Fijne flexibele opvang, veel speelruimte voor de kinderen. Contact leggen gaat gemakkelijk, al zou ruilingen ed mogelijk gemakkelijker kunnen via een app oid. Erg tevreden!

Linda Sanders Linda Sanders
4 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Tekentikkertje, Mastermind en Ik ga naar sportstuif en doe graag.. - week 50 - 2023

Maandag 11 december
De eerste dag na het weekend heeft iedereen altijd leuke verhalen te vertellen over wat zij allemaal gedaan hebben zowel thuis in het weekend als vandaag op school. Goed en fijn voor de band die wij met de kinderen opbouwen. Vandaag was het niet koud en gelukkig droog zodat wij met z’n allen in de middag naar buiten konden om touw te springen met een groot touw, overlooptrefbal en stand in de mand te spelen. Alle drie te spellen waren zowel voor de jongere kinderen als de oudere kinderen leuk om te doen of soms met een kleine differentiatie. Nadat wij hier mee klaar waren zijn een aantal kinderen buiten gebleven om een potje te voetballen of lekker te spelen in de speeltuin. De rest van de kinderen vond het fijn om binnen te tekenen, te knutselen of met LEGO een mooi kunstwerk te bouwen.

     

Dinsdag 12 december
Een grote groep kinderen op deze dag en droog maar gelukkig niet heel koud weer zorgde ervoor dat we nadat er gezamenlijk fruit gegeten werd en tijd was voor een goed gesprek, met zijn allen naar buiten konden. De volgende activiteiten stonden op het programma: iemand is hem niemand is hem, sportstuif-tikkertje en ik ga naar sportstuif en doe graag.. helemaal in thema van onze sportBSO. Vooral bij het laatste spelletje werd er veel denkwerk gevraagd van de kinderen en werd het geheugen getest. Ieder kind spreekt die zin en doet dan een bepaalde beweging (bijvoorbeeld een piroutte draaien op 1 been), de volgende in de cirkel spreekt die zin ook uit, draait een pirouette op 1 been en verzint daar weer iets achteraan etc. de meeste groepjes kwamen verrassend ver en wisten alles goed te onthouden!

     

Woensdag 13 december
Op woensdag zijn er een aantal scholen eerder uit waardoor wij met een klein groepje kinderen bij ons op de sportBSO lunchen. Heel gezellig en op deze manier leer je de kinderen weer op een andere manier kennen. Onder dit kleine groepje kinderen is het spelletje Beverbende erg populair en dit wordt dan ook altijd fanatiek gespeeld. Het doel van dit spelletje is zo min mogelijk punten zien te scoren vaak zonder dat je al je kaarten weg want die liggen omgekeerd op tafel. Je kunt ook bij elkaar stelen/ruilen. Nadat de rest van de kinderen uit school waren gehaald heeft iedereen eerst altijd even vrije tijd en daarna gaan we van start. Vandaag kozen wij ervoor om eerst gezamenlijk een spel in 4 kleine groepjes binnen te doen. Namelijk 30 seconds! 1 kind van het groepje omschrijft het woord wat op het kaartje staat en de rest van het team heeft 3x raden 30 seconden de tijd om te raden wat het is. Erg werd zeer enthousiast mee gedaan. Na al dit denkwerk moest iedereen natuurlijk nog even zijn/haar energie kwijt buiten met het spelletje tekentikkertje. Hierbij is het de bedoeling dat als je af bent gehurkt gaat zitten en een ander kind iets gaat tekenen, als je dit goed hebt geraden dan mag je weer meedoen 😊

     

Donderdag 14 december
Een drukke dag met veel kinderen waarbij er weer fijn samen werd gespeeld zowel binnen als buiten. Binnen is er fanatiek tafelvoetbal gespeeld, met clics stukjes een schild gemaakt en een hele lange slinger van gekleurde papiertjes. Ook zien wij vaak dat er een aantal kinderen zijn die iets tekenen of knutselen voor hun papa/mama maar soms ook voor ons. Heel lief en leuk om te zien! In de middag hebben wij buiten in 3 verschillende groepen Allesbal, Mastermind en Blokjesvoetbal gespeeld. Met name Allesbal en Mastermind vonden de meeste kinderen erg leuk om te doen.

     

Vrijdag 15 december
Vandaag was het een relatief rustige dag met aantal kinderen maar wel weer erg gezellig! Vele kinderen vonden het tof om een voetbaltoernooi te doen in de pannakooi en een aantal andere kinderen opperden 10 tellen in de rimboe. Soms is het ook goed om de inspraak van de kinderen mee te nemen in de planning van de dag of week hierdoor voelen zijn zich gehoord en hebben zij nóg meer plezier. Aan het einde van de middag eten wij altijd gezamenlijk binnen een lekker koekje voordat het weekend dan écht kan beginnen. Fijn weekend allemaal!

     



Ons team

Guus Dobbelsteen            Vestigingsmanager
Guus Dobbelsteen Vestigingsmanager
Tessa van Kaathoven - de Cort
Tessa van Kaathoven - de Cort
Stijn van der Horst
Stijn van der Horst
Demi Ernest
Demi Ernest
Rik van de Greef
Rik van de Greef
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Levy Klaassen
Levy Klaassen
Kim van de Weijenberg
Kim van de Weijenberg
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches