Sportstuif is een buitenschoolse opvang waar de kinderen op een sportieve en vooral leuke manier kennis maken met veel verschillende sport en spel activiteiten! Naast de buitenactiviteiten is er ook de mogelijkheid om binnen creatief te zijn door te kleuren, te knutselen enz. 😄

Judy V Judy V
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Hockeytoernooitje, springkussens en iedereen tikkertje - week 14 - 2023

Maandag 3 april:

Vandaag een dag met 40 kinderen. We hadden drie activiteiten klaarstaan, dus gingen we deze na het fruit eten spelen. Als eerste spel hadden we een hockeytoernooitje. We hadden hier een klein veldje uitgezet en er waren drie teams. Elke keer bij een doelpunt ging het verliezende team eruit en kwam er een nieuw team in. Als tweede spel speelde we een samenwerkingsspel. Bij dit spel waren er twee teams en die hadden alle twee 4 hoepels, één deken en drie ballen. Al deze spullen moesten naar de overkant zonder de vloer te raken. Als je goed deed samenwerken ging dit super goed. En als laatste deden we nog een tikspel. We hadden twee tikkers en als je werd getikt ging je met je benen open staan. Als er iemand onderdoor kroop mocht je weer meedoen met het spel. Het was een leuke dag!

Dinsdag 4 april:

Ook vandaag een drukke dag met 42 kinderen. In de ochtend had het veel geregend, maar gelukkig was het in de middag droog. Na het fruit eten gingen we naar buiten toe en hadden we drie spellen klaarstaan. Als eerste hadden we de springkussens aanstaan. Hier mochten de kinderen lekker vrij op spelen. Met de oudere groep hadden we hier een tikspel op gespeeld, dit was echt super leuk! Als tweede spel hadden we een klein voetbaltoernooitje. We hadden drie teams gemaakt waarbij er één team langs de kant begon. Als er werd gescoord ging het verliezende team eruit en kwam het team wat langs de kant stond erin. En als laatste hadden we nog iedereen tikkertje in de middencirkel. Dit is een tikspel waarbij iedereen de tikker is en probeert elkaar af te tikken. Werd je getikt, dan moest je je gaan zitten op de hurken. Je moest goed in de gaten houden wie jou had getikt, want als die werd afgetikt dan mocht je weer meedoen. Tikte je elkaar tegelijk dan deed je steen, papier, schaar en de verliezer ging zitten op de hurken.

Woensdag 5 april:

Een drukke dag vandaag voor de woensdag. We hadden vandaag 26 kinderen en we hadden super mooi weer. Toen we alle kinderen hadden opgehaald van school gingen we met zijn alle lekker fruit eten. Daarna gingen we naar buiten en hadden we de springkussens opgezet. Hier speelde we het spel tikkertje. Er waren twee tikkers en die moesten proberen de kinderen te tikken. Ook stond er nog een heel vak om de springkussens heen waar de kinderen mochten rennen. Als je af was kwam je bij Demi staan en we deden drie is te veel. Dit deden we een aantal rondes. Daarna mochten de kinderen zelf kiezen of ze meededen aan het voetbaltoernooitje of aan het hockeytoernooitje. Ook dit was super leuk. Fijn dat het zonnetje heel de middag scheen, dit was heerlijk!

Donderdag 6 april:

Wat gister zo fijn was, was vandaag helaas het tegenovergestelde. Heel de middag was het aan het regenen. Daarom gingen we dit keer na het fruit eten niet naar buiten. De kinderen mochten iets voor zichzelf doen of meedoen aan het pingpong toernooitje. We hadden twee netjes op de tafels gezet en we speelde elke keer tot de vijf. De winnaar mocht blijven staan. De verliezer moest wisselen en daarvoor kwam een nieuw kindje. We hadden één tafel voor de kleinere kinderen en één tafel voor de wat grotere kinderen. Iedereen had zich prima vermaakt deze dag ondanks het slechte weer.

Vrijdag 7 april

Vandaag begon de dag met een studie dag voor basischolen de Zevenspprong en Rungraaf. We zijn met de kinderen naar Jumpsquare gegaan. Na het springen mochten de kinderen vrij spelen tot het tijd was om de andere kinderen op te halen. Vandaag hadden we een kleiene groep van 14 Kinderen. Na het ophalen mochten de kinderen vrij spelen tot het tijd was om fruit te eten. Hierna hebben we de kinderen vij laten spelen. We sloten de dag af met een gezamelijk tikspel. Toen dit klaar was gingen we nog lekker een koekje eten en stond het lange paasweekend al weer voor de deur!

 



Ons team

Guus Dobbelsteen            Vestigingsmanager
Guus Dobbelsteen Vestigingsmanager
Tessa van Kaathoven - de Cort
Tessa van Kaathoven - de Cort
Stijn van der Horst
Stijn van der Horst
Demi Ernest
Demi Ernest
Rik van de Greef
Rik van de Greef
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Levy Klaassen
Levy Klaassen
Kim van de Weijenberg
Kim van de Weijenberg
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches