Ik ken Sportstuif van andere locaties en het is echt een mooi concept. Kinderen kunnen zowel sportief als creatief hun 'ei' kwijt.

Martine Sanders Martine Sanders
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Veel sportieve spellen, opdrachten en plezier met veel kinderen! - Week 37 - 2022

Maandag 12 september:

Vandaag hebben we nog één keer deze week een heerlijk warme dag. We hadden vandaag een groep van maar liefst 34 kinderen. Toen iedereen van school was gehaald gingen we lekker fruit eten, maar dit keer in drie groepen. We hadden de groepen gemaakt op leeftijd, zodat het iets rustiger was aan alle tafels. Na het fruit eten gingen we in twee groepen de activiteiten spelen. De ouderen kinderen speelde vandaag trefbal. We hadden twee teams gemaakt en in elk vak waren in de hoeken twee kleine vakken gemaakt. Als je af was gegooid moest je aan de kant van de tegenstander in een vak gaan staan. Als je daar een bal kreeg en iemand af gooide mocht je weer terug naar je eigen team en kon je weer meedoen. Ook bij een vangbal mocht er iemand terug naar je team. Alles telde behalve hoofd en handen. Het laatste potje telde ook handen, dus je mocht niet meer afweren. Bij de kleinere kinderen deden we vandaag het spelletje buskruit. Een kind mocht de bal wegschoppen en alle andere kinderen moesten gaan verstoppen. Dan hadden we één zoeker, die eerst de bal moest gaan halen en daarna pas de kinderen mocht gaan zoeken. Dus hoe sneller je de bal pakte, hoe sneller de kinderen moesten verstoppen. Na de activiteiten hebben we nog fijn buiten gespeeld. Het was een heerlijke dag vandaag.

 

Dinsdag 13 september:

De groep was ook vandaag in tweeën verdeeld. We hadden de jonge kinderen en de ouderen bij elkaar in het groepje gedaan. De jongeren deden vandaag een zoekopdracht. Er lagen acht verschillende foto’s verstopt buiten bij Best Vooruit. Die acht verschillende foto’s maakte samen één grote foto. Eerst hadden we alle foto’s gezocht en vervolgens met zijn alle de puzzel compleet gemaakt. De oudere kinderen deden vandaag een sportcircuit. Ze moesten in tweetallen alle opdrachten samen uitvoeren. We deden dit één minuut lang en daarna moest je doorgeven wie er had gewonnen of wie het bijvoorbeeld het langste had volgehouden. We deden onder andere voetballen tegen elkaar, planken, wall sit, tennisbal zo lang mogelijk hooghouden en nog veel meer leuke opdrachten. Vervolgens met iedereen nog lekker vrij gespeeld.

 

 

Woensdag 14 september:

Helaas erg slecht weer vandaag, maar dat mag de pret niet drukken. Alle kinderen waren opgehaald en hebben eerst even wat vrij gespeeld. Vervolgens zijn we met zijn alle fruit gaan eten en hadden we een bingo op de planning staan. We hadden allemaal kleine cadeautjes gekocht, die de kinderen konden winnen met de bingo. Iedereen kreeg een bingokaart en we gingen eerst voor één rij, als je die vol had mocht je een snoepje uit je bak uitkiezen. Vervolgens gingen we voor een volle kaart en als je die vol hebt mocht je een cadeautje uit de bak kiezen. Natuurlijk ging elk kind met een prijsje naar huis. De kinderen waren super enthousiast en het was een hele leuke middag.

Donderdag 15 september:

Vandaag maar liefst 36 kinderen. Met het fruit eten hebben we de groep in drieën gesplitst. Ook voor de activiteiten hadden we deze drie groepen aangehouden. We hadden de allerkleinste kinderen bij elkaar gezet, de kinderen die net ietsje ouder zijn en de oudste kinderen bij elkaar. We hadden op het veld dus ook drie spellen uitgezet en we deden alles ongeveer tussen de 10 minuten en 15 minuten en daarna draaide we door naar het volgende spel. Als eerste hadden we het spel knotshockey, dit is een hockey variant en moesten ze proberen bij elkaar te scoren. Als tweede spel hadden we acrogym, hier hadden we verschillende blaadjes op het veld liggen en konden de kinderen met elkaar de plaatjes nadoen. Ook mochten ze zelf dingen verzinnen, hier kwamen ook erg leuke creaties uit. Op het einde deden we met elk groepje proberen een grote piramide te maken. Als laatste spelletje hadden we ratten en raven. Er werden twee groepjes gemaakt en de kinderen moesten tegenover elkaar gaan staan. De ene groep waren de ratten en de andere groep waren de raven. Guus vertelde een verhaal en als hij dan het woord RATTEN riep moesten de ratten zo snel mogelijk de raven gaan tikken. Als de raven over de lijn waren, dan zijn ze veilig en als je voor de lijn werd getikt was je af. Het verhaal gaat daarna weer verder en zo herhaalt het zich. Het was een leuke dag!

 

Vrijdag 16 september:

Vandaag helaas veel regen. Alle kinderen waren opgehaald en hebben eerst lekker met zijn alle fruit gegeten. Toen het heel eventjes droog was gingen we snel naar het veld en hebben we daar een tikspelletje gedaan. We deden het spelletje wc tikkertje. Hierbij had je één tikker en die moest proberen zoveel mogelijk kinderen te tikken. Als je werd getikt moest je gaan zitten op je hurken, met een vuist in de lucht. Je kon weer vrijkomen als er een ander kindje je vuist naar beneden duwde, dat betekent dat de wc is doorgespoeld en mocht je weer meedoen. Daarna snel naar binnen, want het begon weer heel hard te regenen. Binnen deden we nog een spelletje en dat was levend memorie. Twee kinderen op de gang en de andere kinderen moesten in tweetallen een beweging doen. Belangrijk was dat die beweging natuurlijk hetzelfde was. Als iedereen iets had bedacht gingen we aan tafel zitten. De kinderen die van de gang af kwamen mochten om de beurt twee namen noemen, die hun beweging lieten zien. Als dit hetzelfde was waren de twee af en mochten eventjes langs de kant gaan zitten. Was dit niet hetzelfde dan bleven ze gewoon in het spel tot dat de goede tweetallen werden geraden. Ondanks het slechte weer, was het een leuke dag.



Ons team

Guus Dobbelsteen            Vestigingsmanager
Guus Dobbelsteen Vestigingsmanager
Tessa van Kaathoven - de Cort
Tessa van Kaathoven - de Cort
Stijn van der Horst
Stijn van der Horst
Demi Ernest
Demi Ernest
Rik van de Greef
Rik van de Greef
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Levy Klaassen
Levy Klaassen
Kim van de Weijenberg
Kim van de Weijenberg
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches