Een Sportieve BSO waar veel bewegingsvrijheid is voor ieder kind. Veel aanbod van sport en spel.

Luc Luc
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Sponzentikkertje, bootcamp & buikschuiven in week 24-2022

Bij Sportstuif staan wij iedere dag klaar voor de kinderen en laten we de kinderen meedoen aan de sportieve activiteiten welke passen bij de leeftijd en interesses van de kinderen. Ben jij ook zo benieuwd naar wat wij doen op onze buitenschoolse sportieve kinderopvang? 

In week 24 hebben we de volgende activiteiten gedaan:

- Sponzentikkertje

- Buikschuiven

- Sponzenestafette 

Lezen jullie mee?

Maandag 13 juni

Het is weer maandag en daarom hadden we natuurlijk weer allerlei sportieve activiteiten op de planning staan. We startten de week met een bootcamp circuit dat bestond uit meerdere oefeningen zoals jumping jacks en buikspieroefeningen.

Met z’n allen verzamelden we in de pannakooi op de middellijn, waarna we konden starten. We probeerden de oefeningen allemaal tegelijkertijd uit te voeren, zoals dat hoort bij een bootcamp. Uiteraard hebben we tussendoor even voldoende tijd om uit te rusten om vervolgens weer aan de volgende oefening te kunnen beginnen. We deden allemaal goed mee. Daarna was er natuurlijk voldoende tijd om nog te gaan voetballen in de pannakooi, in de zandbak te spelen of buiten te loomen.

Dinsdag 14 juni

Het zonnetje komt goed door en het is best wel warm dus besloten we het programma voor vandaag een een beetje aan te passen. We begonnen met een leuk tikspel waar iedereen aan mee kon doen. Vervolgens pakten we de sponzen erbij en een emmer met water. Sponzentikkertje!

Werd je getikt dan pakte je de spons op en mocht je iemand anders proberen te tikken. Natuurlijk vonden we het met z’n allen niet zo erg om nat te worden met dit weer dus sommige kinderen wouden juist getikt worden en bleven vrijwillig staan. We deden dit totdat iedereen een keer aan de beurt was geweest. Daarna bleven we lekker buiten spelen met voldoende drinkpauzes tussendoor en zochten we regelmatig de schaduw even op.

Woensdag 15 juni

Het is alweer woensdag! Nadat we de kids hadden opgehaald van school reden we meteen door naar Sportstuif Asten. Vanwege het warme weer hadden we namelijk iets bedacht wat hier perfect bij past: de buikschuifbaan. Er werd een leuk parcourr uitgezet in de pannakooi waarna we een behoorlijke aanloop konden nemen om vervolgens aan de buikschuifbaan te beginnen. Wat een plezier! Maar eerst even goed insmeren, want die blote buiken worden voor het eerst blootgesteld aan zoveel zonlicht. We maakten twee rijtjes en om de beurt mochten we aan het parcours beginnen. Je kon ervoor kiezen om op je buik te glijden of op je knieÄ—n. We hebben onwijs genoten van deze dag vol met waterpret. Om ons even schoon te spoelen zetten we na afloop de tuinslang aan en dat was dat!

Natuurlijk aten we in de middag nog met z’n allen fruit en bleven we genoeg drinken, want dat was wel nodig met dit weer!

Donderdag 16 juni

Op donderdag was het wederom stralend weer. Nadat we de kids hadden opgehaald van school was het natuurlijk tijd om gezamenlijk fruit te gaan eten en wat te drinken aan de lange picknicktafels, buiten in de schaduw. En ook vandaag konden we niet om de hitte heen dus hadden we een leuke verrassing voor iedereen: namelijk een water sprinkler in schildpadvorm. Voordat we deze aan gingen sluiten, speelden we eerst twee spelletjes. We speelden sponzenestafette & flessenvoetbal.

We sloten deze aan op de tuinslang en zette de schildpad in het midden van de pannakooi. Nadat we alle kinderen hadden ingesmeerd was het dus opnieuw tijd voor een middag vol waterpret. Het water spoot alle kanten op en we renden er met z’n allen doorheen! Na afloop deden nog een keer sponstikkertje, zoals eerder deze week. Maar gelukkig is nat worden met dit weer allesbehalve een straf, dus iedereen deed goed mee!

Een gezellige middag vol waterpret.

  



Ons team

Kelly Martens
Kelly Martens Vestigingsmanager
Shauny Regli
Shauny Regli
Edo Donkers
Edo Donkers
Antje van Gastel
Antje van Gastel
Sjors Aerts
Sjors Aerts
Yara Claassen
Yara Claassen
Max Sonnemans
Max Sonnemans
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches