Ik ken Sportstuif van andere locaties en het is echt een mooi concept. Kinderen kunnen zowel sportief als creatief hun 'ei' kwijt.

Martine Sanders Martine Sanders
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Pietenestafette, het kleurengelukspel en 10-minigames uitdaagspel - week 49 -2023

Maandag 4 december
Een nieuwe week waarbij vrijwel alle kinderen stuiterend binnen kwamen nadat zij afgelopen weekend al massaal Sinterklaas hebben gevierd bij opa & oma, met het gezin of bijvoorbeeld met vrienden/kennissen/buren. Sommige kinderen hadden ook eigen speelgoed bij om dit te laten zien en/of mee te spelen. Maar dé avond van het jaar moet zelfs nog komen.. Morgenavond is het zover PAKJESAVOND! Vandaag hebben wij met z’n allen gezellig een Sinterklaasfilm gekeken op groot scherm en daarnaast hebben vele kinderen de mooiste Sint & Piet tekeningen en knutselwerkjes gemaakt. Erg leuk om te zien hoe creatief iedereen is!

     

Dinsdag 5 december
Eindelijk is dé dag aangebroken.. het is vanavond PAKJESAVOND! Hierdoor werden vrijwel alle kinderen al op tijd opgehaald zodat zij eerder en langer konden feesten thuis met de familie. Sommige kinderen hadden het al gevierd maar en waren ook nog genoeg kinderen die hier al weken naar uit hebben gekeken. Gelukkig was er nog genoeg lekkers om samen van de smullen bij ons op de sportBSO. Uiteraard hebben wij eerst net zoals anders fijn samen met z’n allen fruit gegeten en konden we naar buiten voor een aantal leuke activiteiten zoals een heuze Pietenestafette en chinese muur. Gaaf om te zien hoe iedereen zijn/haar best had gedaan om mooi verkleed te komen vandaag.

     


Woensdag 6 december
Vandaag hadden alle basisscholen in Best een studiedag. Als het studiedag is, dan zijn alle kinderen de gehele dag welkom op onze sportBSO vanaf 07:30 tot 18:30 uur. Waarschijnlijk omdat het de dag na Sinterklaas is was het vandaag erg rustig qua aantal kinderen bij ons. Tóch hebben wij er natuurlijk een gezellig en leuke dag van gemaakt met zijn allen. Zo is er in de ochtend in kleine groepjes gezocht naar chocolade kerstballen en veel buiten gevoetbald. Nadat er samen geluncht was er in de middag tijd voor het safarispel en een turnclinic met een heuze jury die punten uit hebben gedeeld. Ook waren de kinderen van de sportBSO van Strijp-S even op bezoek bij ons omdat zij ook maar een klein groepje hadden vandaag. Erg gezellig!

     


Donderdag 7 december
Op donderdag is vaak een van de drukste dagen van de week en zeker nadat het gisteren een rustigere dag was met minder kinderen dan normaal gesproken. De rust lijkt een klein beetje wedergekeerd nadat de sint weer terug is gegaan naar Spanje. Bij binnenkomst maken wij altijd gezellig even een praatje met de kinderen en hierdoor voelen zij zich ook allemaal enorm welkom bij ons. Er is veel ruimte voor eigen inbreng en creativiteit. In de middag kon iedereen even uitrazen buiten. Er werden twee groepen gemaakt en er werden de volgende spellen gespeeld: het kleurengelukspel en jagerbal. Erg populaire spellen onder iedereen! Aan het einde van de middag staat er altijd een lekker koekje voor iedereen klaar voordat iedereen op wordt gehaald voor de ouders, opa’s of oma’s.

     
 

Vrijdag 8 december
De laatste dag van de week alweer.. Wat gaat de tijd toch ontzettend snel! Vandaag stond in het teken van elkaar uitdagen voor degene die nog genoeg energie over hadden zo aan het einde van de week. Buiten op het kunstgrasveld werden 10 verschillende mini-games uitgezet waarbij iedereen elkaar kon uitdagen middels 5 munten. De winnaar kreeg een muntje van de verliezer en zo kon je steeds een nieuw spel en nieuwe uitdager zoeken. Verder heeft iedereen vandaag lekker binnen gespeeld zoals o.a. tafelvoetbal en diverse kaartspelletjes.

     


 

 



Ons team

Guus Dobbelsteen            Vestigingsmanager
Guus Dobbelsteen Vestigingsmanager
Tessa van Kaathoven - de Cort
Tessa van Kaathoven - de Cort
Stijn van der Horst
Stijn van der Horst
Demi Ernest
Demi Ernest
Rik van de Greef
Rik van de Greef
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Levy Klaassen
Levy Klaassen
Kim van de Weijenberg
Kim van de Weijenberg
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches