Super initiatief in Best. Een opvang waar de nadruk ligt op sporten. Ook nog eens voordeliger dan de andere BSO aanbieders.

Wessel Slemmer Wessel Slemmer
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Eerste week voorjaarsvakantie - april 2024

Maandag 22 april
Vorige week was het de hele week feest vanwege het 3-jarig jubileum van Sportstuif Best. Een hele leuke en gezellige week met z’n allen. Deze en volgende week is het alweer feest want het is de eerste week van de voorjaarsvakantie, joehoe! Net zoals op studiedagen zijn kinderen bij ons de gehelde dag welkom van 07:30 tot 18:30 uur. Soms als het niet te druk is dan kunnen wij een uitstapje maken naar bijvoorbeeld de kinderboerderij, dierentuin of een binnenspeeltuin. In de ochtend is er het altijd populaire iedereentikkertje gespeeld. Na de lunch hebben wij allesbal gespeeld; een heel tof en onvoorspelbaar spel waarbij de kinderen van de voren nog niet weten of ze bijvoorbeeld gaan voetballen, basketballen of hockeyen. Op een vakantiedag hebben wij naast de veelzijdige lunch ook 2x een moment waarop wij fruit eten en natuurlijk is er ook iets lekkers zoals een koekje of snoepje. Het was een fijne eerste vakantiedag!

     

Dinsdag 23 april
Vandaag waren er iets meer kinderen dan gisteren; gezellig druk! Het fijne aan vakanties is dat wij als medewerkers de kinderen nóg beter kunnen leren kennen en meer tijd hebben voor een leuk gesprek of cool spel. De meeste kinderen komen dan ook erg graag naar Sportstuif in de vakanties. Gelukkig was het in de ochtend droog waardoor wij met z’n allen Levend Stratego hebben gespeeld; een spel waarbij ieder team de vlag moet verstoppen en uiteindelijk ook zien te verdedigen als het andere team komt aanvallen. Verder is er veel vrije tijd geweest vandaag zowel binnen als buiten. Als wij merken dat hier veel behoeften voor is dan luisteren wij hier natuurlijk naar als het kan. Binnen zijn er weer veel raamtekeningen gemaakt d.m.v. overtrekken en buiten is er met name veel in en rondom de speeltuin gespeeld.

     

Woensdag 24 april
Het was vandaag net zoals alle andere woensdagen relatief rustig qua aantal kinderen. Ook was er een dame die kwam invallen op onze locatie, Kim. Zij kon mooi komen proefdraaien in Best aangezien zij na de meivakantie Tessa zal vervangen op maandag, dinsdag en donderdag. Zoals vorige week al was beschreven zal Tessa voorlopig nog op de woensdagen in Best het team versterken. In de ochtend was het tijd om lekker met z’n allen naar buiten te gaan om het spel Politie en Boeven te spelen en daarna nog het Jachtseizoen. Hier kon iedereen goed zijn/haar energie kwijt! Nadat wij fijn samen geluncht hadden was het tijd voor nog een andere activiteit. Er stond net zoals vorige week een erg leuke en toffe BINGO op de planning en dit was uiteraard weer een groots succes! Iedereen mocht een leuk prijsje uitzoeken en was erg blij!

     


Donderdag 25 april
Op donderdag is de groep groot en iedereen heeft inmiddels wel zijn/haar weg gevonden met wat zij graag willen doen. Er wordt dan ook altijd veel geloomd, geknutseld en diverse spelletjes gespeeld. Hier sluiten wij zelf graag bij aan en doen fanatiek met hen mee! Het aanbieden van vrije tijd zorgt er voor dat de kinderen zich nóg meer op hun gemak voelen bij ons op de sportBSO. Vandaag waren er 2 feestjes te vieren; Robin is 6 jaar geworden en Dorus is 5 jaar geworden. Natuurlijk stonden zij allebei in het zonnetje vandaag en hebben wat lekkers getrakteerd. Daarnaast is Thijs langs geweest met 2 kinderen uit Boxtel. Heel gezellig! Gedurende de dag hebben wij diverse dingen gedaan naast het vrij spelen. Iedereentikkertje, voetballen en turnen. Allemaal buiten op het kunstgrasveld. Het was een fijne dag samen!

     

Vrijdag 26 april
De laatste dag van de eerste week vakantie is aangebroken. Aangezien het morgen Koningsdag is mocht iedereen vandaag in het Oranje of Rood-wit-blauw komen om alsvast een klein feestje te vieren op onze Koning! Er is lekker veel buiten gespeeld; af en toe scheen het zonnetje. Super fijn! Buiten vooral veel geskeelerd, gestept en geskateboard. Daarna is er gezamenlijk gevoetbald en verstoppertje gespeeld. Het was een gezellige dan daarbij Jorn met een aantal kids was langsgekomen. Lieve kinderen, geniet van jullie welverdiende tweede week voorjaarsvakantie en wie weet zien wij jullie aankomende week weer op de BSO. Tot dan!

     



Ons team

Guus Dobbelsteen            Vestigingsmanager
Guus Dobbelsteen Vestigingsmanager
Tessa van Kaathoven - de Cort
Tessa van Kaathoven - de Cort
Stijn van der Horst
Stijn van der Horst
Demi Ernest
Demi Ernest
Rik van de Greef
Rik van de Greef
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Levy Klaassen
Levy Klaassen
Kim van de Weijenberg
Kim van de Weijenberg
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches