Sportstuif Beek en Donk is een buitenschoolse opvang die zich bezighoudt op het aanbieden van sportieve en creatieve activiteiten voor kinderen. De professionele inzet van Dominique, die zich met veel enthousiasme inzet, om de kinderen blij te maken, inspireren en aan te blijven moedigen, is gewoon geweldig. Ze organiseert bij deze BSO hele leuke spelactiviteiten voor de kinderen en draagt actief bij aan het stimuleren van een gezonde en actieve levensstijl. En dan dat 'Fruit-uurtje'...... dat hoor ik elke keer weer... daar wordt ik zo blij van. Ik kan het alleen maar aanbevelen. Probeer het zelf een keer zou ik tegen elke ouder zeggen. Ga zo door Dominique, ga zo door BSO B&D !!

Patty Patty
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Blog week 24

Dinsdag 14 Juni:

Vandaag hebben we weer een drukke dag met veel kinderen op het programma staan, we hebben na een snelle start met een beker drinken en een paar stukken vers fruit gaan we naar de activiteiten toe. Vanmiddag staan er twee activiteiten op het programma namelijk:

Archery Tag: de oudere groep werd hier als eerste ingedeeld alle kinderen kregen hun eigen boog en 3 pijlen, hier zit een grote rubberen dop op zodat er weining spannends mee kan gebeuren. In het veld stonden verschillende doelen opgesteld, pylonnen met een bal erop, korven om doorheen te schieten en een hoge korfbalpaal waar de echte Willem Tell nog een uitdaging in had doorheen te schieten. Na een korte maar zeer duidelijke instructie konden we aanleggen voor ons eerste schot. Met wat oefening werden de doelen regelmatig geraakt al bleef de paal nog ongeschonden.

Aan de andere kant van het veld stond het Chaos Doelenspel op de kleinere kinderen te wachten. Bij dit spel heb je per team 1 groot doel wat je verdedigd en daarbij ook een persoonlijk doel. Als er in je persoonlijke doel word gescoord moet je het veld verlaten voor een reserve speler. Maar als er word gescoord in je teamdoel dan ben je als hele team verslagen en moet het hele team eruit. Het word dus zodra er met meer als een bal word gespeeld al snel een enorme chaos met ballen, in en uitlopende spelers. Maar het fanatisme waarmee word gespeeld is het een genot om naar te kijken.

Woensdag 15 Juni:

Vandaag sta ik weer voor de klas, waar ik vorige week nog met de leraren van OBS 't Klokhuis stond te oefenen, mag ik nu met de hele klas aan de slag om te laten zien hoe we met natuurlijk bewegen aan de slag gaan met het verbeteren van de grove motoriek en het onderwijs een extra impuls kunnen geven. Het was een heerlijke dag met veel verschillende leeftijdsgroepen maar wat hebben alle kinderen leuk meegedaan en is er al veel geleerd door de aanwezige enthousiaste docenten. Het einddoel is om kinderen middels bewegen te stimuleren om nog meer uit zichzelf te halen qua ontwikkeling op school. Een pilot waar deze school mee aan de slag gaat en waar we na de vakantie met de hele school mee gaan starten. 

Vrijdag 17 Juni:

Vandaag staat er iets heel speciaals op het programma namelijk een vriendjes en vriendinnetjesdag, deze word georganiseerd bij Sportstuif Helmond waar we een hele middag met zoals de dag al zegt een vriend of vriendin mogen meedraaien. Omdat het vandaag qua temperatuur op gaat lopen tot richting de 32 graden hebben we een paar korte sportspellen staan en sluiten we lekker af op de buikschuifbaan en met een waterpistolengevecht. Nadat alle kinderen hebben gedronken (extra belangrijk op dit soort dagen) en zijn ingesmeerd gaan we ons over de 4 spellen verdelen.

Spel 1 is het springkussen waar de kinderen lekker over kunnen springen, rennen en hun kunsten kunnen vertonen, bij spel 2 liggen bekende spellen als 4 op een rij en Twister klaar maar dan niet in een klein doosje zoals in de kast. Nee het zijn de XXL varianten hiervan. Bij spel 3 word er kotsbal gespeeld en op bij het laatste spel ligt trefbal klaar. Nadat de groepen ieder spel hebben gespeeld gaan we de emmers, het badje, de waterpistolen en de buikshuifbaan vullen met water en word er heerlijk van de verkoeling van het water genoten en gespeeld. Een heerlijke dag om zo de week zonnig en verfrissend af te sluiten. Hopelijk een goede voorbode voor onze eigen Sportstuif Sportweek in Beek en Donk. Zien we jullie daar aankomende week?

Tot volgende week!



Ons team

Dominique de Groot
Dominique de Groot Vestigingsmanager
Britt Blonk
Britt Blonk
Bram Werdens
Bram Werdens
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches