Fijne flexibele opvang, veel speelruimte voor de kinderen. Contact leggen gaat gemakkelijk, al zou ruilingen ed mogelijk gemakkelijker kunnen via een app oid. Erg tevreden!

Linda Sanders Linda Sanders
4 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Lente kriebels en leuke activiteiten! - Week 10 - 2022

Lekker voetballen, trefballen, hockeyen of bijvoorbeeld meedoen aan een stormbaanrace onder begeleiding van vakdocenten lichamelijke opvoeding en pedagogisch professionals, dat kan bij Sportstuif. We bieden iedere dag sportieve activiteiten aan die aansluiten bij de leeftijd en interesses van uw zoon of dochter. Kinderen zijn dol op dingen uitproberen. Daar bieden wij dan ook alle ruimte voor én we stimuleren kinderen hun talenten te ontwikkelen. Bij onze sport BSO kunnen kinderen na school lekker uitleven! 

Ben je benieuwd naar onze sportieve buitenschoolse kinderopvang? Lees het hier in de blog van week 10!

Veel leesplezier.

Maandag 7 maart

Je leest het al in de titel van deze blog.. Lente kriebels! Wat belooft het deze week lekker weer te worden, en daar worden wij als sportieve opvang natuurlijk erg vrolijk van!!

Vandaag schijnt de zon dus ook al heerlijk, maar er staat nog wel een verradelijk koud windje. Desalnietemin spelen we de hele middag met iedereen buiten. Zeker als je lekker in beweging bent, is het genieten. De activiteit die we vandaag spelen is Eiland Bal!

Tijdens dit spel heeft iedereen een eigen 'eiland' in de vorm van een hoepel. Deze mag je naar keuze ergens neerleggen binnen het aangegeven veld. We spelen het spel vervolgens met één bal. Met deze bal mag je rennen, lopen, doen wat je wilt. Maar je doel is om uiteindelijk de bal te stuiteren in een eiland van je tegenspelers. Wanneer je dat gelukt is, is die persoon af. Maar let op, want iedereen probeert natuurlijk zijn of haar eiland te verdedigen. Wanneer jij de bal vast hebt, mag je getikt worden. Ben je getikt, dan ben jij helaas af. Let dus goed op en speel het spel goed! 

                                                                       

Dinsdag 8 maart

Op dinsdag en donderdag hebben we de meeste kinderen. We vinden het dan een goed idee om de activiteiten in twee groepen te houden. Zo spelen de kinderen met hun eigen leeftijdsgenoten en dus meestal met het zelfde niveau. De ouderen kinderen spelen vandaag het spel Ultimate Frisbee!

In twee teams strijden de kinderen tegen elkaar. Het speelveld is opgedeeld in drie vakken. Eén groot vak in het midden waar de meeste spelers staan, hier gooien ze de frisbee over aan elkaar. En aan iedere kop van het veld ligt ook nog een vak, iets kleiner. In deze vakken staat van ieder team één persoon. Het doel is om uiteindelijk de frisbee te werpen naar die ene persoon in dat vak. Is je dat gelukt, verdien je een punt voor je team. Verdedig dus goed, let op de wind en werk samen! 

                                                                      

Voor de kleinere kinderen hebben we een Puzzel Speurtocht gemaakt! Op en rondom het veld liggen acht verschillende puzzelstukken verstopt. Tegen een reclamebord, onder de glijbaan, aan de doelpaal of achter een prullenbak. Ze moeten dus samen heel goed zoeken om alle puzzel stukjes te vinden! Wanneer alles gevonden is, wordt het tijd om de puzzel af te ronden. Dat is zo makkelijk nog niet, want de kinderen weten niet wat het eindresultaat is.. Ze mogen een puzzel gaan maken met allerlei sport materialen erop! 

  

Woensdag 9 maart

Ook vandaag schijnt de zon weer volop. En het wordt steeds beter, want de wind begint ook wat warmer te worden. We zijn dus de hele middag weer lekker buiten te vinden, we krijgen zelfs bezoek van Sportstuif Son en Breugel. 

Tijdens de activiteit van vandaag hebben de kinderen ook inbreng in wat we gaan doen. We vinden het leuk als de kinderen mee denken, en hun creativiteit inbrengen. We spelen daarom vandaag verstoppertje, maar geen normale.. We spelen Omgekeerd Verstoppertje! Tijdens dit spel zit niet iedereen verstopt, maar één kind. De rest van de kinderen tellen tot 20, bij nul gaan ze individueel op zoek naar die ene die verstopt is. Heb je hem of haar gevonden, dan verstop je je bij diegene! 

                                                                                

Donderdag 10 maart

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, wat een weertje!! Het is zo lekker weer dat we bijna vergeten hoe het er binnen op onze BSO eruit ziet. Zelfs het fruit eten we vandaag lekker buiten op ons terras. Genieten! Na het fruit eten, is het weer tijd voor de activiteit van vandaag. We hebben drie groepen gemaakt waar we alle vrienden en vriendinnetjes bij elkaar hebben gezet. We spelen een Spellen Estafette. Over het veld staan drie kleine activiteiten uitgezet die je samen met je groepje mag langs gaan. 

Bij Jessie spelen we de kleinere variant van Ultimate Frisbee. Probeer met je team de frisbee in de goal te gooien, werk hierbij dus goed samen! Bij Demi spelen we het spel Raak en Haal. In een klein trefbal veld probeer je de pionnen van de tegenstander te raken. Zodra dit gelukt is, mag je deze ophalen en bij je eigen pionnen neerzetten. Wie heeft er op het einde de meeste pionnen verzameld?! Bij Ruben spelen we tenslotte nog Penalty Schieten. Eén van de oudere jongens staat de hele middag te keepen, en iedereen mag proberen om bij hem te scoren. We beginnen allemaal bij de eerste pion, heb je gescoord dan mag je een pion naar achter toe.. 

    

Vrijdag 12 maart

Om de week zonnig af te sluiten, brengen we vandaag een bezoekje aan Natuurspeeltuin Batadorp. Hier kunnen de kinderen heerlijk hun eigen gang gaan in de leuke speeltuin. Er is vanalles te doen en gelukkig ook zo om de hoek bij Sportstuif Best! We hebben zelfs nog een bal meegenomen omdat er een klein voetbal veld bij ligt. Maar de meeste kinderen vermaken zich enorm met de toestellen die er staan en de waterpomp waar ze mee kunnen spelen. Een geslaagde afsluiter van de week. 

                                                                             



Ons team

Guus Dobbelsteen            Vestigingsmanager
Guus Dobbelsteen Vestigingsmanager
Tessa van Kaathoven - de Cort
Tessa van Kaathoven - de Cort
Stijn van der Horst
Stijn van der Horst
Demi Ernest
Demi Ernest
Rik van de Greef
Rik van de Greef
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Levy Klaassen
Levy Klaassen
Kim van de Weijenberg
Kim van de Weijenberg
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches