Mijn dochter zit hier op de BSO en heeft het ontzettend naar haar zin! De begeleiders zijn geweldig en houden de ouders up to date aan het einde van de dag wat ze allemaal hebben gedaan qua activiteiten. De kinderen zijn veel in beweging wat erg belangrijk is. Ga zo door!

Manolya Yesil Manolya Yesil
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Blog week 21

Doordat we deze week met de hemelvaart zitten staan er minder avonturen in dan je normaal van ons gewend bent maar hopelijk daarom niet minder leesplezier!

Maandag 23 mei:

Met een heerlijke zonnige middag in het vooruitzicht hebben we vandaag weer koers gezet naar sportstuif Helmond. Hier worden we weer vriendelijk ontvangen door onze collega's en alle kinderen. Na een lekkere appel en een flinke beker drinken gaan we met zijn alle naar buiten voor onze activiteit. Als de groep is ingedeeld in de twee leeftijdscatagorieën gaan we per groep met een ander spel aan de slag. Bij de oudere kids beginnen we vandaag met Ultimate Frizbee een dynamisch spel waarbij samenwerking, gooien, vangen en inzicht in jezelf vrijlopen aan bod komt. Aan weerseinde van het veld liggen twee zogenoemde end zone's hier moet de frisbee door een van je medespelers worden gevangen om een punt te maken. Wat het spel lastig maakt is natuurlijk de uitdaging dat je niet mag lopen als je de frisbee in je handen hebt. Het feit dat er regelmatige een straffe windvlaag over het veld blaast helpt dan ook niet altijd mee.

Op het andere veld word er met de jongere groep een variant gespeeld maar dan met een bal, hierdoor word het gooien en vangen een stukje makkelijker en blijft de speelbaarheid van het spel hoog. Na een flink intensieve en spannende partij bij de oudere kinderen is er uiteindelijk een winnaar gekomen door een score net voor het einde van het spel. Mooi om de kinderen allemaal zo lekker sportief bezig te zien.

Dinsdag 24 Mei:

Vandaag staat er weer een balspel op het programma en misschien wist je het nog niet, maar ik hou echt enorm van balspellen. Gelukkig zien we dat bij de kids ook vaak terug dus word vandaag ook weer een succes. Met het zonnetje op onze bol, de armen en gezichten ingesmeerd ter bescherming gaan we weer in onze nieuw structuur (kinderen verdeeld op leeftjd) in twee aparate groepen aan de slag. Aan de ene kant staan er 4 doeltjes in een kruis opgesteld. Daar word vandaag Koning van het veld gespeeld. Hierbij heeft iedere speler een eigen doeltje om te verdedigen en probeer je al voetballend te scoren in een van de andere doeltjes want als jij het langste je doel schoon houd en daarmee in het spel blijft word je uiteindelijk: de Koning van het veld natuurlijk!

Aan onze kant van het veld gaan we aan de slag met Superbal een variant op "iemand is 'm niemand is 'm" waarbij er na ieder kind wat word afgegooid uiteindelijk een speler overblijft die het spel wint. Vandaag heeft onze collega Edo een speciale variant verzonnen, we spelen met een 3 aan de kant is teveel systeem waardoor er snel kan worden doorgewisseld in de kids die af zijn dus je continu moet opletten of er vanuit een andere hoek weer kinderen in het spel komen. Daarbij kan je vandaag superkrachten verdienen door andere kinderen af te gooien; we hebben 2 varianten namelijk het gele lintje dit geeft je de mogelijkheid met je handen de bal af te weren zonder af te raken en het rode lintje dat je de superkracht van lopen met de bal opleverd. Met beide lintjes ben je in ons spel vandaag SuperMario (dus word het spel uiteindeljk ook SuperMariobal).



Ons team

Dominique de Groot
Dominique de Groot Vestigingsmanager
Britt Blonk
Britt Blonk
Bram Werdens
Bram Werdens
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches