Super leuke BSO waarbij kinderen op hun eigen manier kunnen bewegen en spelen. Daarnaast een fijne locatie met veel beweegruimte. Elke dag is anders bij Sportstuif en er worden leuke activiteiten bedacht door de medewerkers!

Evelien Evelien
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Kerstvakantie week 1-2024

Dinsdag 2 januari 

Sportstuif wenst jullie allereerst een heel gelukkig nieuwjaar!  We hopen dat jullie allemaal een hele fijne jaarwiseling hebben gehad met een vuurwerkspektakel. Hopelijk zijn er geen ongelukken gebeurd! Bij sportstuif zijn we wederom klaar voor jullie komst vandaag. We beginnen met een leuke nieuwjaarsknutsel! Hier komt jullie creactiviteit natuurlijk naar boven en er worden een aantal mooie werkjes gemaakt. Als we klaar zijn met knutselen zorgen we voor een lekker bordje fruit. Helaas regent het vandaag de hele dag dus zijn we beperkt tot binnen blijven. Maar niet getreurd want het leuke crazy 44 spel leent zich hier perfect voor. Het is de bedoeling dat je met de gehele groep zoveel mogelijk opdrachten uitvoert en vastlegt. Er zijn maar liefst 44 opdrachten die je kunt voltooien! Wie haalt de meeste punten? 

Woensdag 3 januari 

Op woensdag spelen we in de ochtend het leuke spel kraak de code. De groep moet opdrachten doen om letters te krijgen. Het zijn opdrachten die ze als groep moeten halen. Met de verkregen letters gaan ze zoveel mogelijk woorden maken. Ze mogen pas woorden gaan maken als alle opdrachten voorbij zijn. Ze krijgen dan 2 minuten de tijd om zoveel mogelijk woordcombinaties te maken. De woorden worden goedgekeurd door de spelleider. Per goedgekeurd woord krijg je 1 punt. Hoeveel punten worden er behaald als groep? 
We starten aan de opdrachten met als eerste opdracht een zoektocht naar de blauwe Sportstuif bidon. Maar deze heeft Edo goed verstopt, dus het is goed zoeken! Dan volgt er een een puzzel die je als groep moet oplossen, een groepsopdracht (de vloer is lava) waarbij iedereen door hoepels moet oversteken naar de overkant zonder de grond te raken. Als derde activiteit volgt er liedjes raden! Niet alleen het liedje zorgt voor punten maar ook voor het raden van de artiest. Als laatste opdracht moeten we een woordketting maken van 20 woorden. Het beginnende woord is Sportstuif. Met de laatste letter van dat woord moet het volgende woord beginnen. Je mag alleen dieren, landen of sporten als woorden kiezen. Iedereen doet heel goed zijn best! We hebben een hele gezellige dag met z'n allen en we zijn tot 16:00 uur bezig met alle spellen. 

Donderdag 4 januari 

Op donderdag hebben wij wederom een nieuwe activiteit voor jullie in petto. We beginnen de dag rustig met wat spelletjes want buiten regent het vrij hard. Wanneer we allemaal lekker wat fruit hebben gegeten kunnen we gelukkig tussen de buien door naar buiten, tijd voor wat actie! We spelen vandaag wie is de mol. Zeer waarschijnlijk kennen de meesten dit wel van de televisie. Wat is de bedoeling precies? Iedereen krijgt een kaart en er zijn allemaal rode spelkaarten en 1 zwarte spelklaart. De kaart die de kinderen krijgen blijft geheim. Je vertelt dus ook tegen niemand welke kaart je hebt. Heb je een rode kaart? Dan ben je een speler, heb je de zwarte kaart? Dan ben je de mol. 
Er worden verschillende opdrachten uitgevoerd door de groep, de mol gaat proberen de opdrachten te laten mislukken. Lukt de opdracht niet binnen de tijd? Dan heeft de mol gewonnen. Lukt het wel, dan wint de groep! We doen verschillende leuke opdrachten zoals een zo hoog mogelijke toren bouwen, een boodschap doorgeven, een inschattingsspel, mikken op pionnen en nog veel meer! Uiteindelijk wint de groep van de mol. We sluiten de dag mooi af met levend stratego!

Vrijdag 5 januari 

Op vrijdag is de laatste dag van de kerstvakantie alweer aangebroken. We blikken terug op 2 fantastische weken boordevol leuke spellen en activiteiten. Vandaag zijn we met een klein groepje van maar liefst 4 kinderen. We gaan vandaag als verrassing naar het super leuke JumpSquare in Eindhoven! En wat een super gave Jumpsquare is dat. Niet alleen hebben ze super veel keus uit heel veel verschillende trampolines maar ook kun je van meerdere attributen glijden en springen en zijn er nog talloze andere leuke opties. Heel gaaf en zeker een aanrader! 

 

 

 



Ons team

Kelly Martens
Kelly Martens Vestigingsmanager
Shauny Regli
Shauny Regli
Edo Donkers
Edo Donkers
Antje van Gastel
Antje van Gastel
Sjors Aerts
Sjors Aerts
Yara Claassen
Yara Claassen
Max Sonnemans
Max Sonnemans
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches