Een hele leuke BSO waarbij kinderen zich na schooltijd actief kunnen uitleven! Er wordt naar ieder kind gekeken en elke dag worden er leuke sportactiviteiten georganiseerd!

Anouk Houterman Anouk Houterman
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Multibal, sportieve bingo, olifanten jacht | week 15 - 2024

Maandag 8 april

Een nieuwe week is aangebroken die begon met een stralende zon. Nadat alle kinderen van school waren opgehaald, trokken we met z'n allen naar buiten om te genieten van de warme zonnestralen. De kinderen waren enthousiast en begonnen meteen een potje te voetballen.

Na een potje voetbal was het tijd om samen aan tafel te gaan zitten en een bord met heerlijk vers fruit te delen. Terwijl we genoten van deze gezonde snack, werd het veld klaargemaakt voor onze volgende activiteit: Multibal! Zodra de kinderen hun fruit hadden opgegeten, renden ze vol enthousiasme naar buiten om aan het spel te beginnen.

De kinderen werden verdeeld in twee teams, waarbij een voetbaldoel diende als multifunctioneel doel: voetbaldoel, basketbalring, handbalgoal en rugbydoel. Telkens wanneer een team een doelpunt scoorde, kwam er een andere bal in het spel. Dit zorgde voor een dynamische en uitdagende ervaring waarbij de kinderen voortdurend moesten schakelen tussen verschillende spelregels en speelstijlen.

Het spel was intensief en zeer actief, en de kinderen genoten met volle teugen van het samen zijn en de sportieve uitdagingen. Het was een perfecte manier om de middag door te brengen onder de stralende zon. Er was zelfd nog even tijd om bellen te blazen 

 

 

Dinsdag 9 april 

Vandaag was het weer tijd om de kinderen op te halen van de Jacobus en Beatrix school. Zoals altijd spraken we af op dezelfde vertrouwde plek, waar de kinderen ons snel konden vinden. Samen liepen we naar de blauwe Sportstuif auto. Onderweg bespreken we vaak hoe de dag op school was geweest en wat ze het leukste hadden gevonden.

Aangezien we vandaag wat jongere kinderen hadden en ze wat minder energie leken te hebben, besloten we om eerst even naar binnen te gaan om op te laden met een bordspel. Nadat we rustig aan tafel hadden gezeten om wat fruit te eten, gingen we naar buiten om op te warmen met een spelletje slurf tikkertje, gevolgd door olifantenjacht.

Bij olifantenjacht stond één kind in het midden tussen de pionnen, terwijl de andere kinderen als "jagers" eromheen stonden. De bedoeling was om de "olifant" te raken door een bal naar het kind in het midden te gooien, terwijl die probeerde de ballen te ontwijken. Het was nog best een uitdaging!

We sloten de middag af met een lekker koekje, waarna de kinderen binnen hutten gingen bouwen van blokken en matten. Het was weer een geslaagde dag vol plezier en avontuur bij Sportstuif!

 

Woensdag 10 april

De halve week is weer daar! Tijd voor lunch op de BSO voor de kinderen. Er kwamen weer goed gevulde broodtrommels naar boven en er werd lekker gesmuld aan tafel. Voor de kinderen hadden we een leuke activiteit op de planning. Vandaag gingen we namelijk naar Sportstuif Basko! Daar mochten we meedoen aan een Sportieve Bingo. Over het hele sportpark waren nummers opgehangen van 1 tot 50. Als de kinderen het juiste nummer vonden, zat er een opdracht aan vast! Zo moesten de kinderen bijvoorbeeld 5 keer opdrukken of de vogeltjesdans dansen! Het was een supergezellige middag vol beweging en speurwerk, en bovendien waren de snoetjes lekker verkleurd door de zon.

 

Donderdag 11 april

Donderdagmiddag haalden we weer de kinderen op van school. We kwamen aan op de BSO met een volle auto en alle kinderen gingen meteen lekker buiten spelen. Toen het tijd was om de handen te wassen, schoven we allemaal aan tafel voor een gevarieerd bordje met vers gesneden fruit. Terwijl we smulden, vertelden we elkaar wat we allemaal hadden meegemaakt op school. Nadat de bordjes leeg waren, mochten de kinderen voor de zekerheid nog even naar het toilet, daarna deden we onze jassen aan en gingen we het bos in. Het was tijd voor pylonnenroof in het bos. Elke kind kreeg een pylon die ze moesten verstoppen. Zodra iedereen zijn pylon had verstopt, mochten ze elkaars pylon gaan zoeken. Maar pas op, je kon afgetikt worden en dan moest je terug naar het startpunt. Het werd een aardig fanatiek spel. Na een avontuurlijk potje gingen we naar binnen om een koekje te eten en nog even na te praten over de activiteit. Daarna mochten de kinderen vrij spelen totdat hun ouders ze weer kwamen ophalen.

 

 

Vrijdag 12 april 

De laatste dag van de week is aangebroken! Het is vrijdag, een dag waarop de kinderen eerder vrij zijn van school en wij de eer hebben om met ze te lunchen aan tafel op de BSO. Ze hadden weer heerlijke boterhammetjes mee waar ze volop van genoten. Het weer was vandaag zo mooi dat we buiten in korte mouwen van ons fruit konden genieten. We hebben hier echt van geprofiteerd. Maar toen kwam Bas met een geweldig idee! Hij stelde voor om via het bos naar de speeltuin te wandelen, en dat hebben we gedaan. We hebben genoten van de bijna groene bomen en het heerlijke weer, en toen we bij de speeltuin aankwamen, hebben we lekker bewogen en gevoetbald. Maar het grootste verrassing was toch wel dat we ijsjes gingen eten. Alle kinderen mochten één bolletje ijs kiezen, dat we bij Piccolo IJs in Bergeijk hebben gehaald. De kinderen waren stil van het lekkere ijs. Nadat het ijsje op was, hebben we nog even gespeeld in de speeltuin en gevoetbald, voordat we onze weg vervolgden door het bos terug naar de BSO. De kinderen waren een beetje moe van de wandeling en het buiten spelen en kozen ervoor om binnen rustig vadertje en moedertje te spelen, te tekenen en loombandjes te maken. Het was een mooie week met prachtig weer, en de laatste dag van de week was een geweldige afsluiting met een lekker ijsje. We wensen iedereen een fijn weekend toe!

 

 

 



Ons team

Bas de Bruyn
Bas de Bruyn Vestigingsmanager
Jolanda Berends
Jolanda Berends
Pedagogisch Coaches
Pedagogisch Coaches