Een geweldig concept! Kinderen zitten tegenwoordig al zoveel binnen, fijn dat deze BSO de nadruk legt op buiten spelen en sporten!

Anne Smets Anne Smets
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Steen-papier-schaar estafette, megabal en de alleskunner! - week 40 - 2023

Maandag 2 oktober
Een nieuwe start van de week met mooie weersvoorspellingen. Dat belooft wat! Maandag is altijd meteen een drukke maar zeker gezellige dag. Fijn om de kinderen weer allemaal te zien net na het weekend en hun leuke verhalen te horen. Zoals gebruikelijk hebben wij eerst met zijn allen lekker fruit gegeten om wat extra energie op te doen voor de sport- en spelactiviteiten. Vandaag stonden Boerderijtikkertje, Steen-papier-schaar estafette en Tikkertje met vrijplaatsen op de planning. Met name het spel boerderijtikkertje viel goed in de smaak bij de kinderen maar ook de voor hen herkenbare steen-papier-schaar estafette werd enthousiast gespeeld door iedereen. Aan het einde van deze leuke middag kregen de kinderen allemaal een koekje, dat is altijd feest!

     

Dinsdag 3 oktober
Wederom een dag met veel kinderen die fijn gekleurd, gebouwd en gespeeld hebben met elkaar. Toen alle kinderen door ons waren opgehaald konden we met zijn allen buiten in verschillende groepen fruit eten. Hierna was het natuurlijk tijd voor de activiteiten. Vandaag zijn wij gestart met zijn allen met Iedereentikkertje, een spel dat ook echt iedereen leuk vindt. Daarna hebben wij in 2 groepen Hoepels doorgeven en Megabal gespeeld. Bij het spel megabal moet je oppassen dat de bal niet te vaak in jouw vak stuitert dus zo snel mogelijk weg ermee. Een spel waarbij je goed moet communiceren en samenwerken.

     

Woensdag 4 oktober
Deze ochtend stond weer in het teken van ouder-peutergym. Deze tweede les werd gegeven in sporthal Naastenbest. Omdat het de tweede les was konden zowel de peuters als de ouders sneller ontdooien en gezellig meedoen. Er is volop gedanst, geklommen en gerold. Erg leuk!
Verder zijn er op deze dag zijn al een aantal scholen eerder uit en deze kinderen lunchen dan altijd met ons samen bij Sportstuif. Het was vandaag een relatief rustige dag met kinderen maar ondanks dat hebben wij er met zijn allen een leuke middag van gemaakt. Er werden 2 groepen gemaakt en de volgende spellen werden gespeeld: Vos kom uit je hol en Kat/muis tikkertje. Dit zijn altijd 2 hele succesvolle spellen maar omdat het erg rustig was en de meeste kinderen heel moe waren hebben we daarna even onze rust gepakt.

     
      
Donderdag 5 oktober
Vandaag was het studiedag voor alle basisscholen in Best. Op studiedagen zijn kinderen altijd de gehele dag welkom bij ons op Sportstuif. Een lange maar te gekke dag! Toen alle kinderen er waren hebben wij buiten 15 kleine minigames klaargezet op het kunstgrasveld. Wij hebben De Alleskunner vol plezier en gespeeld. Iedereen kreeg 5 fiches en kon elkaar uitdagen. Bij verlies geef je 1 fiche af aan de winnaar. Natuurlijk werden wij zelf ook uitgedaagd door de kinderen en dat viel nog niet mee.. 😉 Een groot succes wat wij zeker vaker zullen gaan spelen!
Na de lunch hadden de kinderen weer extra energie gekregen om in de middag nog een aantal toffe spellen zoals Vies-lekkerland, Geluksestafette en Anne-Marie Koekkoek te spelen. Met name het Vies-lekkerland is een populair spel omdat kinderen dan heel enthousiast gaan roepen en gillen!

     

Vrijdag 6 oktober
De afsluitende dag van de week. Ook vandaag hadden er vele scholen studiedag in Best en omgeving. Het was in de ochtend erg rustig met maar 8 kinderen en zij konden hun creativiteit goed kwijt in het schilderen. Erg leuk! In de middag hebben de jongere kinderen verstoppertje. Later is hier ook nog omgekeerd verstoppertje van gemaakt. We proberen ook binnen activiteiten nog wat te variëren. Zo kunnen we binnen een herkenbaar spel de kinderen toch blijven prikkelen. De oudere kinderen hebben buiten een voetbaltoernooitje gedaan in teams van 3 of 4. Natuurlijk gaat dit lekker fanatiek. Dat mag bij ons ook! We leren kinderen hierbij dat fanatisme een geweldige eigenschap is, mits het spel nog sportief verloopt. Een heel fijn en zonnig weekend gewenst voor iedereen!

     

 

 

 



Ons team

Guus Dobbelsteen            Vestigingsmanager
Guus Dobbelsteen Vestigingsmanager
Tessa van Kaathoven - de Cort
Tessa van Kaathoven - de Cort
Stijn van der Horst
Stijn van der Horst
Demi Ernest
Demi Ernest
Rik van de Greef
Rik van de Greef
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Levy Klaassen
Levy Klaassen
Kim van de Weijenberg
Kim van de Weijenberg
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches