Sportstuif is een buitenschoolse opvang waar de kinderen op een sportieve en vooral leuke manier kennis maken met veel verschillende sport en spel activiteiten! Naast de buitenactiviteiten is er ook de mogelijkheid om binnen creatief te zijn door te kleuren, te knutselen enz. 😄

Judy V Judy V
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Monkey town, levend stratego en voetbaltoernooi! - week 16 - 2023

Maandag 17 april:

Het is deze week FEEST! Sportstuif Best bestaat 2 jaar. Vandaag een studiedag voor basisschool de Antonius. Er kwamen deze ochtend drie kinderen naar de BSO en zijn we daarna lekker naar Monkey Town Eindhoven gegaan. Dit was natuurlijk super leuk en hier hadden we de hele ochtend gespeeld. Toen gingen we terug naar de BSO in Best en hadden we geluncht en daarna hadden we de rest van de kinderen opgehaald van de scholen. Toen alle kinderen er waren hadden we fruit gegeten en zijn we naar de activiteiten gegaan. We gingen naar buiten en hadden drie spellen klaarstaan. Als eerste hadden we skippybal race. We hadden drie skippyballen en speelde een wedstrijdje tegen elkaar. Wie als eerste allemaal aan de beurt was geweest, die had gewonnen. Als tweede spel speelde we een voetbaltoernooitje. Er waren vier kleine teams gemaakt en twee kleine veldjes. Zo kon iedereen een keertje tegen elkaar voetballen. En als laatste spel hadden we drie op een rij. Hierbij gingen twee teams tegen elkaar om de beurt een hoedje naar het vak brengen. Het ene team had de witte hoedjes en het andere team de oranje hoedjes. Je moest dus proberen om zo snel mogelijk met je team drie op een rij te maken. Als dit lukte had het team één punt. Het was een zonnige dag.

Dinsdag 18 april:

Een drukke dag vandaag met 42 kinderen. De kinderen kwamen om en om aan op de BSO en mochten eerst lekker vrij spelen. Toen alle kinderen waren opgehaald gingen we fruit eten. Vervolgens gingen we naar buiten naar de activiteiten en daar gingen we in drie groepen de spellen spelen. Het eerste spel was iemand is hem niemand is hem. Dit is een spel waarbij iedereen in de middencirkel rent en er vier ballen in het spel zijn. Je moest proberen de andere kinderen af te gooien met de ballen, maar je mocht niet lopen met de bal. Als dit was gelukt moest degene een rondje rennen om de cirkel en mocht hij of zij weer meedoen. Het volgende spel was een hockeyspelletje. Bij dit spelletje had iedereen een hockeystick en had Rik allemaal verschillende oefeningen die je moest uitvoeren. En op het einde deden we proberen de bal van elkaar af te pakken met de hockeystick, dit was erg leuk. En als laatste speelde we nog acroym. Hier mochten de kinderen allemaal verschillende trucjes laten zien aan elkaar in tweetallen of met grotere groepen. Het was een hele leuke dag.

Woensdag 19 april:

Het was super lekker weer vandaag! De kinderen hadden vandaag heel veel vrij gespeeld en ook hadden we emmers met water buiten gezet, zodat ze in de speeltuin kastelen konden bouwen met alle leuke spulletjes die we daarvoor hebben. Tussendoor gingen we ook lekker wat fruit eten en gingen we daarna buiten met zijn alle verstoppertje spelen. Dit deden we een aantal rondes en daarna mochten de kinderen weer lekker voor zichzelf spelen in het heerlijke zonnetje. Deze week hadden we geen koekjes, maar we hadden heerlijke wafels met slagroom omdat het natuurlijk heel de week feest was. Dit was super lekker!

Donderdag 20 april:

Een drukke dag vandaag met 42 kinderen. De kinderen kwamen om en om aan op de BSO en mochten eerst lekker vrij spelen. Toen alle kinderen waren opgehaald gingen we fruit eten. Vervolgens gingen we naar buiten naar de activiteiten en daar gingen we in drie groepen de spellen spelen. Het eerste spel was levend stratego. Bij dit spel speel je het bordspel maar dan in het echte leven. Je moet zo snel mogelijk proberen om de vlag van de andere partij naar je eigen kamp te brengenAls tweede spel speelde we een voetbalwedstrijd. En als laatste speelde we nog een tikspel. Hierna was het tijd voor het koekje eten en was de dag weer voorbij.

Vrijdag 21 April.

Het was super lekker weer vandaag! De kinderen hadden vandaag heel veel vrij gespeeld. Na het vrij spelen was het tijd om met zijn alle buiten fruit te eten. Hierna was het tijd voor de activiteiten. Vandaag speelde we 10 tellen in de rimboe als eerste activiteit. Als tweede activiteit speelde we schipper mag ik over varen. Na de activiteiten mochten de kinderen nog even vrij spelen voor we gezamenlijk een koekje gingen eten. Na het koekje eten stond het weekend en de mei vakantie al weer voor de deur!



Ons team

Guus Dobbelsteen            Vestigingsmanager
Guus Dobbelsteen Vestigingsmanager
Tessa van Kaathoven - de Cort
Tessa van Kaathoven - de Cort
Stijn van der Horst
Stijn van der Horst
Demi Ernest
Demi Ernest
Rik van de Greef
Rik van de Greef
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Levy Klaassen
Levy Klaassen
Kim van de Weijenberg
Kim van de Weijenberg
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches