Super leuk dat er een sportieve BSO opent bij Best Vooruit! Een BSO waar kinderen zich op het gebied van sport -en spel helemaal kunnen uitleven!

Laura Laura
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

HINTS, zoek de objecten en uitje naar Monkey Town - week 9 - 2024

Maandag 26 februari
De start van deze nieuwe en laatste week van februari is begonnen met een studiedag; ditmaal waren er maar 2 kinderen dus erg rustig! Ook wel eens prettig want op deze manier kun je de kinderen nog beter en/of op een andere manier leren kennen. Deze ochtend zijn wij binnen gebleven vanwege het helaas slechte weer. Er zijn fanatiek meerdere potjes verstoppertje gespeeld wat voor veel lol heeft gezorgd en daarna hebben we een stuk van een Minion-film gekeken op groot scherm. Super leuk! Nadat er samen geluncht was begon de ‘normale’ dag van de BSO en werden alle andere kinderen opgehaald met onze opvallende stoere blauwe Sportstuif-auto’s. Net zoals altijd hebben wij de middag aangevangen met het eten van vers fruit in 3 verschillende groep. Altijd een fijn en rustig moment! Daarna konden wij helaas niet naar buiten vanwege de flinke regen/wind dus hebben wij creatief zoals we zijn een plan-B bedacht voor binnen. De ene groep in boven het spel Weerwolven gaan spelen, de andere groep speelden het spel HINTS en de laatste groep ging ‘zoek het ontbrekende object’ spelen; er lagen 10 voorwerpen op tafel daarna werd er een doek overheen geplaatst en 1 voorwerp weggehaald. Aan de kinderen de taak om te zien welk voorwerp was weggehaald?!

     

Dinsdag 27 februari
Vandaag was het weer een drukke maar zeker gezellige dag bij onze sportBSO. Het zonnetje scheen heerlijk en het voelde echt al aan alsof de lente was aangebroken maar helaas zullen we daar nog heel even op moeten wachten. Wij merken dat door dit goede en fijne weer de kinderen ook beter gehumeurd zijn en iedereen vol enthousiasme en energie buiten ging spelen. De jassen konden zelfs binnen aan de kapstok blijven. Op het programma stonden: het 4 vakken spel, Chinese muur en zoek de objecten! Met name het laatste spel was heel erg tof want over het gehele terrein van de club waren dingen verstopt zoals een tennisbal, lintjes, hoedjes, een shuttle, een frisbee etc.
In 2 teams moesten ze tegen elkaar strijden; welke team slaagde erin om als eerste alle 10 de voorwerpen te vinden? Daarnaast nam Diede vandaag helaas afscheid van onze groep en had voor iedereen nog wat lekkers bij zich. Gelukkig hoeven we Diede nog niet helemaal te missen want in de schoolvakanties zal zij hoogstwaarschijnlijk nog langskomen. Leuk!

     

Woensdag 28 februari
Woensdag is altijd een dag waarop er een aantal kinderen eerder uit school zijn waardoor zij gezellig met ons mee samen kunnen lunchen op de sportBSO en even rustig kunnen bijkletsen natuurlijk! Jammer genoeg liet het zonnetje zich vandaag amper tot niet zien waardoor het wat grauwer was dan gisteren maar desondanks konden wij toch fijn naar buiten in de middag nadat iedereen was opgehaald door ons of gebracht door de taxi. Buiten werden de volgende spellen gespeeld: stand in de mand en kat & muis tikkertje. In 2 groepen werd er gespeeld en daarna door gewisseld. Verder bleven er een aantal kinderen buiten hangen om te voetballen of te spelen in de speeltuin. Op woensdag zijn er ook altijd een aantal kinderen die voetbaltraining hebben wij Best Vooruit; wij helpen deze jonge kinderen dan met omkleden en zorgen ervoor dat zij op tijd klaarstaan om te gaan trainen. Wij kunnen hen dan zelfs nog een beetje aanmoedigen als wij langslopen 😉

     

Donderdag 29 februari
Vandaag stond er weer een studiedag op het programma; ditmaal van basisschool De Klimboom. Het was een relatief rustige ochtend met maar 4 kinderen. In de ochtend is er getekend en met LEGO gebouwd. Als er een klein groepje kinderen aanwezig is tijdens een studiedag dan kan het voorkomen dat er een uitje georganiseerd wordt in de buurt. Deze ochtend was het zover en gingen wij naar Monkey Town om daar lekker te spelen, rennen, glijden en (turn)trucjes te doen op de grote trampolines. Ook was er 1 kind uit Boxtel om een proefdag mee te draaien dus hij viel direct met zijn neus in de boter. Een top eerste dag!
Verder is het op donderdag vaak de drukste dag van de week waarbij iedereen zijn/haar speelmaatjes wel heeft gevonden. Écht alles wordt dan uit de kasten gehaald. Nadat alle kinderen zijn opgehaald is het tijd om handen te wassen en aan de juiste tafel te gaan zitten om vers fruit te eten. Lekker én gezond! Op dit moment controleren wij ook altijd de aanwezigheid van alle kinderen zodat dit helemaal in orde is. Helaas was het erg slecht weer maar wij laten ons niet zomaar uit het veld slaan dus hebben wij viesland-lekkerland gespeeld in het 16-meter-gebied en het tikspel ‘3 is teveel’. Een drukke geslaagde (mid)dag!

     

Vrijdag 1 maart
Vandaag was het alweer zover; de laatste dag van de week en tevens de eerste dag van de nieuwe maand. Bizar hoe snel tegenwoordig de tijd of sowieso één week gaat. Vandaag is er weer volop getekend, gekleurd, geknutseld en zijn er diverse spelletjes gespeeld. Na het fruit eten zijn wij verder vrijwel de gehele middag buiten geweest omdat het prima weer was. Het spel iedereentikkertje viel wederom goed in de smaak is daarom ook lang gespeeld.
Een leuke laatste dag die voorbij vloog die werd beloond met een lekker koekje. Hier kijken de kinderen altijd naar uit. Wij wensen iedereen een super leuk en fijn weekend toe, tot volgende week weer!

     

     



Ons team

Guus Dobbelsteen            Vestigingsmanager
Guus Dobbelsteen Vestigingsmanager
Tessa van Kaathoven - de Cort
Tessa van Kaathoven - de Cort
Stijn van der Horst
Stijn van der Horst
Demi Ernest
Demi Ernest
Rik van de Greef
Rik van de Greef
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Levy Klaassen
Levy Klaassen
Kim van de Weijenberg
Kim van de Weijenberg
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches