Sportstuif is als medewerker een fijne werkplek. Iedere dag sportief en buiten met de kinderen. Kinderen ervaren op deze manier echt de vrijheid van het buiten spelen.

Luc Luc
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Blog week 26

Maandag 27 juni:

Vandaag gaan we weer bij onze collega’s in Helmond op bezoek, na een hele week in Beek en Donk te zijn geweest met onze sportweek is het weer even omschakelen maar na een paar minuten zitten we weer als vanouds in ons ritme. Na de fruitsnack zouden we naar buiten gaan voor de activiteit maar de regen gooit roet in het eten vandaag. Gelukkig zijn we goed voorbereid en hebben we buiten een sportactiviteit ook altijd een slecht weerplan achter de hand. Vandaag kom het grote whiteboard de kantine in en gaan we in vier groepen pictionary spelen. Er worden door de begeleiders een aantal briefjes in de hoed gestopt en de kinderen mogen het onderwerp proberen na te tekenen. Het team dat het juiste antwoord geeft krijgt het punt. We hebben toch wel een hele hoop artistieke kinderen in deze groep zitten want het ene na het andere kunstwerk word in luttele seconden op het bord getekend.

Dinsdag 28 juni:

Het zonnetje schijnt weer voorzichtig vanmiddag en daar genieten we met volle teugen van, je merkt na een dag als gisteren dat de kinderen toch het meest lol halen uit echt buiten hun energie kwijt te kunnen. Vanmiddag gaan we levend kwartet spelen, een spel waarbij de kinderen proberen uit de grote stapel een afgesproken kleur hoedjes te verzamelen als je er 4 van dezelfde soort hebt dan heb je natuurlijk een kwartet. Dit word natuurlijk wel lastig als een ander team ook met jouw kleur aan de haal gaat en je dus ook moet proberen de kleuren van andere teams te bemachtigen voor jouw kwartet. Het andere spel vandaag is tweetalbal hierbij worden er meerdere sporten gespeeld in de naam zegt het al tweetallen. Door samen te spelen en te scoren kun je de spellen winnen.

Woensdag 29 juni:

Vandaag heb ik een volle dag gepland staan, deze morgen gaan we op pad naar Deurne waar ik op basisschool de Hasselbraam les mag geven namens stichting Het Bewegend Kind. Dit heb ik laatst in Beek en Donk ook al gedaan. Ook op deze school gaan ze het komende schooljaar aan de slag met een nieuwe plan omtrent bewegen en leren en mag ik vandaag de gastlessen verzorgen voor de geïnteresseerde docenten.

Na de ochtend stap ik snel in de auto en zet koers naar Eindhoven waar ik vanmiddag meedraai bij Sportstuif Meerhoven DBS. Hier staat vandaag een druk programma op de planning met Kickbal en Bootcamptikkertje. Ik mag het tweede spel geven. Het doel is dat de kinderen die getikt worden een oefening moeten doen om weer vrij te zijn en door te kunnen spelen. Er worden squats, jumping jacks, push ups en sit ups gedaan. Uiteindelijk is het vooral de warmte die de uitdaging bied dus gaan we redelijk snel het veld weer af en de beschutting van de luifels en binnen weer opzoeken.

Donderdag 30 juni:

Vandaag staan we weer in Helmond op het veld waar we genieten van een zonovergoten middag, na de fruitsnack gaan we weer in de twee vaste groepen van start met twee verschillende spellen:

Mijn spel is iemand is ‘m niemand is ‘m waarbij de kinderen proberen elkaar af te gooien met de zachte bal. De laatste tijd word er steeds vaker mik en werpspellen gespeeld en je ziet dat dit zijn vruchten afwerpt wat betreft het gooien en vangen. Steeds meer kinderen kunnen gelijkwaardig met elkaar spelen. Aan de andere kant van het veld ligt de pannakooi klaar waar de kinderen 2 tegen 2 met elkaar gaan strijden. De winnaars van het spel tot de 5 blijven staan en de verliezers moeten plaats maken voor een nieuw team.



Ons team

Dominique de Groot
Dominique de Groot Vestigingsmanager
Britt Blonk
Britt Blonk
Bram Werdens
Bram Werdens
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches