Een super BSO! Bekend geworden met Sportstuif via Sportstuif Meerhoven. Wat fijn dat deze sportieve opvang nu ook in Best wordt geopend. Een BSO waar er genoeg gesport wordt en plezier wordt gemaakt met elkaar. De begeleiders zijn enthousiast en zorgen elke keer weer voor lachende gezichten op de kinderen. 

Maartje Maartje
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Boompje verwisselen, levend memory en levensgroot boter-kaas-eieren - week 11 - 2024

Maandag 11 maart
Het is weer maandag en dit betekent een nieuwe frisse start van de week! Helaas was dat fris vandaag letterlijk want het was de gehele dag vies, grauw en nat weer. Hierdoor waren wij noodgedwongen om binnen te spelen; tóch waren en een aantal kinderen die later op de middag in de miezerregen gingen voetballen of skateboarden en touwtje springen onder de overkapping. Na het fruit eten werd er van alles uit de kasten getrokken zoals puzzels, bordspelletjes en natuurlijk de LEGO en de clics; dit blijft populair! Ook was er net zoals altijd tijd om gezamenlijke activiteiten te doen. Vandaag gingen de jongere kinderen beneden verstoppertje spelen en de oudere kinderen hebben boven weerwolven van wakkerdam gespeeld. Aan het einde van de middag stond er nog een verjaardag op de planning en wel de verjaardag van Nina die een échte tiener is geworden. Hieperdepiep hoera voor Nina! Er werd hard gezongen en was lekkers uitgedeeld. Ondanks het nare weer toch een gezellige dag.

     

Dinsdag 12 maart
Vandaag kwam Thijs op bezoek met 1 kind uit Boxtel; op deze manier krijgt het kind een goede en fijne indruk hoe een dag bij Sportstuif eruit kan zien. Hij vond het erg leuk bij ons en vermaakte zich goed met de andere kinderen. Ook was er vandaag weer een stagiaire Clarissa die voor de tweede dag een kijkje bij ons kwam nemen. Wat een gezelligheid zo al dat bezoek. Ook zij had het goed naar haar zin en kan op deze manier ook veel leren. Win-win!
Net zoals gisteren gaf het weer niet echt mee maar toch zijn wij voor de activiteiten wel naar buiten gegaan met de muziekbox hard aan. Altijd sfeervol en begonnen al direct kinderen te dansen en liedjes aan te vragen. In de middag hadden wij de volgende activiteiten op de planning staan: hockey/voetbal, tik het lintje, flipperkastbal en boompje verwisselen. Wij merken altijd dat het fijn is als we naar buiten kunnen; hier kan iedereen zijn/haar energie toch net even wat beter kwijt dan binnen. Aan het einde van de middag mag er iedere dag een ander kindje de koekjes uitdelen. Wat blijkt is dat iedereen dit heel erg leuk vind om te doen! Tevens met trakteren is dit zo en dan mag degene die jarig is iemand uitzoeken om mee uit te delen.

     

Woensdag 13 maart
Op woensdag begint onze middag altijd iets eerder dan gebruikelijk omdat er dan een aantal kinderen samen met ons mee lunchen. Een gezellig, rustig en fijn moment met altijd leuke muziek op die zij zelf mogen kiezen. Toen eenmaal alles kinderen er waren hebben wij het volgende gedaan:
Viesland-lekkerland gezamenlijk en daarna kon iedereen kiezen uit een stevig potje voetbal of levend memory. Hierin laten wij zien dat wij de keuzes van de kinderen heel belangrijk vinden; ook vragen wij met regelmaat wat zij leuk of tof vinden om te doen en verwerken dit dan in onze sportactiviteitenplanning. Tussendoor en naderhand heeft iedereen altijd de vrije keuze wat zij willen doen ook of dit binnen of buiten is.

       

Donderdag 14 maart
Vandaag was officieel de allerlaatste werkdag van Thijs in Best. Wij gaan hem ontzettend maar wij weten ook zeker dat Boxtel er een topper bij heeft. Nogmaals heel veel succes gewenst! Uiteraard zullen wij je nog wel eens zien..
Nadat iedereen is opgehaald of is gebracht van school dan kan de middag écht van start gaan. Als de weken/maanden verstrijken dan zien wij heel goed dat er steeds meer vriendschappen ontstaan; niet alleen van leeftijdsgenootjes maar soms zit er wel 4 of 5 jaar tussen. Super bijzonder om te zien!
Ook was het vandaag ongeveer 17-18 graden Celcius; een prachtige lente dag en hier hebben wij dan ook met zijn allen volop van genoten. Zowel het fruit eten, spelletjes, koekje eten; alles was buiten vandaag en vele kinderen hadden zelfs hun jassen binnen laten hangen. De middag vloog dan ook voorbij! Wij zijn gestart met gezamenlijk Chinese muur; het was de tikkers bijna gelukt om te muur dicht te krijgen. Heel knap! Daarna hebben wij in 4 groepen de volgende activiteiten gedaan:
Jagerbal, levensgroot boter-kaas-eieren, mega twister en tennisvormen. Iedereen deed goed mee en had veel plezier! Alsof dit alles nog niet genoeg was hadden wij niet één maar twee feestjes om te vieren. Meis is 8 jaar geworden en haar zusje Lexi is 6 jaar geworden. Dit moest natuurlijk gevierd worden! Lang zullen ze leven!

     

Vrijdag 15 maart
Het is weer vrijdag en dat betekent bijna weekend! Op vrijdagen merken wij goed dat de kinderen wat drukker en/of vermoeider zijn van de hele week; anderzijds is het dan juist altijd ‘feest’ omdat het dus bijna weekend is. Vele kinderen kijken hier altijd enorm naar uit; logisch! Er is met LEGO een toffe piramide gebouwd en met clics een zwaard. Gelukkig liet het weer het toe om toch even naar buiten te kunnen gaan. Er werd Angrybirds en zombietikkertje gespeeld. Spellen die wij nog niet vaak hebben gedaan dus extra leuk! Nadat wij een heerlijk koekje hadden gegeten kwamen er zoetjes aan al ouders om hun kind(eren) op te halen. Wij wensen iedereen een fantastisch fijn weekend toe en dan zien wij jullie graag volgende week allemaal weer om mooie avonturen te beleven samen!

      



Ons team

Guus Dobbelsteen            Vestigingsmanager
Guus Dobbelsteen Vestigingsmanager
Tessa van Kaathoven - de Cort
Tessa van Kaathoven - de Cort
Stijn van der Horst
Stijn van der Horst
Demi Ernest
Demi Ernest
Rik van de Greef
Rik van de Greef
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Levy Klaassen
Levy Klaassen
Kim van de Weijenberg
Kim van de Weijenberg
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches