Elke dag weer leuke sportieve maar ook creatieve activiteiten! Het team organiseert ook in de vakanties leuke uitjes. top!

Do Do
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Blog week 22

Maandag 30 mei:

Daar gaan we weer, de schooldag is voorbij en de BSO activiteit staat alweer klaar voor vanmiddag. Deze middag worden we verrast met een hele opstelling die veel doet verwonderen want wat gaan we hier nu weer mee doen? Meerder rijen van korven en pylonnen bij elkaar de ene dichtbij de andere flink ver weg. Er liggen hoepels en ballen klaar. Ik ben benieuwd;

We gaan vandaag met mikken aan de slag (dit zul je verderop in de blog nog wel merken) het doel is om met ons team zoveel mogelijk ballen in de korven te krijgen of zoveel mogelijk hoepels om de pylonnen te werpen. Wat met de doelen dichtbij nog goed te doen is maar naarmate je verder weg gaat kijken steeds uitdagender wordt. Het leuke is dan wel dat de korf op 1m. maar 1 punt opleverd en die aan het einde van de rij wel 5. Dus ga ik toch maar op die verste mikken toch? Er word een heel strijdplan uitgedokter en ieder team gaat met zijn materiaal aan de slag en gaat zo al werpend aan de slag met punten verzamelen. Leuk om te zien hoe ieder kind en ieder groepje zijn eigen plan maakt en ziet wat de beste kans van slagen heeft. 

Op de andere kant van het veld komt een stukje herhaling van vorige week; we zoeken weer een Koning of Koningin natuurlijk van het veld. Nu gaan we alleen in duo's aan de slag waar er dus naast gespeeld ook samen moet worden gespeeld. Een spel dat ook deze week weer goed in de smaak valt. Na een fanatiek uurtje gaan we net voor de ergste regen weer naar binnen om te genieten van een welverdiend koekje. Ik heb nu al zin in morgen.

Dinsdag 31 Mei:

Wederom een zonnige start van dag middag, alle kinderen die niet kunnen wachten tot we weer naar buiten kunnen om lekker te gaan spelen. Zo zien we de dagen graag bij Sportstuif! We hebben vandaag weer een stukje herhaling in de spellen, we spelen net als vorige week SupermarioBal met dezelfde regels en met dezelfde superkrachten. Om het mikken toch nog iets meer centraal te zetten hebben we vandaag de uitdaging gegeven om op specifieke delen van het lichaam te mikken voor het verdienen van je lintjes, je armen zijn een geel lintje waard, de rode krijg je door iemands lichaam te raken en voor de benen verdien je niks extra's. Je ziet direct dat kinderen met een kleine uitdaging erbij heel anders gaan spelen en zich gaan verplaatsen. Mooi om te zien dat zelfs op jonge leeftijd al goed word nagedacht over hoe een spel voor jezelf en voor andere makkelijker en moeilijker kan worden gemaakt.

Aan de andere kant van het veld word een doelenspel gespeeld. Er staat een lage korf in het midden van het vierkant en middels overgooien en samenspel kun je in de cirkel terecht komen sta je daar, dan mag je op de korf mikken en zo proberen te scoren. Het is nog best lastig om de bal van een afstandje door die korf te krijgen zelfs al hangt deze maar op 2,5m Maar met een klein beetje extra uitleg en oefening zien we toch geregeld een doelpunt vallen. 

Donderdag 2 Juni:

Vandaag is een hele mooie dag want de zon schijnt vollop het is warm en we hebben er met het aankomen bij de BSO direct extra zin in. We maken ons eerst nog even op voor een traktatie van de jarige altijd extra fijn als je naast de groente/fruitsnack en het koekje aan het einde van de middag nog iets lekkers krijgt. Maar dat was nog niet eens de voornaamste reden dat de kinderen zo enthousisast zijn dat komt door wat er op ons staat te wachten... Of nu nog ligt te wachten. Niet 1, niet 2 maar 3 heuse springkussen. Na de opstart met ons stukje fruit en een deel van de traktatie gaan we naar buiten waar de blowers worden aangeslingerd, de schoenen als ballen door de lucht vliegen en het gelach al als een storm klinkt en we om en om op het springkussen kunnen. We hebben er 2 met een kruiptunnel en 1 heuse stormbaan waar we tegen elkaar kunnen racen wie er het snelst aan de overkant is. Een heerlijke ontspannen dag die we met een heerlijk verfrissend ijsje kunnen afsluiten. Altijd jammer dat er dan aan z'n mooie dag toch een einde moet komen. 

 



Ons team

Dominique de Groot
Dominique de Groot Vestigingsmanager
Britt Blonk
Britt Blonk
Bram Werdens
Bram Werdens
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches