Ik had alles geregeld rondom onze verhuizing naar Best, zoals ook de BSO voor onze zoon. Op een gegeven moment stuurde een vriendin uit Best een foto van de flyer van Sportstuif Best door. Eigenlijk was ik toen al om, voordat ik überhaupt iets had gezien. Mijn zoon is namelijk het liefst buiten en heeft een hoge behoefte aan bewegen. Na een rondleiding en een kennismaking zijn we over gegaan tot inschrijving.

Na het even rustig aankomen met een stuk fruit wordt er een sportactiviteit gedaan. Deze zijn heel wisselend, iedere dag is weer anders. En daarna kunnen de kinderen lekker vrij spelen. Ook in de vakanties worden er veel diverse dingen georganiseerd.

Het contact tussen het team en de ouders is laagdrempelig en goed. En het team denkt ook graag met je mee als het soms lastig is met ophalen op een bepaald tijdstip, door bijvoorbeeld afspraken onder de BSO tijd.

Hier in ieder geval een super enthousiaste ouder (en kind). Ik kan het alleen maar aanraden.

fam. Matheussen fam. Matheussen
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Springkussens, kat & muis en tikkertje - Week 7 - 2023

Maandag 13 februari:

De laatste week voor de carnavalsvakantie! De kinderen hadden heel deze week allemaal leuke thema’s op school en ook kwamen ze in deze thema’s naar de BSO toe. Ze hadden deze week; gekke haren dag, pyjama dag, felle kleuren dag, hoedjes dag en de laatste dag van de week mochten ze allemaal in hun carnavalskleren naar school komen. Iedereen zag er deze week dus heel erg leuk uit. Deze week op de BSO hadden we de hele week nog de springkussens, dit vonden de kinderen natuurlijk heel erg leuk. Vandaag hadden we drie activiteiten op het programma staan en de eerste waren natuurlijk de springkussens. Hier mochten ze lekker vrij op spelen. De tweede activiteit was het spelletje mierentikkertje. Zodra je af bent getikt, ga je op je rug liggen met je armen en benen rechtop in de lucht. Kinderen kunnen jouw bevrijden door je aan de armen en benen omhoog te tillen en uit het veld te dragen. Onderweg mag je niet getikt worden. En als laatste speelde we stand in de mand. Degene met de bal roept stand in de mand en de bal is voor Karel en gooit de bal omhoog. Alle deelnemers rennen weg van de bal, behalve Karel. Wanneer Karel de bal heeft en stop roept, stoppen de kinderen met rennen en gaan in spreid stand staan. Karel probeert dan de bal bij een van de kinderen door de benen te rollen. Als dit lukt, is dat kind degene die in het midden moet staan. Het was super lekker weer, dus ook na de spelletjes zijn we lekker buiten blijven spelen.

Dinsdag 14 februari:

Vandaag is het Valentijnsdag en dat betekent dat ook onze activiteiten in dit thema zijn. Nadat alle kinderen waren opgehaald van school zijn we fruit gaan eten en gingen daarna in drie groepen naar buiten voor de spellen. Ook vandaag hadden we weer lekker de springkussens opstaan als eerste activiteit. Als tweede hadden we cupido tikkertje. Er werden twee tikkers gekozen en die gaan met hun ogen dicht en met hun rug naar de andere kinderen staan. Demi koos nu 1 á 2 kindjes aan die cupido zijn. Als je getikt bent moet je met je armen over elkaar stil gaan staan. De enige manier waarop je bevrijdt kan worden is als een van de cupido’s je op jou schouders tikt. Op het eind van het spel moeten de tikkers raden wie de cupido’s waren. En als laatste hadden we nog koppeltjes handbal. De kinderen maakte een koppeltje. Vervolgens stonden er vier goaltjes. Ieder goaltje werd door één koppeltje verdedigd. Werd er gescoord in jouw goaltje, dan wissel je door met, eventueel, wachtende koppeltjes. Het was een erg leuke dag!

Woensdag 15 februari:

Vandaag een klein groepje met 12 kinderen. Na het fruit eten gingen we naar buiten en speelde we kat en muis. Het was heerlijk weer, dus we hadden heel veel rondjes gedaan. Ook gingen we nog met zijn alle gewoon tikkertje spelen. Als je af was moest je langs de kant gaan staan en als er drie af waren mocht eerste weer meedoen. De rest van de middag hadden we lekker vrij gespeeld binnen en buiten.

Donderdag 16 februari:

Een drukke dag vandaag met 45 kinderen we hadden drie verschillende spellen en drie groepen van jong en oud. Als eerste spel speelde iedereen tikkertje. Alle kinderen zijn de tikker. Wordt je getikt, dan moet je gaan zitten. Hier moet je heel goed onthouden wie jou heeft getikt. Als diegene af is, mag je namelijk weer meedoen! Als je elkaar tegelijkertijd tikt, doe je steen-papier-schaar met diegene. De winnaar mag doorgaan, de verliezer is af. Als je steen-papier-schaar aan het doen bent, kun je niet getikt worden door een ander kind. Als tweede spel deden we de makers en de krakers, dit is een spel staan overal pionnen rechtop. De makers moeten ervoor zorgen dat deze rechtop blijven staan. De krakers tikken ze allemaal om (alleen met de handen!). De tijdbewakers houden met de stopwatch de tijd bij. Wie heeft er na 30 seconden gewonnen, de makers of de krakers? En als laatste speelde we een voetbaltoernooitje. Er waren drie teams en elke keer als er gescoord was ging het verliezende team eruit en kwam er een nieuw team in. Het was heerlijk weer, dus we zijn nog lekker lang thuis gebleven.

Vrijdag 17 februari:

Er waren vandaag heel veel scholen in Best om 12:00 uur uit, want het is CARNAVALSVAKANTIE!! We gingen met de kinderen die vroeg uit waren samen lunchen op de BSO. Daarna gingen we de rest van de kinderen van school halen en gingen we met zijn alle het spelletje danstikkertje spelen. Er was één tikker. Zodra je getikt was, kwam je bij de muziekbox staan. Samen met iemand anders die af is, bedenk je een coole carnaval dansbeweging! Deze doe je samen en dan mag je weer meedoen. Ben je daarna weer af, dan doe je die beweging en verzin je er weer iets bij. Zo wordt je dans steeds langer. Na dat spelletje gingen we nog lekker wat fruit eten en vervolgens hadden we lekker vrij gespeeld. Het was een super leuke en gezellige dag.



Ons team

Guus Dobbelsteen            Vestigingsmanager
Guus Dobbelsteen Vestigingsmanager
Tessa van Kaathoven - de Cort
Tessa van Kaathoven - de Cort
Stijn van der Horst
Stijn van der Horst
Demi Ernest
Demi Ernest
Rik van de Greef
Rik van de Greef
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Levy Klaassen
Levy Klaassen
Kim van de Weijenberg
Kim van de Weijenberg
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches