Mijn kinderen nemen regelmatig deel aan de activiteiten van Sportstuif Beek en Donk, en ze keren altijd vol vreugde terug. Het is geweldig om te zien hoe Sportstuif steeds weer creatieve en leuke sport- en spelactiviteiten bedenkt die geschikt zijn voor kinderen van alle leeftijden. Onlangs hebben ze bijvoorbeeld creatieve waterspellen en lasergamen gehad!

Bij Sportstuif worden kinderen aangemoedigd om deel te nemen aan verschillende sporten, waardoor ze kunnen ontdekken welke sport het beste bij hen past. Wie weet, misschien ontdekken ze wel een nieuwe hobby! Wij komen hier zeker vaker na toe.

Rutger Rutger
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Blog week 19

Maandag 9 Mei:

De vakantie is weer voorbij maar dat wil niet zeggen dat we in de kortere opvangdagen niet ons uiterste best doen om er voor alle kinderen een superleuke dag van te maken, Vanmiddag stonden er 2 metalen doeltjes klaar en daar omheen stonden een aantal pylonnen, ook was er een bal en middenlijn te vinden.. Wat gaan we nu weer voor moois krijgen? Chaosdoellenspel een spel wat ik zelf als kind en als volwasse kind prachtig vond om tijdens de gymles te spelen. Na de groep snel in 2e en toen nog een keer in kleinere groepjes te verdelen gingen we aan de slag. Het werd een heuse chaos zoals de naam van het spel ook doet vermoeden. Doordat je niet alleen je eigen doel maar ook het centrale gezamelijke doel moet verdedigen en er meerdere ballen in het spel komen word de chaos alleen maar kompleter. Heerlijk om te zien hoeveel plezier de kids hier vandaag mee hadden.

Dinsdag 10 Mei:

Vanmiddag is het weer raak met een prachtig spel, we hebben er nog niet echt een naam voor dus het word door ons als Edobal bestempeld. Bij Edobal moet je met je team samenspelen in een groot vak, er zijn 2 teams die proberen de bal naar elkaar over te gooien zonder dat je loopt met de bal in je handen (vet lastig!) en zo de bal in een van de betreffende hoepels te gooien. Het lijkt wat op matbal maar dan met hoepels. Voor de kleinere kids is het een enorme uitdaging maar wat ze tekort komen in gooi en vangkunsten maken ze goed in enthousiasme. En de grote kids, die maken er toch een mooie partij van waar uiteindelijk met een klein verschil een winnaar uit komt. 

Donderdag 12 Mei:

Vandaag hadden we een spel voor een spel, dat klinkt ingewikkeld maar het was toch best makkelijk voor de kids. We zijn begonnen met een partij Pokemontrefbal. Hierbij heb je 2 trainers die middels hun poke(tref)bal proberen de verschillende pokemons te vangen voor in hun team. Maak je niet druk ze gingen daarna niet met elkaar vechten, nee we gingen daarna in de teams zoals ze gevangen waren regulier trefbal spelen. Het mooie aan deze variant was dat we per gewonnen ronde een aantal punten mee konden verdienen en die punten die konden we dan inzetten om iets speciaals te kopen om het spel nog uitdagender te maken. Zo had je voor 5 punten lintjes waarmee je kon afweren met je handen, voor 10 een pylon waardoor je hele team kon vrijmaken, voor 15 punten kon je een vak achter het vak van de tegenstanders verdienen en met 20 punten kon je je team uitbreiden met een extra speler. Als snel had mijn team meer dan 30 punten verzameld en zo zijn we gaan shoppen het spel nog leuker te maken.

Wist je dat we er bij sportstuif veel waarde aan hechten als kinderen zelf mee kunnen bepalen hoe een spel of activiteit in elkaar steekt? We kunnen niet altijd aan ieders wensen voldoen en maken wekelijks een toffe sportplanning maar de inhoud van een spel kan met ideeën van de kinderen zelf nog leuker of uitdagender worden gemaakt het draai per slot van rekening toch om hun speelplezier. Kom jij binnenkort ook een keer meedoen? Meld je dan aan voor een gratis proefdag!

Tot snel!!



Ons team

Dominique de Groot
Dominique de Groot Vestigingsmanager
Britt Blonk
Britt Blonk
Bram Werdens
Bram Werdens
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches