Ik ken Sportstuif van andere locaties en het is echt een mooi concept. Kinderen kunnen zowel sportief als creatief hun 'ei' kwijt.

Martine Sanders Martine Sanders
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

MonkeyTown, knakworsttikkertje en overloopspellen! - Week 2 - 2023

Maandag 9 januari:

De vakantie is weer voorbij en dat betekent dat wij de kinderen weer op gaan halen bij school. Toen alle kinderen uit waren hebben we eerst buiten snel een spel gespeeld, want het ging deze middag heel veel en hard regenen. We speelde het spel knakworsttikkertje. Er was één tikker, deze probeerde alle knakworstjes te tikken. Als je was getikt ging je in de vorm van de letter T staan en mocht je bevrijd worden doordat iemand anders je armen een voor een omlaag doet. Hierbij riep je dan knak bij de ene arm, en worst bij de andere arm. En dan mocht je weer meedoen. Vervolgens gingen we naar binnen en hadden we fruit gegeten. Toen hebben de kinderen lekker vrij mogen spelen en hebben we nog een lekker koekje gegeten en de dag was weer voorbij gevlogen.

Dinsdag 10 januari:

Vandaag had de Antonius een studiedag, dat betekent dat we vanaf 7:30 open zijn en de kinderen kunnen komen. Er waren 6 kinderen en toen zijn we naar MonkeyTown gegaan. Dit is een grote binnen speeltuin waar de kinderen de hele ochtend hebben gespeeld. Terug op de BSO hebben we geluncht en daarna werden de rest van de kinderen opgehaald van school. Helaas ook vandaag heel erg slecht weer, dus we bleven lekker binnen. Na het fruit eten hadden we met de oudere kinderen het spel weerwolven gespeeld. Dit is een spel waarbij het doel is Het om de weerwolven te ontmaskeren en tegen te gaan. Elk kind zal een andere rol hebben bij dit spel, bijvoorbeeld een burger, een weerwolf, een heks, meisje of jager. Na elke ronde zal er overgelegd worden welke weerwolf er geëlimineerd zal worden, echter zitten de weerwolven ook bij vergadering. De andere kinderen bleven benden in de kantine en hier speelde we verstoppertje. Om de beurt mocht er iemand tellen bij de muur en als je werd gevonden moest je even aan tafel gaan zitten tot dat ze allemaal gevonden waren. Ondanks het slechte weer, was het een leuke dag!

Woensdag 11 januari:

Een erg rustige dag vandaag met maar 6 kinderen, maar het was gelukkig wel droog buiten. Om 12:05 en 12:15 waren de eerste scholen uit en hebben we met zijn drieën zitten lunchen. Daarna hebben de andere kinderen nog opgehaald van school en hadden we lekker wat fruit gegeten. Vervolgens zijn we buiten verstoppertje gaan spelen. Iedereen was twee keer de zoeker en daarna zijn we een ander spel gaan doen. Dit spel was kamelenrace. Je zat met twee kinderen in een groepje en je had een pittenzakje en een hoepel. Je mocht één keer proberen raak te gooien in de hoepel. Lukte dit dan mocht je de hoepel een pionnetje verleggen, maar lukt dit niet dan was de volgende aan de beurt. Zo gingen we door tot dat de eerste hoepel aan het einde was van de pionnetjes.

Donderdag 12 januari:

Ook vandaag staat er heel slecht weer op de planning! Maar gelukkig hebben we een hele grote kantine waar alle kinderen fijn kunnen spelen. Toen alle kinderen waren opgehaald van school hadden we eerst lekker wat fruit gegeten. Daarna gingen we met zijn alle een spel spelen. We speelde blind verstoppertje. Er waren drie kinderen geblinddoekt en kregen een buis in hun handen. De andere hand gaven ze aan een van de begeleiders en de rest van de kinderen gingen verstoppen in de kantine. Als je werd geraakt door de buis, dan was je af en moest je aan tafel gaan zitten. Je mocht alleen niet verplaatsen tijdens het verstoppen, want dan werd het wel heel moeilijk voor de zoekers. Dit hadden we erg lang gespeeld, omdat de kinderen het helemaal geweldig vonden. Daarna aten we lekker een koekje en toen was de dag alweer voorbij!

Vrijdag 13 januari:

Een groep van 20 kinderen vandaag. Tussen de buien door gingen we naar buiten en speelde we EHBO tikkertje. Dit is een spel waarbij er één tikker is en die probeert iemand anders te tikken. Als dit is gelukt kijk je waar je degene hebt getikt en dan moet diegene met één hand op de ‘gewonde’ plek houden en dan weer iemand anders proberen te tikken. Daarna speelde we nog met zijn alle een overloopspel. Er stonden twee kinderen in het midden en als Jessie JA riep, dan moesten de kinderen naar de overkant rennen. Als je door de twee kinderen in het midden werd geraakt door de bal, dan was je af en pakte je ook een bal en ging je mee in het midden staan. Dit hebben we een aantal rondes gedaan en daarna hebben de kinderen lekker vrij gespeeld.  



Ons team

Guus Dobbelsteen            Vestigingsmanager
Guus Dobbelsteen Vestigingsmanager
Tessa van Kaathoven - de Cort
Tessa van Kaathoven - de Cort
Stijn van der Horst
Stijn van der Horst
Demi Ernest
Demi Ernest
Rik van de Greef
Rik van de Greef
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Levy Klaassen
Levy Klaassen
Kim van de Weijenberg
Kim van de Weijenberg
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches