Super initiatief in Best. Een opvang waar de nadruk ligt op sporten. Ook nog eens voordeliger dan de andere BSO aanbieders.

Wessel Slemmer Wessel Slemmer
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Binnen én buiten activiteiten met goed en slecht weer! - Week 39 - 2022

Bij Sportstuif staan wij iedere dag klaar voor de kinderen en laten we de kinderen meedoen aan de sportieve activiteiten welke passen bij de leeftijd en interesses van de kinderen. Ben jij ook zo benieuwd naar wat wij doen op onze buitenschoolse sportieve kinderopvang? 

In week 39 hebben we de volgende activiteiten gedaan:

  • Levend Memory
  • Geluksestafette
  • Voetbaltoernooi
  • Monkey Town
  • En meer..!

Lezen jullie mee?

Maandag 26 september:

Vandaag een groep van 34 kinderen en helaas hebben we heel erg slecht weer vandaag. Na al die mooie zonnige dagen hebben we vandaag heel veel regen. We hadden drie groepen gemaakt en verdeeld op leeftijd. Na het fruit eten hadden we één spel in de boven ruimte van Best Vooruit, dit was het spel levend memorie. Bij dit spel gaat er één kind naar de gang en die moest eventjes wachten. De andere kinderen vormde tweetallen en gingen samen een beweging verzinnen. Het maakt niet uit welke beweging, als je maar het zelfde deed als je maatje. Iedereen ging uit elkaar zitten en degene die op de gang stond mocht komen. Hij of zij mocht elke keer twee namen noemen en deden allebei de beweging. Als dit hetzelfde was en ze hoorde bij elkaar waren ze af en mochten ze langs de kant gaan zitten. Was dit niet hetzelfde gingen ze gewoon weer zitten en zo gingen we door tot dat iedereen af was. Beneden in de kantine hadden we het spel clicks zoeken. Ook hier hadden we kleine groepjes gemaakt. Overal in de kantine lagen clicks verstopt, die de kinderen moesten gaan zoeken. Elk groepje had een eigen kleur, als je er eentje had gevonden dan kwam je snel terug naar je tafel en mocht iemand anders gaan zoeken. Het laatste spel deden we de jassen aan en gingen we spelen buiten onder de overkapping. Dit was het spel de oplettende bewaker. De bewaker stond in het midden en de rest stond om de bewaker heen. De bewaker zei dan bijvoorbeeld; beweeg je been, dan moest iedereen dat doen maar de bewaker mocht het niet zien. Dus je moest het bewegen als de bewaker met de rug naar jou toestond. Als de bewaker het wel zag, was je eventjes af en mocht je de volgende ronde weer meedoen. Alle groepen hebben alle spellen gedaan. We deden ongeveer elke 10 minuten doordraaien.

Dinsdag 27 september:

Ook vandaag helaas nog wat slecht weer, maar we konden gelukkig tussen de buien door toch naar buiten. We hadden drie spellen klaarstaan. Eerst hadden we in drie groepen fruit gegeten en daarna gingen we in diezelfde groepen naar buiten. De jongste groep begon vandaag met het spel wc tikkertje. Dit is één tikspel waarbij er een kind tikker is en de rest gaat rennen. Als je wordt getikt ga je op je hurken zitten met je vuist omhoog. Als iemand je vuist naar beneden duwt, dan mag je weer meedoen want dan is de wc doorgetrokken. De middelste groep begon met geluksestafette. We hadden van de groep drie kleine groepjes gemaakt. Elke groep had een dobbelsteen en voor zich zes hoedjes liggen met ongeveer twee meter ertussen. De voorste mocht dobbelen en het getal wat je dobbelde rende je naar toe en dat hoedje draaide je om. Ze rende snel terug en tikte de volgende aan, toen mocht diegene dobbelen en rennen. Wie als snelste alle hoedjes had omgedraaid had gewonnen. Bij het laatste spel begon de oudste groep, dit was het spel overgooien met een tennisbal in de pion. Ze moesten tweetallen maken en één iemand begon op de lijn, die had de pion vast. Twee meter verder begon de andere met de tennisbal. Hij of zij gooide de tennisbal en de andere moest heb vangen met de pion. Elke keer als hij gevangen was, mochten ze een stap naar achter doen. Sommige kinderen kwamen wel bijna tot de helft van het veld. Het was een fijne dag!

 

Woensdag 28 september:

Een klein groepje vandaag, maar gelukkig wel weer iets beter weer. Sommige kinderen waren vandaag al vroeg uit, dus we hadden lekker bij de BSO zitten lunchen. Daarna hebben we de andere kinderen opgehaald en hebben we eventjes vrij gespeeld. Na het fruit eten hebben we de jassen aangedaan en zijn we naar buiten gegaan en hebben we verstoppertje gespeeld. Eerst een paar keer zonder buut en daarna met buut. Vervolgens hebben we binnen ook nog een klein spelletje gedaan. We deden het spelletje memorie kaartjes zoeken. Binnen lagen allemaal memorie kaartjes verstopt en van elke lag er één op tafel. Hier moesten ze de goede bij zoeken. Het was een leuke dag.

 

Donderdag 29 september:

Een grote groep vandaag en we hadden ook heerlijk weer. Na het fruit eten gingen we lekker naar buiten toe. De groep was in drieën gesplitst op leeftijd. De oudste groep deed vandaag een voetbaltoernooi. De groep was in twee teams verdeeld en ook Guus en Rik deden mee aan het toernooitje. Voor de andere twee groepen hadden we twee spellen uitgezet en hebben we daarna gewisseld. Als eerste spel hadden we leeuwenkooi. Dit is een spel waarbij er twee tikkers zijn, dit zijn de leeuwen. Achter de lijn ligt een berg met materialen, dit is het eten van de leeuwen. Je moest dus proberen om langs de leeuwen te rennen zonder getikt te worden. Was je niet getikt, dan mocht je het stuk eten de hoepel leggen. Was je onderweg wel getikt, dan moest je het stuk eten in de emmer van de leeuwen leggen. Dit hadden we een paar rondes gedaan, zodat iedereen leeuw was geweest. Het andere spel wat we deden was raak en haal. Bij dit spel zijn twee teams en in elk vak staan pionnen. Ook hadden we een aantal ballen in het veld. Je moest proberen de pionnen om te gooien, als dit lukte mocht je hem pakken en in je eigen vak zetten. Degene met de meeste pionnen in zijn vak, die hadden gewonnen.

 

Vrijdag 30 september:

Vandaag had de Heydonk in Best studiedag. Dit betekent dat we dan heel de dag open zijn. Er kwamen deze ochtend twee kinderen. Bij Sportstuif Son hadden er ook een aantal studiedag. We zijn samen met Son naar MonkeyTown gegaan in Eindhoven. Hier hebben de kinderen zich een ochtend vermaakt. Ze vonden het super leuk! Rond de lunch zijn we weer terug gegaan naar de BSO en hebben we lekker met elkaar gegeten. Daarna hebben ze vrij gespeeld en vervolgens zijn we de rest van de kinderen op gaan halen van school. Na het fruit eten zijn we naar buiten gegaan en hebben we met zijn alle de activiteit gedaan. We begonnen met het spel iedereen tikkertje. Dit is een tikspel waarbij iedereen de tikker is. Als je iemand tikt, moet diegene op zijn hurken gaan zitten. Maar je moest goed opletten wie jou had getikt, want als diegene dan werd afgetikt mocht jij weer meedoen. Als je elkaar tegelijk tikt, deed je steen, papier, schaar en wie er verloor moest gaan zitten.



Ons team

Guus Dobbelsteen            Vestigingsmanager
Guus Dobbelsteen Vestigingsmanager
Tessa van Kaathoven - de Cort
Tessa van Kaathoven - de Cort
Stijn van der Horst
Stijn van der Horst
Demi Ernest
Demi Ernest
Rik van de Greef
Rik van de Greef
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Levy Klaassen
Levy Klaassen
Kim van de Weijenberg
Kim van de Weijenberg
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches