Super initiatief in Best. Een opvang waar de nadruk ligt op sporten. Ook nog eens voordeliger dan de andere BSO aanbieders.

Wessel Slemmer Wessel Slemmer
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Feestweek/Carnvalsvakantie 2024

Maandag 12 februari – CARNAVAL
Vandaag is de eerste dag op de sportBSO van deze vakantie. Een relatief rustige dag qua aantal kinderen; waarschijnlijk waren er veel kinderen nog volop aan het feest vieren. Natuurlijk kon er bij ons ook gefeest worden. Alle kinderen hadden namelijk de vrije keuze om verkleed te komen. In alle vakanties zijn alle kinderen de gehele dag welkom bij ons vanaf 07:30 tot 18:30 uur. Wij hebben dan altijd een leuk en uitgebreid programma zodat zij zich de hele dag goed kunnen vermaken zowel binnen als buiten. Ook verzorgen wij de lunch en tussendoortjes zoals vers fruit en een cracker/rijstwafel. Omdat het vandaag zo’n fijn weer was om buiten te zijn zijn alle kinderen vrijwel de gehele middag buiten geweest om o.a. te steppen, skeeleren, tennissen, voetballen en skateboarden. Iedereen speelden met elkaar zowel jong als oud door elkaar en zij hadden veel lol samen! De dag vloog dan ook voorbij..

     

Dinsdag 13 februari – CARNAVAL
Op deze laatste dag van de carnaval had iedereen weer de vrije keuze om verkleed naar de sportBSO te komen en vele kinderen deden dit ook, erg leuk! Deze ochtend stond er een uitstapje op de planning; namelijk een uitje naar Sporthal Naestenbest. De gehele zaal was omgetoverd tot een groots speelparadijs. O.a. zaalvoetbal, wandrek klimmen, touwzwaaien, trampoline springen en (turn)trucjes op de dikke mat stonden op het programma met uiteraard leuke kindercarnavalsmuziek op de achtergrond. Iedereen had veel plezier en velen probeerden nieuwe dingen uit. Aan het einde van de ochtend hebben dit uitje afgesloten met het spelletje lijnentikkertje.
Nadat iedereen terug was bij Sportstuif gingen we met zijn allen lekker lunchen. Een gezellig en fijn moment samen om eens goed bij te kletsen en elkaar nog beter te leren kennen. Later op de middag hebben wij een feestende muziekbingo gedaan in twee- of drietallen. Eerst speelden wij voor 1 volle rij en daarna voor een volle kaart. Uiteindelijk kreeg iedereen een leuk prijsje; namelijk een felgekleurde of glitterende stuiterbal.

     

Woensdag 14 februari – VALENTIJNSDAG
14 februari is de dag van de liefde! Hier speelden wij bij Sportstuif dan ook mooi op in. In de ochtend nadat er vers fruit was gegeten is er flink geknutseld door alle kinderen. Zij konden kiezen om een liefdeskaart of liefdesvuurpijl te knutselen voor bijvoorbeeld papa, mama, oma, opa of wellicht een eigen liefde. De eindresultaten zijn erg mooi geworden. Super leuk! Vanmiddag hebben wij verschillende tikspelletjes gedaan buiten op het kunstgrasveld zoals poortentikkertje en 3 is teveel. Aan het einde van de middag kregen te kinderen zoals altijd een lekker koekje; voor vele kinderen het hoogtepunt van de dag haha.

     


Donderdag 15 februari
Vandaag was het de drukste dag qua aantal kinderen maar wij vinden dit alleen maar fijn en gezellig! In de ochtend komen alle kinderen op verschillende tijdstippen binnen wat geen enkel probleem is want op deze manier kan iedereen de dag rustig aanvangen op zijn/haar eigen manier. Toen iedereen binnen was hadden wij alle lage tafels omgetoverd tot een grote knutselhoek zodat iedereen zijn/haar eigen creativiteit goed kwijt kon om zelf vrij te kunnen knutselen. De mooiste en creatiefste werkjes kwamen tot uiting. Zeer geslaagde activiteit! Nadat alle boterhammetjes in iedereens buik zaten heeft iedereen vrijwel de gehele middag buiten vrij gespeeld zoals o.a. voetballen, lummelen, springtouwen, steppen en turnen. Leuk om te zien hoe iedereen steeds weer nieuwe dingen uitprobeert. Op zo’n drukke dag en wat later in de week merken wij goed dat er veel behoeften is aan vrijheid en vrije keuzes; die geven wij de kinderen dan ook. Later die middag hebben wij buiten nog een leuke carnavals- en algemene quiz gespeeld in 3 vakken. Dit viel goed in de smaak!

     

Vrijdag 16 februari
Alweer de laatste dag van deze leuke en gezellige vakantie. Deze week is voorbij gevlogen.. dit is natuurlijk altijd het geval als het gezellig is! Binnenkort gaan er heel wat nieuwe kinderen starten bij ons op de sportBSO dit betekent dat er een nieuw bord voor de wasknijpers gemaakt moest worden. Vandaag is er weer geverfd; een aantal kinderen hebben goed meegeholpen om het nieuwe Sportstuifbord verder vorm te geven en in te kleuren. Heel erg bedankt daarvoor! In de middag was het tijd een feestende en swingende BINGO; dit blijft een populair spelletje onder kinderen en iedereen deed dan ook vol enthousiasme mee. Wij hebben er natuurlijk ook voor gezorgd dat er leuke prijsjes te winnen waren waarin iedereen een keuze had tussen verschillende dingen; voor ieder wat wils! Na de feestbingo hebben we lekker gesmuld van het vers fruit. Hier genieten alle kinderen altijd enorm van wat goed en fijn is om te zien. Verder heeft iedereen zich goed vermaakt met vrij spelen zowel binnen als buiten totdat alle papa’s en mama’s kwamen om hun kind(eren) op te halen voor het weekend!

     
 



Ons team

Guus Dobbelsteen            Vestigingsmanager
Guus Dobbelsteen Vestigingsmanager
Tessa van Kaathoven - de Cort
Tessa van Kaathoven - de Cort
Stijn van der Horst
Stijn van der Horst
Demi Ernest
Demi Ernest
Rik van de Greef
Rik van de Greef
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Levy Klaassen
Levy Klaassen
Kim van de Weijenberg
Kim van de Weijenberg
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches