Super enthousiast team met een hoop initiatieven voor de kinderen.

Carlijn vG Carlijn vG
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Speeltuin de Splinter, de Color Run en tikspelen - week 18 - 2023

Maandag 1 mei:

De tweede week van de vakantie is alweer aangebroken. Wat we nog niet wisten, was dat het vandaag een fantastisch lekkere dag zou worden. Het was enorm lekker weer en dus hebben we heel de dag lekker buiten gespeeld. Kinderen hebben heel de dag in de zandbak gezeten om grote kuilen te graven, terwijl anderen weer niet van het voetbalveld af te krijgen waren. We vinden het belangrijk dat kinderen leren dat er buiten meer mogelijk is dan je denkt. Kinderen hebben hier zelf ook een rol in. Kleuren kan binnen, maar waarom zou je het niet buiten in het warme zonnetje gaan doen? Een bordspel kan binnen, maar met een tafeltje buiten is het juist fijner als de zon volop schijnt. Vandaag was een goede dag om dit lekker te oefenen voor de kinderen die normaal gesproken de keuze maken om binnen te zitten. Ook dat mag natuurlijk bij Sportstuif, maar we stimuleren zo veel mogelijk om lekker de deur uit te gaan!

Dinsdag 2 mei:

Een drukke dag vandaag met 34 kinderen. We bleven vandaag lekker een dagje op de BSO en hadden erg veel vrij gespeeld. Na het fruit eten in de ochtend gingen we met zijn alle een spelletje spelen op het veld. Dit spel was iemand is hem niemand is hem. Er waren vijf zachte ballen in het veld en je mocht niet lopen met de bal. Je moest proberen iemand af te gooien vanaf de plek waar je stond en als je werd geraakt kwam je bij Iris en Demi en kreeg je een opdracht. Dit was bijvoorbeeld: 10x springen, 5x kikkersprongen, 10x hinkelen op een been enzovoort. Na dit spel bleven we eventjes buiten spelen, zodat we binnen de lunch klaar konden zetten. Na de lunch werd het heerlijk weer buiten en iedereen ging lekker zonder jas naar buiten en was zich goed aan het vermaken. Het was een erg leuke dag!

Woensdag 3 mei:

Kinderen kregen de opdracht om een wit/licht kleurig shirt mee te namen en een (duik)bril. Waar zou dat toch voor nodig zijn, dachten sommige kinderen. Samen met onze locatie in Schijndel zijn we naar Son en Breugel gereden. Hier was namelijk een Color Run georganiseerd. Een route waar de kinderen langs konden rennen, maar dan net wat anders. Naast alle muziek en enkele toeschouwers, stonden er ook collega's van Sportstuif langs de kant. Bij kinderen die langsgelopen kwamen werd er gekleurd poeder op de shirts gegooid. Dit gaf een super gaaf effect! Aan het einde is er aan alle kinderen ook nog een beetje poeder gegeven. Er werd afgeteld: 3 - 2 - 1 ... En iedereen gooide zijn poeder in de lucht. Met alle kinderen, helemaal gekleurd in blauw/groen/roze/oranje...., gingen we weer terug naar de BSO. Wat een ontzettend leuk evenement was dat zeg!

Donderdag 4 mei:

Vandaag gingen we een dagje weg! We gingen namelijk naar de Splinter toe. Dit is een grote buitenspeeltuin in Eindhoven. Het was heerlijk weer, dus we gingen al in de ochtend er naar toe. We hadden voor iedereen boterhammen gesmeerd met wat diegene erop wilde, want we bleven een hele dag dus moesten we onze lunch meenemen. Bij de Splinter mochten de kinderen lekker zelf gaan spelen en als ze honger of dorst hadden konden ze bij de tafel wat eten en drinken pakken. Om 16:00 uur waren we weer terug op de BSO en daar hadden we nog van iemand een verjaardag gevierd. Ze had chips getrakteerd, dus deze hadden we wel verdiend na al dat spelen. Het was een super leuke dag!

Vrijdag 5 mei:

De laatste dag van de vakantie alweer. Dat merkten de kinderen wel. School begint weer bijna en dat kan de nodige spanning opleveren. We proberen bij Sportstuif te kijken naar de behoefte van kinderen. Zodra we merken aan kinderen dat de energie op is en ze zelf graag willen spelen, dan is dat voor een keer ook goed. Vandaag was zo'n dag. Kinderen hebben geknutseld, gevoetbald en met elkaar tikkertje gespeeld. Tijdens het vrij spelen mogen kinderen dus zelf invulling geven aan de tijd. Pedagogisch medewerkers spelen gezellig met de kinderen en helpen mee om wat te verzinnen om te doen zodra kinderen vastlopen. In de middag is er nog voetgolf gespeeld met de kinderen. Er worden holes uitgezet met als eindstation een hoepel. Lukt het de kinderen om in 5 keer schoppen de bal in de hoepel te krijgen? We hebben een leuke middag gehad en zijn klaar voor de schoolweken!



Ons team

Guus Dobbelsteen            Vestigingsmanager
Guus Dobbelsteen Vestigingsmanager
Tessa van Kaathoven - de Cort
Tessa van Kaathoven - de Cort
Stijn van der Horst
Stijn van der Horst
Demi Ernest
Demi Ernest
Rik van de Greef
Rik van de Greef
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Levy Klaassen
Levy Klaassen
Kim van de Weijenberg
Kim van de Weijenberg
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches