd doorgegeven, voerden we hele gesprekken aan tafel. Toen het fruit op was, trokken we onze jassen aan. De kinderen mochten helpen met het klaarzetten van de activiteit. We hadden hele goede helpers. Eenmaal alles klaargezet, was het tijd om te luisteren naar wat we gingen doen voor de activiteit. Het was een sportcircuit. De nummers 1 tot en met 10 lagen verspreid over het veld, en de kinderen gingen in tweetallen op pad om de oefeningen uit te voeren. Sommige oefeningen waren op tijd, en de kinderen moesten zoveel mogelijk herhalingen maken. Zo deden ze planken, sit-ups, jumping jacks en nog veel meer. Het was nog niet zo makkelijk, en de kinderen voelden aan hun lijf dat hun spieren hard moesten werken. Na de activiteit waren ze natuurlijk beresterk en hadden ze berenhonger. We eindigden de activiteit met een lekker koekje. De kinderen werden een voor een opgehaald, zo vloog de middag voorbij.

 

 

Vrijdag 19 april 

De laatste dag van de week begonnen we met een lunch die de kinderen zelf hadden meegebracht, onzettende lekkere boterhammen hadden ze mee. Daarna hadden ze vrije tijd om te spelen en werd er weer fijn gespeeld met de blokken en matten voor het bouwen van een hut. Na het bordje met fruit zijn we met zijn allen de auto ingestapt en zijn we naar de Malpie Hoeve gereden. De flink rode wangen en stralende gezichten waren het resultaat van het klim- en klauterwerk van de kinderen aan het einde van de dag. Ze hebben heerlijk gespeeld en hun weekend en vakantie is op een fijne manier begonnen.

 

 



Ons team

Bas de Bruyn
Bas de Bruyn Vestigingsmanager
Jolanda Berends
Jolanda Berends
Pedagogisch Coaches
Pedagogisch Coaches